Çözüldü MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Çözüm
Evet, kötü olan başımıza geldi. RAM'lerin biri bozuk. RAM'lerin garantisi var ise garantiye gönderin. Bu resimleri kanıt olarak kullanabilirsiniz.

2 RAM kullanıyorsanız. Hangisi bozuk olduğunu öğrenmek için. Ayrı ayrı Memtest86 testi yapabilirsiniz. Bir RAM'i çıkartın ve öyle test edin. Sonra ilk Memtest86 testi yaptığını çıkart sonra diğerini takıp Memtest86 yapabilirsiniz.

RAM'ler arızanlamış ya. Üzüldüm gerçekten.

Edit: Galiba 2 tane ayrı ayrı Memtest yapmışsınız. 2 RAM'de galiba bozuk.
Bu dört hatayı veriyor. 2 sini çekemedim. Bios versiyonumda buymuş.Ayrıca hata verince anakarttaki bu ışıklar yanıyor, sırasıyla CPU,VGA,BOOT yanıyor

Dosya Ekleri

• 2d80cb83-a39d-4715-a191-091a4a50eb4a.jpg
    2d80cb83-a39d-4715-a191-091a4a50eb4a.jpg
    160,2 KB · Görüntüleme: 54
  • 15c97bea-162c-41a8-ab06-485b080ad3c9.jpg
    15c97bea-162c-41a8-ab06-485b080ad3c9.jpg
    132,3 KB · Görüntüleme: 42
  • 1d13e472-32a5-4ac6-a18b-2716cf96de71.jpg
    1d13e472-32a5-4ac6-a18b-2716cf96de71.jpg
    88,8 KB · Görüntüleme: 50
  • 9e78e8d3-a36c-46e3-9f43-afcc7776f194.jpg
    9e78e8d3-a36c-46e3-9f43-afcc7776f194.jpg
    111,8 KB · Görüntüleme: 48
  • 45bc0b3c-42f8-4a33-b588-bd144d101e95.jpg
    45bc0b3c-42f8-4a33-b588-bd144d101e95.jpg
    139,5 KB · Görüntüleme: 49
BIOS versiyonun güncel değil. Güncelleyin. Senin versiyon şu an 9.30 olarak geçiyor. Son 3 rakamına göre. Siz aşağıya bıraktığım BIOS versiyona güncelleyeceksiniz.

1608286439360.png

Memtest86 testi yapın ve sonuçları paylaşın. "MEMORY_MAGAMENET" hatası genelde RAM hatası diye bilinir. O yüzden Memtest86 testi istiyorum. XMP özelliğini kapatmayı unutmayın.

Bu dört hatayı veriyor. 2'sini çekemedim. BIOS versiyonumda buymuş. Ayrıca hata verince anakarttaki bu ışıklar yanıyor, sırasıyla CPU, VGA, Boot yanıyor.

Yalnız şunu fark ettim belirli saatlerde oluyor nedense. Sabah 9'da açıyorum bilgisayarı orada 3-4KEZ hata alıyorum. 12'de tekrar hata alıyorum. Bir de akşam 21'den sonra alıyorum hatayı.

BIOS versiyonun güncel değil. Güncelleyin.

Memtest86 testi yapın ve sonuçları paylaşın. "Memory_magamenet" hatası genelde RAM hatası diye bilinir. O yüzden Memtest86 testi istiyorum. XMP özelliğini kapatmayı unutmayın.

1-)BIOS güncellersem bilgilerim silinir mi?
2-)XMP ne? Bilmiyorum da?

BIOS güncellersen bilgilerin silinmiyor.

XMP RAM'leri sahip olduğu MHz'ın üstüne çıkartan bir özellik. Bunu galiba overclock sekmesi varsa oradan veya "memory" diye bir yer olur orada görürüsünüz. Profile 1 gibi yer varsa oraya getirin ve kaydedin. Eğer öyle bir yer yoksa "disabled" diye bir yer olacağını tahmin ediyorum. "disabled" diye kaydedin.

Memtest86 testi yapın ve sonuçları paylaşın.
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

Belirli saatlerle alıyorsan tam olarak ne işime yarar bilmiyorum.

Tekrar mavi ekran aldıysanız minidump dosyasnı paylaşın.

BIOS güncellersen bilgilerin silinmiyor.

XMP RAM'leri sahip olduğu MHz'ın üstüne çıkartan bir özellik. Bunu galiba overclock sekmesi varsa oradan veya "memory" diye bir yer olur orada görürüsünüz. Profile 1 gibi yer varsa oraya getirin ve kaydedin. Eğer öyle bir yer yoksa "disabled" diye bir yer olacağını tahmin ediyorum. "disabled" diye kaydedin.

Memtest86 testi yapın ve sonuçları paylaşın.
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

Belirli saatlerle alıyorsan tam olarak ne işime yarar bilmiyorum.

Tekrar mavi ekran aldıysanız minidump dosyasnı paylaşın.
bios güncelledim.jpg

Dostum biosu güncelledim fakat yine mavi ekran hatası aldım;
Memtest86yı yaptım ve sanırım ramlerimden biri bozuk. Çünkü 10 binden fazla error verdi
memtest1.jpg
memtest2.jpg
sonuc.jpg
total.jpg

Evet, kötü olan başımıza geldi. RAM'lerin biri bozuk. RAM'lerin garantisi var ise garantiye gönderin. Bu resimleri kanıt olarak kullanabilirsiniz.

2 RAM kullanıyorsanız. Hangisi bozuk olduğunu öğrenmek için. Ayrı ayrı Memtest86 testi yapabilirsiniz. Bir RAM'i çıkartın ve öyle test edin. Sonra ilk Memtest86 testi yaptığını çıkart sonra diğerini takıp Memtest86 yapabilirsiniz.

Çözüm

Yok ikisine aynı anda yaptım. Şimdi teker teker yapacağım.

Dostum sonunda Memtest86yı bitirdim. Birinci ram 1 dakikada tarandı ve 10 binden fazla error aldım fakat ikinci ram 2.30 saat sürdü ve hiç error almadım. Galiba birinci ram bozuk. Kutusuna geri koydum. Garantiye vereceğim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı