Mercekli far için ampul önerisi

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400hx RTX4050
Ford Focus aracıma fabrikasyon mercekli far alacağım ama en iyi görüş performansını hangi ampulde alacağım konusunda fikrim yok. Şu an elimde hazır olarak takabileceğim photon Ultimate ve Zero serisi bir de inwells X-treme LED mevcut.

İnwells X-treme(kısa far) ve photon Zero'yu(uzun far) aktif olarak normal merceksiz farda kullanıyorum memnun sayılırım (karşı taraftan herhangi bir uyarı almadım 6 aydır kullanıyorum) fakat farlarım artık ömrünü doldurdu, manuel ayar dişlileri yalama oldu tamiri mümkün değilmiş.

Kafam bayağı bir karıştı birisi mercek farda en iyi performansı eski tip beyinli xenonlar verir birisi photon Ultimate tak geç diyor siz ne önerirsiniz?

Normal halojen ampul konusuna hiç girmiyorum kendilerini direkt olarak performans konusundan eledim, %150 fazla ışık gibi serileri var ama kısa ömürlü deniyor.

Son düzenleme:
Ford Focus aracıma fabrikasyon mercekli far alacağım ama en iyi görüş performansını hangi ampulde alacağım konusunda fikrim yok. Şu an elimde hazır olarak takabileceğim photon Ultimate ve Zero serisi bir de inwells X-treme LED mevcut.

İnwells X-treme(kısa far) ve photon Zero'yu(uzun far) aktif olarak normal merceksiz farda kullanıyorum memnun sayılırım (karşı taraftan herhangi bir uyarı almadım 6 aydır kullanıyorum) fakat farlarım artık ömrünü doldurdu, manuel ayar dişlileri yalama oldu tamiri mümkün değilmiş.

Kafam bayağı bir karıştı birisi mercek farda en iyi performansı eski tip beyinli xenonlar verir birisi photon Ultimate tak geç diyor siz ne önerirsiniz?

Normal halojen ampul konusuna hiç girmiyorum kendilerini direkt olarak performans konusundan eledim, %150 fazla ışık gibi serileri var ama kısa ömürlü deniyor.
Yerinde olsam far alıp sürekli led takmak yerine olan farıma Bi-led projektör mercek taktırmayı tercih ederim ve öyle yaptım kendim. Çok farklı ledler denedim ellerindekilerde dahil sonra Aliexpress'ten getirtmeye başladım onlarda belli bir süre dayanabiliyor halojen merceğe fazla uygun olmadıkları için. Bi-led projektör lensten fazlasıyla memnun kaldım ve halada kullanıyorum bir araştırmanızı öneririm.

Yerinde olsam far alıp sürekli LED takmak yerine olan farıma bir-LED projektör mercek taktırmayı tercih ederim ve öyle yaptım kendim. Çok farklı LED'ler denedim ellerindekilerde dahil sonra AliExpress'ten getirtmeye başladım onlarda belli bir süre dayanabiliyor halojen merceğe fazla uygun olmadıkları için. Bir-LED projektör lensten fazlasıyla memnun kaldım ve halada kullanıyorum bir araştırmanızı öneririm.

Hocam şu an kullandığım farlar kullanılacak durumda değil; camı kılcal çatlaklarla dolu, sararmışlık ve en önemlisi ayar yapılamaması.
Sizin dediğiniz gibi bi-LED projektör takmak istiyorum ama maliyeti bayağı bir uçuyor. Sıfır yan sanayi çift far 5000TL, femex bi-LED projektör işçilik hariç 3500TL işcilikde hiç yoksa 1500 alırlar( elimden gelir ama yeterli ekipmanım yok farı ziyan etmek istemem :)). ±10.000TL bu kadar vermekte istemiyorum.

Alacağım farda halojen mercek olduğu için eski tip xenon takmak istiyorum ama kararsızım. Mercekli farın bana maliyeti 5000TL civarında olacak.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla xenon far için, far temizleme ve seviyeye bağlı otomatik ayar yapan sensör bulunması lazım (araç içerisinden yükseklik alçaklık ayarını manuel yaptığımız düğme değil, arabanın burnu havadaysa aşağı indiren, önü yere basınca otomatik yukarı kaldıran cinsten) eğer arabada bu ekipmanlar yoksa muayeneden geçmiyor diye biliyorum.
Hatta TUVTURK muayene broşüründen bir kesit paylaşayım :
XENON (gaz deşarjlı) farlarGaz deşarjlı (XENON) far kullanan motorlu araçlarda, far yıkama,temizleme mekanizması ve otomatik çalışan far ayar mekanizmasıbulundurulması zorunlu olup, 2014 yılında yayımlanan kusurlartablosuna kusur olarak eklenmiştir. Araçlardaki XENON far ayarıotomatik olarak çalışan far ayar mekanizması ile sağlanabileceğigibi, bu işlem havalı süspansiyon sistemi kullanılan araçlardasüspansiyon sisteminin kendisiyle de sağlanabilir. Araç üzerindekihalojen far sökülerek yerine XENON far takılmışsa bu durummevzuat gereği teknik bir değişikliktir ve müsaade edilentadilatlar (değişiklikler) arasında yer almamaktadır.
Bi-Led projektörler güzel bende arkadaş gibi kendim satın alıp montajını kendim yaptım. Öncesinde sizin gibi aylarca-yıllarca, orijinal farlarda (far şapkası olan) led ampul kullanmış biri olarak, kısalarda ciddi performans artışı ama en önemlisi uzunlarda şimdiye kadar hiç rastlamadığım kadar performans artışına rastladım.
genelde mercekler için 360 led öneriliyor, aydınlatma alanında bir kör nokta kalmasın diye. Benimde tavsiyem bu yönde olur.

Şöyle minik bir tavsiye vereyim far bence bir arabaya koyabileceğiniz lastikten sonra en gerekli ve güvenliği arttıran unsurlardan birisi, harcanan bütün para karşılığını sonuna kadar veriyor.

Bildiğim kadarıyla xenon far için, far temizleme ve seviyeye bağlı otomatik ayar yapan sensör bulunması lazım (araç içerisinden yükseklik alçaklık ayarını manuel yaptığımız düğme değil, arabanın burnu havadaysa aşağı indiren, önü yere basınca otomatik yukarı kaldıran cinsten) eğer arabada bu ekipmanlar yoksa muayeneden geçmiyor diye biliyorum.
Hatta tuvturk muayene broşüründen bir kesit paylaşayım:

Muayne pek sorun değil girmeden önce halojen takar girerim 😊

Bi-LED projektörler güzel bende arkadaş gibi kendim satın alıp montajını kendim yaptım. Öncesinde sizin gibi aylarca-yıllarca, orijinal farlarda (far şapkası olan) LED ampul kullanmış biri olarak, kısalarda ciddi performans artışı ama en önemlisi uzunlarda şimdiye kadar hiç rastlamadığım kadar performans artışına rastladım.
Genelde mercekler için 360 LED öneriliyor, aydınlatma alanında bir kör nokta kalmasın diye. Benim de tavsiyem bu yönde olur.

Teşekkürler hocam, 360 LED'lere bakacağım. Bi-LED projektör konusunda dedigim gibi far her türlü almam gerekiyor vermek istemeyeceğim bir miktar çıkıyor.

Muayne pek sorun değil girmeden önce halojen takar girerim 😊

Teşekkürler hocam, 360 LED'lere bakacağım. Bi-LED projektör konusunda dedigim gibi far her türlü almam gerekiyor vermek istemeyeceğim bir miktar çıkıyor.
Ama muayenede yasak olmasının bir sebebi var 😄 xenon arabanın seviyesine göre kendini aşağı yukarı oynatmazsa ciddi göz alabilir, yani ledlerle almadığınız uyarıyı xenon kullanırken alabilirsiniz, o anlamda söylemiştim.

Yani zaten far içi açmaktan, böyle şeylerle uğraşmaktan pek anlamıyorsanız, mercek ve arkasına led ampul takmak çok daha iyidir. Olası bozulma durumunda her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz ampullerden takıp çok kısa sürede arızayı çözebilirsiniz. Ama ben ve benim gibi Bi-Led merceğini halojen için üretilmiş çanağa takanlar maalesef arıza durumunda far içi açmak zorundayız.

Bu arada far camı/plastiği için çok güzel zımpara + vernikle eski haline getirebilen yerler mevcut, bir ihtimal kurtarılabilir.

Ama muayenede yasak olmasının bir sebebi var 😄 xenon arabanın seviyesine göre kendini aşağı yukarı oynatmazsa ciddi göz alabilir, yani ledlerle almadığınız uyarıyı xenon kullanırken alabilirsiniz, o anlamda söylemiştim.

Yani zaten far içi açmaktan, böyle şeylerle uğraşmaktan pek anlamıyorsanız, mercek ve arkasına led ampul takmak çok daha iyidir. Olası bozulma durumunda her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz ampullerden takıp çok kısa sürede arızayı çözebilirsiniz. Ama ben ve benim gibi Bi-Led merceğini halojen için üretilmiş çanağa takanlar maalesef arıza durumunda far içi açmak zorundayız.
Sorun değil hocam, takacağım farda ayar motoru var hissettiğim yerde kendim ayar düşürürüm. Aslında anlarım elimden gelir ama ekipmanım yeterli değil...
Bu arada far camı/plastiği için çok güzel zımpara + vernikle eski haline getirebilen yerler mevcut, bir ihtimal kurtarılabilir.
Hocam dışı için cam üretenlerde var fakat far ayar mekanizması yalama olmuş ayar yapılmıyor bu sebeple değiştirmek istiyorum.

Son düzenleme:
@06 Fil Necati Necati bey merhabalar. Şuanda Golf Vll Facelift (Golf 7,5) Comforline kullanıyorum. Bundan önce Focus MK3 (2014 dizel 6 ileri manuel) kullanıyordum. Bu far, mercek ve led ampül işini çok fazla araştırdım. Çok rahat 2 ayımı verdim bir aralar. Piyasada Photon dahil en kaliteli diye satılanalar dahi iyi değiller, bilginiz olsun. Aliexpress üzerinden kısa far ampülü için Philips yetkili satıcısından Philips Essential Ultinon LED H7 sipariş etmiştim. Bu led ampülde fan yok ve ledlere bağlı ısıyı dağıtan kumaş benzeri bir yapı var ve kesinlikle ısınmıyor. 2 yıl kullandım hiç bir kere de sorun yaşamadım. Bunun yanında karşı tarafın da gözünü almamıştı. Ancak size tavsiye edeceğim şey şu ki tam verim almak istiyorsanız en son teknoloji olan Bi-LED Projektör tavsiye ederim ya da direkt mercekli far alırsınız. Aracı satarken de orijinalini takıp aldığınız mercekli farı ikinci el tekrar satarsınız.

Karşı tarafı rahatsız edip ufacık bir kaza riski yaratmamak adına kesinlikle şuanda ben LED ampül önermiyorum. Ayrıca ben Focus'a far ayarını sanayide değil düz bir zeminde tebeşir ile duvara çizgi çekerek kullanım kılavuzuna göre tornavida ile kendim yapmıştım. Sanayide yapılan ayar cihazla yapılsa dahi karşı tarafın gözünü alıyordu ve selektör yiyordum en kaliteli LED ampül olan Philips ile bile.

Şuanda Golf'e mesela LED ampül takmadım ve masraf yapmamak adına da mercekli far almadım. Para harcayacağım başka önceliklerim var çünkü. Ancak mercekli far alırsanız da paranız boşa gitmez. Aydınlatma, eğer benim gibi sürekli uzun yola çıkan biriyseniz, özellike en önemli donanımdır.

Benim şahsi kanaatim kesinlikle LED ampül almayıp mercekli far almanızı tavsiye ederim. Aldığınız LED ampül emin olun halojenden daha iyi aydınlatıyor gibi gözükse de arada mercekli kadar devasa bir fark olmuyor.

Hatta bir örnek daha vereyim size. Arkadaşım da Qashqai vardı. Bu aracın kendisinde mercek vardı ancak halojen vardı. Mercek olmasına rağmen LED ampül taktı. Kötü olmasa da halojenden çok bir fark olmadı. Bunu da belirteyim. Bu konuya çünkü ben epey bir kafa yordum. Umarım görüşlerimin size bir faydası olur.

Hocam şu an kullandığım farlar kullanılacak durumda değil; camı kılcal çatlaklarla dolu, sararmışlık ve en önemlisi ayar yapılamaması.
Sizin dediğiniz gibi bi-LED projektör takmak istiyorum ama maliyeti bayağı bir uçuyor. Sıfır yan sanayi çift far 5000TL, femex bi-LED projektör işçilik hariç 3500TL işcilikde hiç yoksa 1500 alırlar( elimden gelir ama yeterli ekipmanım yok farı ziyan etmek istemem :)). ±10.000TL bu kadar vermekte istemiyorum.

Alacağım farda halojen mercek olduğu için eski tip xenon takmak istiyorum ama kararsızım. Mercekli farın bana maliyeti 5000TL civarında olacak.
Maliyet konusunda evet haklısınız bu zamanlarda maalesef baya bir yükseldi açıkcası ama halojen merceğe xenon takmanız durumunda halojen merceğin iç tasının zamanla yanmasına sebepte olabilirsiniz ki yüksek ihtimal çok yüksek ısılara ulaşarak çalışmasından kaynaklı merceğin tası zamanla yanıcak ve önünüzü göstermez bir hale gelmeye başlicak aynı şekilde normal takmış olduğumuz ledlerde tasları yakıyor belli bir zaman içerisinde. Bunun en büyük sebebi halojen merceğin yapısı led ve xenon ampüllere göre tasarlanmamış olması. Aracımdaki bi-led projektörü Atölyle Semih'te yaptırmıştım ve aracımdan çıkan halojen orjinal mercekler yüksek sıcaklıklara ulaşmaktan dolayı zamanla tası yanmıştı açıkcası yani ne kadar iyi led taksamda o mercek artık performans veremicek hale ulaşmıştı. Tavsiyem iyi bir araştırıp doğru bir karar ile haraket etmenizi öneririm eğer ki led takıp devam etmek isterim derseniz diğer arkadaşların yazdığı gibi 360 derece olan ledleri tercih etmenizi öneririm mercekte en iyi verimi alabilmeniz için.

@06 Fil Necati necati bey merhaba. Şu anda golf vll facelift (golf 7, 5) comforline kullanıyorum. Bundan önce focus MK3 (2014 dizel 6 ileri manuel) kullanıyordum. Bu far, mercek ve LED ampul işini çok fazla araştırdım. Çok rahat 2 ayımı verdim bir aralar. Piyasada photon dahil en kaliteli diye satılanalar dahi iyi değiller, bilginiz olsun. AliExpress üzerinden kısa far ampülü için Philips yetkili satıcısından Philips Essential ultinon LED H7 sipariş etmiştim. Bu LED ampülde fan yok ve LED'lere bağlı ısıyı dağıtan kumaş benzeri bir yapı var ve kesinlikle ısınmıyor. 2 yıl kullandım hiçbir kere de sorun yaşamadım. Bunun yanında karşı tarafın da gözünü almamıştı. Ancak size tavsiye edeceğim şey şu ki tam verim almak istiyorsanız en son teknoloji olan bir-LED projektör tavsiye ederim ya da direkt mercekli far alırsınız. Aracı satarken de orijinalini takıp aldığınız mercekli farı ikinci el tekrar satarsınız.

Karşı tarafı rahatsız edip ufacık bir kaza riski yaratmamak adına kesinlikle şu anda ben LED ampul önermiyorum. Ayrıca ben Focus'a far ayarını sanayide değil düz bir zeminde tebeşir ile duvara çizgi çekerek kullanım kılavuzuna göre tornavida ile kendim yapmıştım. Sanayide yapılan ayar cihazla yapılsa dahi karşı tarafın gözünü alıyordu ve selektör yiyordum en kaliteli LED ampul olan Philips ile bile.

Şu anda Golf'e mesela LED ampul takmadım ve masraf yapmamak adına da mercekli far almadım. Para harcayacağım başka önceliklerim var çünkü. Ancak mercekli far alırsanız da paranız boşa gitmez. Aydınlatma, eğer benim gibi sürekli uzun yola çıkan biriyseniz, özellike en önemli donanımdır.

Benim şahsi kanaatim kesinlikle LED ampul almayıp mercekli far almanızı tavsiye ederim. Aldığınız LED ampul emin olun halojenden daha iyi aydınlatıyor gibi gözükse de arada mercekli kadar devasa bir fark olmuyor.

Hatta bir örnek daha vereyim size. Arkadaşım da qashqai vardı. Bu aracın kendisinde mercek vardı ancak halojen vardı. Mercek olmasına rağmen LED ampul taktı. Kötü olmasa da halojenden çok bir fark olmadı. Bunu da belirteyim. Bu konuya çünkü ben epey bir kafa yordum. Umarım görüşlerimin size bir faydası olur.

Teşekkürler hocam. Konuda halojenleri performans konusunda elediğimi belirtmiştim fakat standart 55W halojen, photon Ultimate'den daha düzgün aydınlattı :) sanırım halojen kullanacağım. Benim aracım MK1 kasa focus. Aracı satarken bu mercek farı vermeyeceğim, çünkü Türkiye'de 4.sü yok https://www.ad-tuning.de/Beleuchtun...einwerfer-f--r-Ford-Focus-1-in-Schw--485.htmlUzun yola nadir çıkıyorum fakat yaşadığım bölgeden dolayı farlar benim için önemli, yollarda aydınlatma bulunmuyor.

Maliyet konusunda evet haklısınız bu zamanlarda maalesef bayağı bir yükseldi açıkçası ama halojen merceğe xenon takmanız durumunda halojen merceğin iç tasının zamanla yanmasına sebepte olabilirsiniz ki yüksek ihtimal çok yüksek ısılara ulaşarak çalışmasından kaynaklı merceğin tası zamanla yanacak ve önünüzü göstermez bir hale gelmeye başlacak aynı şekilde normal takmış olduğumuz LED'lerde tasları yakıyor belli bir zaman içerisinde. Bunun en büyük sebebi halojen merceğin yapısı LED ve xenon ampüllere göre tasarlanmamış olması. Aracımdaki bir-LED projektörü atölyle Semih'te yaptırmıştım ve aracımdan çıkan halojen orijinal mercekler yüksek sıcaklıklara ulaşmaktan dolayı zamanla tası yanmıştı açıkçası yani ne kadar iyi LED taksamda o mercek artık performans veremeyecek hale ulaşmıştı. Tavsiyem iyi bir araştırıp doğru bir karar ile hareket etmenizi öneririm eğer ki LED takıp devam etmek isterim derseniz diğer arkadaşların yazdığı gibi 360 derece olan LED'leri tercih etmenizi öneririm mercekte en iyi verimi alabilmeniz için.

Teşekkürler hocam, %90 standart halojen kullanacağım.

Hocam bir de bu merceklerin çanak boylari standart mı olur bilginiz var mı? aldığım farların çanağını değiştirmem gerekiyor.. @GRBreakpoint

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı