@06 Fil Necati necati bey merhaba. Şu anda golf vll facelift (golf 7, 5) comforline kullanıyorum. Bundan önce focus MK3 (2014 dizel 6 ileri manuel) kullanıyordum. Bu far, mercek ve LED ampul işini çok fazla araştırdım. Çok rahat 2 ayımı verdim bir aralar. Piyasada photon dahil en kaliteli diye satılanalar dahi iyi değiller, bilginiz olsun. AliExpress üzerinden kısa far ampülü için Philips yetkili satıcısından Philips Essential ultinon LED H7 sipariş etmiştim. Bu LED ampülde fan yok ve LED'lere bağlı ısıyı dağıtan kumaş benzeri bir yapı var ve kesinlikle ısınmıyor. 2 yıl kullandım hiçbir kere de sorun yaşamadım. Bunun yanında karşı tarafın da gözünü almamıştı. Ancak size tavsiye edeceğim şey şu ki tam verim almak istiyorsanız en son teknoloji olan bir-LED projektör tavsiye ederim ya da direkt mercekli far alırsınız. Aracı satarken de orijinalini takıp aldığınız mercekli farı ikinci el tekrar satarsınız.
Karşı tarafı rahatsız edip ufacık bir kaza riski yaratmamak adına kesinlikle şu anda ben LED ampul önermiyorum. Ayrıca ben Focus'a far ayarını sanayide değil düz bir zeminde tebeşir ile duvara çizgi çekerek kullanım kılavuzuna göre tornavida ile kendim yapmıştım. Sanayide yapılan ayar cihazla yapılsa dahi karşı tarafın gözünü alıyordu ve selektör yiyordum en kaliteli LED ampul olan Philips ile bile.
Şu anda Golf'e mesela LED ampul takmadım ve masraf yapmamak adına da mercekli far almadım. Para harcayacağım başka önceliklerim var çünkü. Ancak mercekli far alırsanız da paranız boşa gitmez. Aydınlatma, eğer benim gibi sürekli uzun yola çıkan biriyseniz, özellike en önemli donanımdır.
Benim şahsi kanaatim kesinlikle LED ampul almayıp mercekli far almanızı tavsiye ederim. Aldığınız LED ampul emin olun halojenden daha iyi aydınlatıyor gibi gözükse de arada mercekli kadar devasa bir fark olmuyor.
Hatta bir örnek daha vereyim size. Arkadaşım da qashqai vardı. Bu aracın kendisinde mercek vardı ancak halojen vardı. Mercek olmasına rağmen LED ampul taktı. Kötü olmasa da halojenden çok bir fark olmadı. Bunu da belirteyim. Bu konuya çünkü ben epey bir kafa yordum. Umarım görüşlerimin size bir faydası olur.