Memtest86 XMP açınca hata veriyor

Cel

Hectopat
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
25
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
XMP açınca oyundan atıyordu ve bende RAM'lerime Memtest86 ile test yaptım. XMP açmadığımda hiçbir hata almıyorum. Ancak XMP açtığımda binlerce hata veriyor. Ne yapmalıyım? Parçalarım 2*8GB Patriot Viper Steel 3200MHz RAM, Gigabyte B450M S2H anakart, Ryzen 3 2200G işlemci.
 
Yapmanız gereken ilk iş BIOS güncellemek olmalı zira BIOS güncellemesi bellek uyumluluğunu artırabiliyor. Güncellemeye rağmen sorun devam ediyorsa XMP açmayacaksınız. Anakartınız veya işlemciniz bu frekansı kaldıramıyor demektir.

BIOS güncellemeyi denedim ancak işe yaramadı. XMP açmadığımda bazen performansı yetersiz geliyor. Yapabileceğim bir şey yok mu?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı