Memtest86 hatası

enessezgin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni bilgisayar topladım. Güzelce kullanmak nasip olmadı. Corsair 7200 MHz DDR5 bellek takılıydı bilgisayarda. XMP modu açık. Mavi ekran veriyordu çeşitli hata kodlarıyla. Memtest86 testi yaptım. Hatalar buldu. RAM'i iade ettim. G.Skill 7600 MHz aldım. Bunda da aynı sıkıntı var. Memtest86 yine bir sürü hatalar buluyor. Anakart değiştim yok yine aynı. Normal modda 4800 MHz'de kullanınca sıkıntı yok. XMP açınca hatalar başlıyor. 7200-7600 MHz de kullanamayacaksam ne anladım bu işten. Fikri olan varsa yazabilir mi? Teşekkürler.

Sistemin kalanı nedir? XMP açıp frekansı 6000 MHz yaptığınızda hâlâ hata alıyor musunuz? Hata almanızın sebebi işlemci olabilir.
Anakartta sıkıntı var diye düşünüp en son z790 hero aldım hocam. Uyum sorunu vardır belki dedim. Xmp açmazsam sıkıntı yok. Xmp açarsam bu anakartla da sıkıntı oluyor. Forumlarda işlemcinin bellek kontrolcüsünde sıkıntı olabilir diye yazmışlar eski konularda. Bu hiç aklıma gelmemişti. Vatana götüreceğim bugün işlemciyi. Sağolun cevap için. İşlemci 13700k.

Anakartta sıkıntı var diye düşünüp en son z790 hero aldım hocam. Uyum sorunu vardır belki dedim. Xmp açmazsam sıkıntı yok. Xmp açarsam bu anakartla da sıkıntı oluyor. Forumlarda işlemcinin bellek kontrolcüsünde sıkıntı olabilir diye yazmışlar eski konularda. Bu hiç aklıma gelmemişti. Vatana götüreceğim bugün işlemciyi. Sağolun cevap için. İşlemci 13700k.
hocam büyük ihtimalle anakarttan kaynaklı anakartların desteklediği ram frekansları var onlara bakmanız gerek. Anakartın desteklediği maksimum mhz aşılır ise hata verir sistem.

hocam büyük ihtimalle anakarttan kaynaklı anakartların desteklediği ram frekansları var onlara bakmanız gerek. Anakartın desteklediği maksimum mhz aşılır ise hata verir sistem.
Ben de öyle düşünmüştüm hocam ondan zaten en son hero modelini aldım. Anakart destek kısmında benim ramler vardı. Artık sıkıntı çıkmaz diyordum ama yine olmadı malesef. İşlemci sıkıntılı büyük ihtimal. Üç anakart, iki ram değiştim bu yüzden😅

Bu çok yüksek frekans olduğu için voltaj vermek gerekebilir ama DDR5 ve Intel'den hiç anlamıyorum. XMP açıp 6000 MHz civarlarına çektiğinizde hata almıyorsanız yüksek ihtimal bununla ilgilidir.

Bu çok yüksek frekans olduğu için voltaj vermek gerekebilir ama DDR5 ve Intel'den hiç anlamıyorum. XMP açıp 6000 MHz civarlarına çektiğinizde hata almıyorsanız yüksek ihtimal bununla ilgilidir.
Xmp voltajı kendi ayarlıyor diye biliyorum hocam. 1.40 v de çalışıyor ramler. Özelliklerinde de 1.40 v diyordu. Daha mı fazla vermek lazım. Bunu denemedim.

Bende DDR5 den pek anlamıyorum 7200 7600Mhz gerçekten çok yüksek bir frekans ama kendisi de söyledi anakart direkt destekliyormuş bu ramleri ozaman işlemci ile ilgili olabilir.

Xmp voltajı kendi ayarlıyor diye biliyorum hocam. 1.40 v de çalışıyor ramler. Özelliklerinde de 1.40 v diyordu. Daha mı fazla vermek lazım. Bunu denemedim.

DRAM Voltajından bahsetmiyorum hocam. İşlemcinin çekirdek haricine giden(Ryzen'de SOC Voltage diye geçer) voltajdan bahsediyorum.

DRAM Voltajından bahsetmiyorum hocam. İşlemcinin çekirdek haricine giden(Ryzen'de SOC Voltage diye geçer) voltajdan bahsediyorum.
Onlara hiç bakmadım hocam. Bıosta nasıl geldiyse öyle kullandım. En son 5-6 yıl önce bilgisayar toplamıştım. O kadar ayrıntılı voltaj değerleri yoktu. Çekirdek voltajı, ram voltajı. O kadar. Anakart biosuna dün baktım. Ne kadar ayrıntı var. Dedim ellemeyeyim. Bozulur filan😄 Bir göndereyim bakayım işlemciyi. Dönünce bakarım artık

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı