Atama oranları düşük. Hangi memurlukta çalışacağına göre de puanlar değişiyor. KPSS'den aşırı yüksek puan alman lazım. Ha bir de torpil lazım. Yani memurlukta öğretmenlik falan değilse hedefin bulaşma derim.
Eczacılık zor hocam ya bide çok ilgimi çekmiyorPara ve torpil aynı anda mevcutken eczacılık okumak kadar temiz iş yok bu arada haberiniz olsun.
Çalışıp 85 90 hatta 95 leri zorlaman gerekecek düz memurluk istiyorsan masabaşı olarak.Çalışıp yapabilirim bence.
Hocam torpil şart olursa çoğu bölümde yüksek yerlerden torpilim var. Hem çalışarak yapabileceğimi düşünüyorum, zaten çok yüksek bir şeyim yok sadece dediğim gibi 9-5 çalışmak istiyorum.Atama oranları düşük. Hangi memurlukta çalışacağına göre de puanlar değişiyor. KPSS'den aşırı yüksek puan alman lazım. Ha bir de torpil lazım. Yani memurlukta öğretmenlik falan değilse hedefin bulaşma derim.
İlgi konusuna bir şey diyemem ama eczacılığa zor diyorsanız diğer memuriyetlere ne dersiniz bilemeyeceğim.Eczacılık zor hocam ya bide çok ilgimi çekmiyor![]()
Diğerleri peki? Fiziki olarak çalışmayı daha çok isterim, oturarak zaman geçmez çünkü.Çalışıp 85 90 hatta 95 leri zorlaman gerekecek düz memurluk istiyorsan masabaşı olarak.
Zor dememin sebebi bütün işi onların ilaçları falan kendilerinin yaptığını duymuştum o çok zordur bence ve üniversite puan falan filan zor işlere benziyor hiç girmeyi düşünmüyorum hocam ya. Sakin rahat bir hayat yaşamak istiyorum yükselerde gözükm yok kiİlgi konusuna bir şey diyemem ama eczacılığa zor diyorsanız diğer memuriyetlere ne dersiniz bilemeyeceğim.
Diğerleri de o civarda olmasa bile en az 80 85 puan ister ama okuduğun üniye bağlı. Ne istiyorsun bilmem.Diğerleri peki? Fiziki olarak çalışmayı daha çok isterim, oturarak zaman geçmez çünkü.
Zor dememin sebebi bütün işi onların ilaçları falan kendilerinin yaptığını duymuştum o çok zordur bence ve üniversite puan falan filan zor işlere benziyor hiç girmeyi düşünmüyorum hocam ya. Sakin rahat bir hayat yaşamak istiyorum yükselerde gözükm yok ki![]()
Üniversite puan dediğiniz şey var da memuriyet sınavından almanız gereken puan yok mu? Ayrıca eczacılar ilaçları artık kendileri falan yapmıyor sivilce ilacı falan filan hariç. Eczanede çıraklık da yaptım, kendim tanıdıklarım fazlasıyla mevcut. Eczane sahibi eczanede durmuyor bile. Başına koyuyor birini, kendi gezip tozuyor.Diğerleri peki? Fiziki olarak çalışmayı daha çok isterim, oturarak zaman geçmez çünkü.
Zor dememin sebebi bütün işi onların ilaçları falan kendilerinin yaptığını duymuştum o çok zordur bence ve üniversite puan falan filan zor işlere benziyor hiç girmeyi düşünmüyorum hocam ya. Sakin rahat bir hayat yaşamak istiyorum yükselerde gözükm yok ki![]()
İşte babam ile gerçekten anlaşamıyoruz piskolojisi iyi değil ve annem de onunla devam etmemei söylüyor. Ben de devam etmek istemiyorum hocam çünkü evet para var ama hayatını yaşıyamıyorsun. Sabahtan akşama kadar dükkanda oluyorsun. Memurlukta en azından işin belli gelirin belli.
Oturduğumuz yer de İSU falan var, İSU falan nasıl? Açık konuşayım sabah 8-9, akşam 4-5 arası çalışmak istiyorum onun harici kendime zaman ayırmak istiyorum.
İşte ben öyle değil daha çok, işime gidip gelmeyi, iş harici belirli bir düzenimin olmasını falan istiyorum. Yani işime gidicem, akşam geliş saatim belli olsun, 4-5 gibi işten çıkıp eve giderim yemeğimi yapar yer dışarı çıkarım takılırım falan.Üniversite puan dediğiniz şey var da memuriyet sınavından almanız gereken puan yok mu? Ayrıca eczacılar ilaçları artık kendileri falan yapmıyor sivilce ilacı falan filan hariç. Eczanede çıraklık da yaptım, kendim tanıdıklarım fazlasıyla mevcut. Eczane sahibi eczanede durmuyor bile. Başına koyuyor birini, kendi gezip tozuyor.
Üniversite okumayı düşünmüyorum hocam.Nasil bir memur olacagina bagli. Duz memur olurum dersen pek onermem ancak valilik - kaymakamlik - bakanliklarda calisirim ya da gumruk memuru olurum, muhendis olup devlette memur olarak devam ederim dersen yine daha iyi. Maasin da kotu olmaz, emekliliginde ama aile lokantan varken duz memur olmani ben asla onermem. Bekarken hos gelebilir de evlenince o is zor cift maas bile olsan. Aile lokantanda da babanla bir sure devam edersin biraz disini sikarsin, huyuna gidersin ileride muhtemelen sana devreder zaten isine sahip cikarsan. Ondan sonra daha rahat olursun.
Ama işte dediğim gibi para olsa bile esnaflık gerçekten çok zor ve hayat istiyor. Çok şükür babam çok güzel kazanmasına rağmen hayatını yaşayamıyor ve çok stresli bir iş.Nasil bir memur olacagina bagli. Duz memur olurum dersen pek onermem ancak valilik - kaymakamlik - bakanliklarda calisirim ya da gumruk memuru olurum, muhendis olup devlette memur olarak devam ederim dersen yine daha iyi. Maasin da kotu olmaz, emekliliginde ama aile lokantan varken duz memur olmani ben asla onermem. Bekarken hos gelebilir de evlenince o is zor cift maas bile olsan. Aile lokantanda da babanla bir sure devam edersin biraz disini sikarsin, huyuna gidersin ileride muhtemelen sana devreder zaten isine sahip cikarsan. Ondan sonra daha rahat olursun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.