Öncelikle ilk yorumumda seni kırdıysam eğer özür diliyorum. Gerçekten kötü bir amaçla yazmadım. Sadece iyiliğin için yaptığım bir yorumdu.Abi biliyorum fakat ben biraz böyle işte eğlence için değil de hani esporcuymuş gibi oynuyorum.
Öncelikle ilk yorumumda seni kırdıysam eğer özür diliyorum. Gerçekten kötü bir amaçla yazmadım. Sadece iyiliğin için yaptığım bir yorumdu.
Oynayabilirsin tabii ki istediğin şekilde e-sporcu veya normal oyuncu olarak. E-sporcu olma düşüncen mi var, yoksa normal oynamaya devam mı edeceksin? Bu soru önemli çünkü o zaman odaklanmanı düzeltmen gerekiyor. Odağına etki eden dış faktörleri çözüme kavuşturman lazım.
Örnek olarak aile içi kavga gürültü varsa ve sen o sırada oyun oynuyorsan bu dikkatini ve odağını dağıtır. Veya sevdiğin bir kız varsa, olur, olmadık yerde aklına gelir ve yine odağın dağılır. Bu gibi düşüncelerden arınman lazım mentaliteyi yüksek tutman için. Zihnini dolu tutan her şey iyi oynamana engel olacak sebeplerdir.
İlk yaptığım yorumun amacı, bahsettiğim problemlere sahipsen oyunlar sayesinde kafa dağıtabildiğini anlatmaktı. O yüzden oyna, geç dedim. Mentaliten oyunlar ile alakalı değil çünkü. Senin zihnin ile alakalı bir durum. Belli ki kafaya taktığın başka şeyler var. 5 kill aldığın maçta anlık olarak bunlar aklına gelmiyordur ama ikinci oynadığın ve hep öldüğün maçta aklına gelmiştir. Veya bir şekilde bilinçaltına işlemiş durumlar vardır, sen sadece oyunu düşündüğünü sanıyorsundur.
Dediklerimden yola çıkarak kendini rahat hissedersen ve eğlence amaçlı oynarsan çok daha fazla kill alacağını görebilirsin. O yüzden oyunları ve oyuncuları sırf dalgaya alarak oyna. Belli bir istikrar yakalayacağını göreceksin. Bir yerden sonra kill almak alışkanlık olacak ve oyuna odaklanmana bile gerek kalmayacak. Ancak bu şekilde tavsiye verebilirim.
Mesela aim geliştirmek için birçok konu açılıyor. Takıntı haline getirdikleri için kill alamıyorlar. Kill alamadıkça iyice özgüvenlerini kaybediyorlar ve gereksiz yere depresyona giriyorlarben de buna kızıyorum. Bir oyun için kendilerini bu kadar hırpalamak doğru değil. Yazı bayağı uzun oldu. Umarım işine yarar bir şeyler söyleyebilmişimdir.
İşte demek istediğim buydu. Sorunların olmasa zaten oyunlarda mentalite problemi yaşamazsın. Oyun ile alakalı bir durum değil. İster, istemez oyun oynarken aklımıza binbir türlü düşünce gelir. Durduk yere neden kız arkadaşım yok? bile diyebilirsin. Bunların sonucunda inişli, çıkışlı performanslar göstermen normal. Yapacak bir şey yok maalesef. O yüzden E-Sporcu olma isteğin varsa bu problemleri kökten çözmen gerekir diye tavsiye verdim. Ama normal oyuncu olarak kalacaksan çok fazla kafaya takmamak gerekir. Kafaya takmadığın zaman da performansın artar. Paralel durum var.Hocam biliyorum fakat, esporcu olma gibi bir isteğim yok ama hani hafif profesyönel arenalarda oynasam yeter bana, aile içi sorunlar zaten var, kız arkadaşım yok, kafamda dolu zaten.
İşte demek istediğim buydu. Sorunların olmasa zaten oyunlarda mentalite problemi yaşamazsın. Oyun ile alakalı bir durum değil. İster, istemez oyun oynarken aklımıza binbir türlü düşünce gelir. Durduk yere neden kız arkadaşım yok? Bile diyebilirsin. Bunların sonucunda inişli, çıkışlı performanslar göstermen normal. Yapacak bir şey yok maalesef. O yüzden e-sporcu olma isteğin varsa bu problemleri kökten çözmen gerekir diye tavsiye verdim. Ama normal oyuncu olarak kalacaksan çok fazla kafaya takmamak gerekir. Kafaya takmadığın zaman da performansın artar. Paralel durum var.
Konuşma diline bakacak olursam (kötü anlamda değil) depresif bir duruma yakın olduğun belli. Aileden ve başka şeylerden ötürü. Yaşadığın durumlardan dolayı oyunları kafa dağıtma amaçlı kullanman senin daha çok yararına olur. Psikolojik olarak kendini oyuna şartlar ve başaramadığın hissine kapılırsan daha çok moral bozukluğu yaşarsın. Bu da senin sağlığın için iyi olmaz.
Gayet güzel oynuyorsun. O zaman odaklanman adına "daha güzel editler yapmayalım." düşüncesini benimseyebilirsin. Güzel edit yapabilmen için güzel kill'lerin olması gerekiyor hali ileHocam zaten kafa dağıtmak için oynuyorum fakat hani rekabetçi oyunları küçüklüğümden beri çok seviyorum.
Bakın bu da yaptığım Valorant Fragmovie'si, normalde sorun yokken böyle oynuyorum.
:
Gayet güzel oynuyorsun. O zaman odaklanman adına "daha güzel editler yapmayalım." düşüncesini benimseyebilirsin. Güzel edit yapabilmen için güzel Kill'lerin olması gerekiyor hali ilebelki yardımı olur. Odak noktanı oyun dışı bir faktöre bağlamış olursun. Küçükken biz mahallede top oynarken kızlara kendimizi göstermek için gol atmaya çalışırdık odak noktamız kızlardı ama performansımız oynadığımız futbola yansırdı. Böyle bir bağlantı kurabilirsin sen de. Garip bir örnek oldu ama yerinde oldu senin de odak noktan video editleri olsun ve performansın da oyuna yansısın. Bir de oyundan düşeceğini anladığın zaman zorlama. Çık, odağını topladığın zaman geri girersin.
Bir ara Twitch yayını yaparken kullandım fakat onun ayarlarını arkadaşlar yapmıştı. Anlamadığım bir konu maalesef. Youtube üzerinden illaki işin uzmanları güzel ayarlar paylaşmıştır. Ben sadece yayın aç, kapat olarak kullandım.Hocam OBS için iyi bir ayar önerir misiniz?
Bir ara Twitch yayını yaparken kullandım fakat onun ayarlarını arkadaşlar yapmıştı. Anlamadığım bir konu maalesef. YouTube üzerinden illaki işin uzmanları güzel ayarlar paylaşmıştır. Ben sadece yayın aç, kapat olarak kullandım.
Kayıt için sadece Geforce Experience kullandım. Onun da FPS'e ne kadar etkisi var bilmiyorum açıkçası. Eğer denemediysen Lowkey'e bakabilirsin. Lowkey.ggPeki kayıt için FPS düşürmeyen program önerir misiniz?
Kardeşim her killini sıradan olsun olmasın edite koymuşsun. Editte başını çekmediğin için flick var mı vs. göremiyoruz. Böyle fragmovie mi olur? Ayrıca bu şekilde sadece kill alman iyi oynadığını ifade etmez sürekli iyi oynadığını iddaa ediyorsun bronz vuruşları bunlar. Fragmovie'ye koyulacak vuruşlar değil.Hocam zaten kafa dağıtmak için oynuyorum fakat hani rekabetçi oyunları küçüklüğümden beri çok seviyorum.
Bakın bu da yaptığım Valorant Fragmovie'si, normalde sorun yokken böyle oynuyorum.
: