Çözüldü MEMORY_MANAGEMENT / PFN_LIST_CORRUPT hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sonerkabak

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
B450 MS2h
İşlemci
Amd ryzen 5 1600
Arkadaşlar son 1 aydir bu hatayi surekli aliyorum. BIOS guncel. Driverlar guncel her şey guncel.

Capture.PNG

Çözüm
Mükemmel tespit yapmışız. XMP kapalı bu kadar hata çıktıysa dosyaya falan gerek yok. Direkt RAM bellekler değişecek.
Arama yerine Windows Bellek Tanılama yazıp test yapabilir misiniz ramlere.
Zaten atılan resim Windows Memory Diagnostics üzerinden yapılmış olan testin fotoğrafı.

@sonerkabak Dump dosyalarınızı paylaşın, bilgisayarımı almış olan bakardım. Ama bakabilen insanlar vardır.

MemTest86 çalıştırmanız lazım. BIOS menüsünden XMP kapatıp MemTest86 testi yapın.

Zaten atılan resim Windows Memory diagnostics üzerinden yapılmış olan testin fotoğrafı.

@sonerkabak dump dosyalarınızı paylaşın, bilgisayarımı almış olan bakardım. Ama bakabilen insanlar vardır.

Memtest86 çalıştırmanız lazım. BIOS menüsünden XMP kapatıp Memtest86 testi yapın.

Onu fark etmemişim pardon.
Memtest86+ buradan indirip alttaki videodan da testin nasıl yapıldığına bakabilirsiniz.
Arkadaşlar son 1 aydir bu hatayi surekli aliyorum. BIOS guncel. Driverlar guncel her şey guncel.

Eki Görüntüle 1354876

Selamlar hocam Memtest86+ testini yaptım 3.testten sonrasını devam ettirmedim çünkü tonlarca sorun çıktığını gördüm.
XMP olayını kapatıp yapmıştım.
Dump file'ını atamıyorum çünkü yetkim yok diyo hocam.
Zaten atılan resim Windows Memory Diagnostics üzerinden yapılmış olan testin fotoğrafı.

@sonerkabak Dump dosyalarınızı paylaşın, bilgisayarımı almış olan bakardım. Ama bakabilen insanlar vardır.

MemTest86 çalıştırmanız lazım. BIOS menüsünden XMP kapatıp MemTest86 testi yapın.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun.
Cok tesekkur ederim hocam zor bi kasa ebeveyni olmak.
Selamlar hocam mavi ekran sorunum çözüldü bazen bir şey silerken ya da kullanırken son duyduğum ses küçük saniyeler aralığında tırtıklanıyor. Tam olarak anlatamadım ama umarım anlamışsınızdır :(.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı