Memur olunur mu?

Furkan Borak

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli, Karamürsel
Arkadaşlar selamlar. Şu an da 10.sınıf açık öğretim öğrencisiyim. 11. sınıf olmam lazım ama yurt dışına gitmemiz gerektiği için sınıfta kaldım. Şu an da dediğim gibi 10.sınıftayım. Ailecek durumumuz çok şükür iyi, babamın kendi lokantası var esnaf, orada çalışıyorum 2 haftadır. Babamla hiç anlaşamıyoruz ve her gün tartışıyoruz. Günlük 800 TL alıyorum. Şu an da hayatımı etkileyecek bir şey yapmam lazım. Asıl amacım lokanta da ustalık öğrenmek ama çok iyi bir işe benzemiyor, belki ileride kendi iş yerimi açarım ama o da zor çünkü bu işler direkt zor. Şu an da ne yapayım bilmiyorum. Açık öğretimden liseyi bitirip, bir yandan sigortalı bir işte çalışmayı düşünüyorum. Burada çok var, 36000TL maaş + sigorta, 8 saat çalışıyorsun. Liseden mezun olana kadar böyle sakin rahat bir işte çalışıp, kendime birikim yapabilirim. Motor almayı düşünüyorum ehliyete yazıldım. Birkaç ay çalışıp kendime motor alırım. 2-3 sene bolca birikim yaparım. Sonra KPSS Girip memur olurum diye düşünüyorum. Açık konuşmak gerekirse yargılamayın, torpil şartsa torpilim bolca var ama ben KPSS girip başarı ile memur olabileceğimi düşünüyorum. Çok bir beklentim yok, rahat işim olsun, tatili bol olsun istiyorum. İş ne ise yaparım sizce nasıl? Abilerimin ve büyüklerimin fikirlerine açığım şu an boşluktayım ailem ile de çok aram iyi değil.

Memuriyetle yaşarsın, hayatta kalırsın. Hele ilerde eşin de memursa yine gayet yaşar geçinir gidersin ömrün boyunca. Ama büyük yatırımlar yapamazsın veyahut çocuğuma da şu evi bırakayım düzeyinde kazanamazsın ne yazık ki. 15 yıl önce olsa memur gayet kenara koyup ev alabiliyordu. Gelir açısından ustalık öğrenirsen ilerde ulaşacağın uç nokta çok daha iyi olabilir.

Hocam yapabilirsen maaşsız bir işte çalış kendi işini kur. Lokanta gibi yerler ilerdede rağbetli olabilir ama teknoloji ilerliyor artık bence evde internet üzerinden bir şeyler denemelisin. Başaramasanda denedim dersin. Her deneyen başaramaz ama başaranlar hep deneyenlerdir.

Hocam işin içindeyim, para olsa bile hayatın zor, dükkandan çıkamıyorsun ve çok ayakta, hareket ediyorsun. Para kazansan bile hayatın zor oluyor, en azından memurken, çok şükür ev araba var, giderim de çok olmaz rahat yaşarım diye düşünüyorum.

Memurluk puanları çok yükseldi. Uğraşılmaz bile babanın lokantası varsa. Eninde sonunda sana kalacak zaten.

Aile lokantaniz iyi isliyorsa, para kazaniyorsaniz tavsiyem baska ise bakma bile baba meslegini devam ettir. Bu devirde nimet bu tarz seyler.
İşte babam ile gerçekten anlaşamıyoruz piskolojisi iyi değil ve annem de onunla devam etmemei söylüyor. Ben de devam etmek istemiyorum hocam çünkü evet para var ama hayatını yaşıyamıyorsun. Sabahtan akşama kadar dükkanda oluyorsun. Memurlukta en azından işin belli gelirin belli.

Memurluk puanları çok yükseldi. Uğraşılmaz bile babanın lokantası varsa. Eninde sonunda sana kalacak zaten.
Oturduğumuz yer de İSU falan var, İSU falan nasıl? Açık konuşayım sabah 8-9, akşam 4-5 arası çalışmak istiyorum onun harici kendime zaman ayırmak istiyorum.

Para ve torpil aynı anda mevcutken eczacılık okumak kadar temiz iş yok bu arada haberiniz olsun. İsterseniz dükkanda durmazsınız bile bir noktadan sonra.

Kendi kararın reis ama bence etrafındaki memurların anlattıklarına yaşadıklarına güvenme. Sokaktan geçen 10 kişiden 7'si memur ama sen bunların sadece ikisini görüyor olabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…