Benim ailem gibi yumurtasız sevenler var ama genel olarak menemenin yumurtalı olması lazım.Menemene yumurta konuluyor muydu? Çok fazla menemen yemem ama hiç yumurtalı yendiğini de görmedim.
Yumurtasız menemen olup köpüklü ayran olsa mükemmel olurBenim ailem gibi yumurtasız sevenler var ama genel olarak menemenin yumurtalı olması lazım. Eki Görüntüle 1538918
Yanına köpüklü ayran![]()
Yumurta kırmazsan menemen olmaz. Domates, biber kavurması olur ve oda ayrı bir yemektir. Yani menemendeki ana ürün yumurta. Ana ürünü çıkartırsan ona ismiyle adlandırmak yanlış olur. Mesela et sotede de aynı şekilde domates biber ile yapılıyor. İçine et koymazsan yine aynı yemek ortaya çıkacak o zaman etsiz sotenin adı menemen olmuş olur. Bazı bölgelerde de domates biber öldürmesi denir. Yani sizin sevdiğiniz yemek menemen, ailenin sevdiği şey domates, biber kavurması yumurtasız menemen olmaz.Arkadaşlar klasik soruyu bilirsiniz, "Soğanlı mı soğansız mı?" bugün o soruyu birazcık değiştiriyorum, menemen yumurtalı mı olur yumurtasız mı? Yani üstüne yumurta kırılır mı? Bizim ailede sadece abimle ben yumurtalı seviyoruz. O yüzden diğerleri yedikten sonra kalanların üstüne abim yumurta kırıp pişiriyor. Ve o şekilde yiyoruz. Peki siz yumurtalı mı seversiniz yoksa yumurtasız mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.