Memur olmak mı yoksa hayal edilen işi yapmak mı?

585599

Decapat
Şu an önümde bir çizelge var, memur olabilirim ama memurluk hayalimdeki iş değil. Hayalimdeki işe girmek için mutlaka torpil lazım yetenek var ama yetmiyor. Girip girmeyeceğimi bile bilmiyorum. Sizce memurluk mu yoksa hayalimdeki işe çabalamak mı?

Şu an önümde bir çizelge var, memur olabilirim ama memurluk hayalimdeki iş değil. Hayalimdeki işe girmek için mutlaka torpil lazım yetenek var ama yetmiyor. Girip girmeyeceğimi bile bilmiyorum. Sizce memurluk mu yoksa hayalimdeki işe çabalamak mı?
Yapacağın iş bilimsel açıdan bir isse yurt dışı üniversitelerine başvurabilirsiniz belki çok zor da olsa bir şey çıkabilir. Onun haricinde ülkede iş yapmak imkansız.

Memurluk daha mantıklı seçim. En azından güvencen vs gibi durumların olabiliyor. Hayalindeki işini de bahsetseydin yine seçim yapılabilirdi. Ama tabi yine de net cevap verilemezdi. Nedeni ise senin hayalindeki bir durumdan oluşması. Ama genel olarak memurluktan yana olacaklarını düşünüyorum.

Hayalinizdeki iş nedir? Bence hayalinizdeki işi yapmadan önce birikim yapmak için memurluk tercih edilebilir. Hem o süreçte hayalinizdeki işte (işin ne olduğuna bağlı olarak) kendinizi geliştirebilirsiniz.

Türkiye'de net memurluk, enflasyonist ortamda sürekli zam verip duruyorlar ve gram efor sarf etmeden dahi maaş alabiliyorsunuz. Yurt dışındaki imkanlar olsa hayal edilen iş derdim ancak çevreniz ve paranız yoksa hayal edilen iş bir hayalden ibaret oluyor.

Yaşam zorluğuna bakılırsa memurluk daha makul bir seçim olacaktır. maalesef hayallerimizin peşinden gidemiyoruz bu zamanda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı