Memtest86 Test-10'da binlerce hata

Efe Filiz

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Msi pro B650M-B
İşlemci: Ryzen 5 7500f
Ram: Crucial 32(2x16)GB ddr5 5600mhz
Depolama: Crucial 1TB P3 PLUS SERİSİ 3D
Ekran Kartı: ZOTAC GeForce Rtx 4070 Tİ Super oc
RAM
Cricual ddr5 16gb 5600mhz
Anakart
Pro b650m-b msi 6800mhz
İşlemci
Ryzen 5 7500f
Bilgisayarda mavi ekran hataları sonucu Memtest yaptım ve test 10'da yaklaşık 3500 hata aldım. Merak ettiğim şu, Memtest sadece RAM ile alakalı sorunları mı söylüyor? Yani arızalı olan RAM mi yoksa başka parçalar da olabilir mi? Sistemi yeni topladım. BIOS default ayarlarında gerçekleştirdim.

Dosya Ekleri

• IMG_20240629_182803.jpg
    IMG_20240629_182803.jpg
    294,6 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leriniz arızalı.
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Sistemin yeni toplanması ve sadece test 10 üzerinden binlerce hata almam (test devam ediyor bu arada. Test 10 a geldiği zaman hata sayısı 6000 e çıktı) başka bir donanım hatası mı acaba diye düşündürüyor. Toplu sistem parça iade meselesi ve yeni ram alırsam ve hata devam eder diye endişe ediyorum. Sorunun sadece bellek arızası olduğundan nasıl emin olabilirim

Bilgisayarda mavi ekran hataları sonucu Memtest yaptım ve test 10'da yaklaşık 3500 hata aldım. Merak ettiğim şu, Memtest sadece RAM ile alakalı sorunları mı söylüyor? Yani arızalı olan RAM mi yoksa başka parçalar da olabilir mi? Sistemi yeni topladım. BIOS default ayarlarında gerçekleştirdim.
Şimdi diğer RAM'i de test ettim gene test 10'da 4000 hata verdi. RAM'lerin ikisininde test 10'da bu kadar hata vermesi normal mi dual kit olduğu için?

Dosya Ekleri

• IMG_20240629_201902.jpg
    IMG_20240629_201902.jpg
    288,1 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Sistemin yeni toplanması ve sadece test 10 üzerinden binlerce hata almam (test devam ediyor bu arada. Test 10'a geldiği zaman hata sayısı 6000'e çıktı) başka bir donanım hatası mı acaba diye düşündürüyor. Toplu sistem parça iade meselesi ve yeni RAM alırsam ve hata devam eder diye endişe ediyorum. Sorunun sadece bellek arızası olduğundan nasıl emin olabilirim

Şimdi diğer RAM'i de test ettim gene test 10'da 4000 hata verdi. RAM'lerin ikisinin de test 10'da bu kadar hata vermesi normal mi Dual kit olduğu için?

Ramleriniz arızalı, iade edin.

RAM'lerin oturan kısımlarını okul silgisi ile silin ve tekrar deneyin. Düzelmezse garantiye başvurun.

Memtest86 işleyiş biçimi dolayısı ile verdiği hatayı RAM'leri oturtarak, silgi ile silerek çözemezsiniz. Bariz bir şekilde sinyal kod şeklinde gönderilmiş lakin RAM'ler farklı kod vermiş. Yani RAM'ler de hata var.

@Efe Filiz sonuç olarak ne yaptınız?

Son düzenleme:
Memtest86 işleyiş biçimi dolayısı ile verdiği hatayı RAM'leri oturtarak, silgi ile silerek çözemezsiniz. Bariz bir şekilde sinyal kod şeklinde gönderilmiş lakin RAM'ler farklı kod vermiş. Yani RAM'ler de hata var.

@Efe Filiz sonuç olarak ne yaptınız?

Süreç devam ediyor yeni RAM kiti alındı onlar da arızalı çıktı. Onlari da iade edemedim garantiye gonderdim. Çok şanssız bir durumla karşı karşıyayım veya anakart yakıyor. Kimse tam bir şey bilmiyor.

Süreç devam ediyor yeni RAM kiti alındı onlar da arızalı çıktı. Onlari da iade edemedim garantiye gonderdim. Çok şanssız bir durumla karşı karşıyayım veya anakart yakıyor. Kimse tam bir şey bilmiyor.

Anakart RAM'leri eğer fazla voltaj vermiyorsa yakmaz.

Ram kaynaklı olduğu kesin olarak anlaşıldı değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı