Memur olunur mu?

Sağolun hocam da ben atılmadım ki kendim ayrılmayı seçtim :) Ama geri mi başlasam diye düşünüyorum ya da bir dershane falan. Ful açıktayım ya okul yok dershane yok bir garip boşluktayım yani şuan.
Yalnız değilsin dost benimde dedem sanayide tamirci ve işten memnun değil çünkü çevresi hep dolandırıcılık var annem ve babaanem oku memur ol diyordu bende memur olmaya karar verdim bende senin açıkta okuyorum açıktan üniversite okicam ekpss denicem başarılar diliyorum

Yalnız değilsin dost benimde dedem sanayide tamirci ve işten memnun değil çünkü çevresi hep dolandırıcılık var annem ve babaanem oku memur ol diyordu bende memur olmaya karar verdim bende senin açıkta okuyorum açıktan üniversite okicam ekpss denicem başarılar diliyorum
sagolun size de başarılar kaçıncı sinifsiniz ne yapıyorsunuz?

Şu an veya gelecekte çok kaymaklı bir maaşı olan bir işin yoksa olabileceğin en iyi SE memurluk. Sırtın devlete dayalı maaşın dert değil tatil günlerin belli ne olup olmayacağın belli. Tabii bu söylediklerim Türkiye'de kalacaksan geçerli, bana sorarsanız ilk fırsatta yurt dışına gitmek en iyisi.

Şu an veya gelecekte çok kaymaklı bir maaşı olan bir işin yoksa olabileceğin en iyi SE memurluk. Sırtın devlete dayalı maaşın dert değil tatil günlerin belli ne olup olmayacağın belli. Tabii bu söylediklerim Türkiye'de kalacaksan geçerli, bana sorarsanız ilk fırsatta yurt dışına gitmek en iyisi.
Memur olup yurtdışı için para biriktirirken dil öğrenip ve ordaki iş konusunda halledikten sonra gidersin ama ben burda tek çocuğum ailemi bırakamam mecburen

@Furkan Borak hocam tüm mesajlarını okudum kararını iyi vermelisin. İstediğin hayatı evet memur olarak yapabilirsin ama ileride keşke şu işi deneseydim daha iyi olurdu da diyebilirsin. Yani kararına ömür boyu sadıksan olur. Birde yüksek kurumlarda yüksek mevkilerde memur olman çok daha iyi. Memurluk eskiden iyi bir meslekti ama şimdi tek avantajı özel sektöre göre daha rahat bir ortamda çalışması onun dışında ailenin evinde paran yeter yoksa ev geçindirmek imkansıza yakın yani kısıtlı bir hayatın olur.

Kendi işinizin olması iyi aslında yani demek istediğim sırtın sağlam bu işten önce farklı işler denemelisin kesinlikle bir kaç arkadaş internetten bahsetmiş kesinlikle dene. Bir şey kaybetmezsin. Veya yurt dışını da denemelisin. Az çok benzer şeyler hedefliyoruz ama bu ülkede olursak memurluk için köşemize çekileceğiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı