MEMORY_MANAGEMENT ve diğer mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

brozovic

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, yaklaşık 10 gün önce Valorant oynarken anlık olarak oyun alta düştü ve ekran kartı çöktü hatası aldım. Hemen ardından bilgisayarı yeniden başlattım ve arka arkaya farklı kodlarla 2-3 mavi ekran daha aldım. O an için sistem geri yüklemesi mantıklı geldi ve sistem geri yükleme işlemini başlattım fakat o da bir işe yaramadı. Son çare bilgisayarı formatlamayı denedim fakat dünden bugüne gelmiş olduk. Özellikle bu mavi ekran hatalarından sonra bilgisayarım daha da fazla ısınmaya başladı. Hatta bu ısınma mevzusundan dolayı Memtest86 ile yapılan RAM testi işlemini yarıda kesmek zorunda kaldım.

MINIDUMP dosyalarımı buraya bırakıyorum. Format öncesi genel olarak video MEMORY_MANAGEMENT ınterval hatası alıyordum onu da belirtmek isterim. Forumda ilk kez konu açıyorum ve bilgisayar her an mavi ekran verip de kapanır diye çok hızlı yazmak zorunda kaldım. Anlatım bozuklukları ve yazım hataları için kusura bakmayın. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Vanguard kaldırın.
NVIDIA ekran kartı sürücüsü hata vermiş. DDU ile sürücüyü kaldırıp NVIDIA resmi sitesinden kartınıza uygun sürücüyü indirin.

Memory Management hatası da alıyorum dediniz. RAM belleklere test yapın. MemTest ile tarama yapın, ancak BIOS üzerinden XMP özelliğini kapatın.
Diyeceğim de cihaz laptopmuş. Direkt tarama yapabilirsiniz.

Hocam DDU ile driverları kaldırdım. Sonrasında indirdiğim sürücüleri bilgisayara kurmaya çalışırken PAGE FAULT IN NONPAGED mavi ekranı aldım. Birkaç kez daha deneyeyim dedim fakat olmuyor her seferinde bu işlem mavi ekran hatasıyla birlikte kesiliyor. Ayrıca aygıt yöneticisinde harici ekran kartımı göremiyorum, muhtemelen driverı güncelleyemediğim için olduğunu düşünüyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

Dump dosyanızı paylaşın.

Dump dosyanızı paylaşın.

Buyurun hocam ------> DUMP DOSYALARI
arkadaşlar tekrardan hortlatmış olucam fakat laptopu bilgisayarcıya götürdükten sonra bana ekran kartı chipset arızası olduğu söylendi. rica etsem son kez attığım şu dump dosyalarına bakabilir misiniz? ne yapacağımı bilemedim fiyat olarak olarak da 3k civarında bir şey söylendi %100 emin olamadım çünkü

Arkadaşlar şuna bir bakabilir misiniz? son attığım dump dosyasına bakmanız yeterli olur.

Son düzenleme:

Büyük ihtimalle ekran kartınızın lehimleri sıkıntılı reballing yapınca düzelme ihtimali olabilir ama yine de başınıza sorun açabilir size tavsiyem arızalı bir şekilde olduğunu belirterek satıp oyun oynamak için masaüstü sistem toplamanızdır. Çok üst düzey bir laptopunuz yoksa oyun oynamamalısınız veya da sürekli 1 yıldan 1 yıla bakım yapılması gerekir. Eğer son çare olarak bir şeyler denemek istiyorsanız Windows 7 yükleyip oyun testi yapın eğer bir sorun çıkmazsa öyle kullanın derim.

Artı -2 Eksi

Hocam ekran kartı chipset arızası dendi harici ekran kartının bobinlerini söküp dahili ile işlerimi halletmeye çalışıyorum. Edindiğim bilgiler doğrultusunda chipset arızaları tamir edilse bile yüksek ihtimalle tekrarlıyormuş bunun doğruluğu nedir?

Çok doğru reballingten sonra bu ürünü 5 yılda kullanabilirsin ya da yapıldığı ertesi gün bozulma da olabilir kimin yaptığına ve hangi kalitede yapıldığına bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…