Menteşe tamiri sonrası Düşük FPS problemi

Allerr4n

Centipat
3 Senelik bir PC'im var, 2 3 kere yataktan düştü ve menteşelerinde sıkıntı oldu ve şarj soketinde sıkıntı oldu. PC'yi tamire götürdüm, tamire götürmeden önce LOL'de 130-140 FPS alırken bir an 30 40'a düştü. Sonra tamirciye tekrar götürdüm ve anakarta dokunmayip sadece menteşeyi duzelttiklerini söylediler. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Sizce nedeni nedir? Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarj soketine lehim ile müdahale edilmişse ve bunu yapan işinin uzmanı değilse anakartta başka yerlere aşırı ısı verip yakmış olabilir. Sadece tahminde bulunuyorum suçlama yapamayız. Ayrıca durumu açıkça izah etmiyorsunuz. Sisteminiz nedir tamir sonrası format attınız mı sürücüleriniz tam mı ve güncel mi?

Harici GPU değilde işlemciye dahil olan GPU kullanıyor gibime geldi.
GPU gibi kavramlardan pek anlamiyorum. Anlayacagim dilde yazabilir misiniz?
Evet sarj soketi yerinden ciktigi ve zorlandigi icin kablolara lehim yapildi Sistemim windows ultimate 64 bit tamirde veya sonrasinda format atilmadi ancak yakin Zamanda Ben yapmistim suruculeri zaten gunceldi ama sorun meydana gelince tekrardan kontrol ettim orada bir sikinti yok hatta sistem bakim programi kullandim. Ekran parlakligi pil ayarlari msconfige kadar her seyini kontrol ettim bir sikinti gozukmuyor. Anakartin yanmasi dediginiz gibi bana mantikli geldi siz son tahlilde ne dusunuyorsunuz?

Şarj soketine lehim ile müdahale edilmişse ve bunu yapan işinin uzmanı değilse anakartta başka yerlere aşırı ısı verip yakmış olabilir. Sadece tahminde bulunuyorum suçlama yapamayız. Ayrıca durumu açıkça izah etmiyorsunuz. Sisteminiz nedir tamir sonrası format attınız mı sürücüleriniz tam mı ve güncel mi?
Sistemim windows ultimate 64 bit tamirde veya sonrasinda format atilmadi ancak yakin Zamanda Ben yapmistim suruculeri zaten gunceldi ama sorun meydana gelince tekrardan kontrol ettim orada bir sikinti yok hatta sistem bakim programi kullandim. Ekran parlakligi pil ayarlari msconfige kadar her seyini kontrol ettim bir sikinti gozukmuyor. Anakartin yanmasi dediginiz gibi bana mantikli geldi siz son tahlilde ne dusunuyorsunuz?

Sistemim windows ultimate 64 bit tamirde veya sonrasinda format atilmadi ancak yakin Zamanda Ben yapmistim suruculeri zaten gunceldi ama sorun meydana gelince tekrardan kontrol ettim orada bir sikinti yok hatta sistem bakim programi kullandim. Ekran parlakligi pil ayarlari msconfige kadar her seyini kontrol ettim bir sikinti gozukmuyor. Anakartin yanmasi dediginiz gibi bana mantikli geldi siz son tahlilde ne dusunuyorsunuz?
Sıcak lehim yapılmışsa büyük ihtimal ekran kartına zarar vermiştir. Ya da tüm bunlardan bağımsız biçimde kullanılan ekran kartında değişiklik olmuş olabilir. Gerçekten sorunu çözmek adına bir şey yapılamaz çünkü henüz sorunu tanımlayamıyorsunuz. Şarj soketine ne tür bir işlem yapıldığını bilmemeniz tuhaf.

Sıcak lehim yapılmışsa büyük ihtimal ekran kartına zarar vermiştir. Ya da tüm bunlardan bağımsız biçimde kullanılan ekran kartında değişiklik olmuş olabilir. Gerçekten sorunu çözmek adına bir şey yapılamaz çünkü henüz sorunu tanımlayamıyorsunuz. Şarj soketine ne tür bir işlem yapıldığını bilmemeniz tuhaf.

Yorumları ancak kendim yazabiliyorum şu an(kardeşime yazdırmıştım). Şarj soketi yerinden çıktığı için kabloyu oturturken sürekli içeri göçüyordu bu durumda kablolar kopmuş. Yani menteşeler tamir edilirken şarj soketi lehimlendi aynı zamanda. Bilgisayarcıya tekrar verdim şarj soketini düzeltmesi(şarj soketini yuvaya tam oturtamamış) için aldığım zaman ekran kartına bakabilirim eğer ekran kartında bir değişiklik yoksa ne düşünmeliyim ve ne yapmalıyım?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı