Memurluk mu, esnaflık mı?

Hangisini seçerdiniz ?

  • Memurluk

    Oy: 29 58,0%
  • Esnaflık

    Oy: 21 42,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    50
Benim oyum esnaflıktan yana. Çünkü esnaflık bana göre yatırımcılıktır ve girişimciliktir. Eğer düzgün hamleler yaparsanız ve durumu iyi yönetirseniz bir memurdan çok daha iyi para kazanıp çok daha iyi bir yaşam sürersiniz. Ama esnaflık riskli bir iştir risk almanız gerekir, memurlukta ise risk neredeyse hiç yoktur.
Eğer ciddi bir sermayeniz varsa ve kendinize güvenebiliyorsanız esnaf olmak mantıklı.
 
Ben tıp fakültesi öğrencisiyim. Yakında doktor olacağım. Ben bile memur olmayı düşünmüyorum. Özel hastanemi açmayı, özel kliniğimi açmayı planlıyorum. Risk almazsan, risk alanlar için çalışırsın.
 
Ben tıp fakültesi öğrencisiyim. Yakında doktor olacağım. Ben bile memur olmayı düşünmüyorum. Özel hastanemi açmayı, özel kliniğimi açmayı planlıyorum. Risk almazsan, risk alanlar için çalışırsın.

Sen risk alanlar için çalışsan ne olacak? Doktorun ölüsü milyoner oluyor. :D :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şark kurnazı, 3 kuruş için seviyesizleşen bir esnaflıktansa bilim için kamu desteğiyle çalışmalar yapan bir memur olmak isterim.
Tüm hayatını istemediği bir meslekte, çalışıyormuş gibi gözükmeye harcayan ve tek vasfı solitaire atmak olan memurluktansa kendini geliştiren, ileri görüşlü, girişimci bir esnaf olmak isterim.

Ucu çok açık bir soru, doldurmak size kalmış. :)
 
Raporladım kardeşim, hitabına dikkat et.
Aman ha doktor bey elinize düşmeyelim. Bunlarla şakalaşılmıyor bile :D :D

1624120381711.png
 
Aşırı yanlış bir düşünce. Asıl memur olursan kendini geliştirme fırsatın daha çok oluyor. Esnaflık gibi işler daha fazla işle ilgilenmeni gerektiriyor. Kendini geliştirmesine memurluk kadar fırsat kalmıyor insanın.
Fırsatın çok olabilir buna bir şey demiyorum. Günümüzde memur olanların çoğu verin bana garanti gelirimi böyle ölüp gideyim ben kafasında.

Esnaf dediğimde aklına manav vs. gelmesin bu arada. Konu sahibi girişimcileri de esnaf olarak kabul etmiş, ben de onlardan bahsediyorum. Onun bu kabulüne göre Elon Musk da esnaf mesela.
 
Arkadaşlar sanırım yanlış anladınız ben size hangisini olmayı tercih edersiniz diye sordum kimin ne yaptığını veya nasıl olduğunu değil ayrıca her girişimci zaten başta esnaftır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı