Mesai saatleri ne kadar olmalı?

Anket

• <5

Oy: 13 16,3%
  • <7

Oy: 15 18,8%
  • <8

Oy: 42 52,5%
  • <10

Oy: 8 10,0%
  • <12

Oy: 2 2,5%

• Oy verenlerin toplamı
    80
Ölümü görüp sıtmaya razı olmak denir buna. Aynı anket Avrupa ülkelerinde yapılsa 5 saatten az istiyorlar.
İstemek ayrı olması ayrı.Ben hiç çalışmadan para kazanmak istiyorum ona bakılırsa.Benim bunu istemem realist bir bakış açısı olmuyor. 7- 8 saat gayet iyi fazlası olmasın yeter.8 saat iş, 8 saat uyku desek 8 saatte kişinin kendisine kalıyor.

Düşük çalışma saati nereye bakarsanız bakın daima verimli oluyor. Verimli ve gittikçe azalan bir çalışma saati en uygunu. En son durumu bilmiyorum ama günde 6 saat olacak şekilde haftada 30 saatlik çalışma saatleri deneniyordu.

6 saatten fazla olmamalı Fiedrich Engels'in araştırmalarına göre (kendisi işveren) 6 saatten sonra işe konsantre olmak zorlaşıyor ve kaza yapma ihtimali maksimuma çıkıyor.

Son düzenleme:
Uzun zamandır iş arıyordum vazgeçtim artık. Bilişim işlerine daha çok yoğunlaşacağım. Şu anda 12 saattir kod yazıyorum ama en azından faydası oluyor. Günde 500 lira almak için 12 saat çalışmadığım için kendimi rahatlatıyorum. Böyle insafsızlık olmaz. 12 saat çalıştırıyorsan 12 saatin hakkını verecek kadar ücret vereceksin. Adam diyor ki aylık masrafım çok fazla durumum yok. Bana ne oğlum. Git kimi buluyorsan bul. Allah korkusu olan ya 8 saat çalıştırır ya da 12 saat çalıştırdığı adama en az memur maaşı kadar ücret verir. Onu geçtim asgari ücret kanununa uymayanlar bile var. Burada neredeyse bütün iş yerleri 8 saate 200 250 lira ödüyor günlük. O da ayda 7500 ediyor. 7500'e ne yapılır? Asgari ücret günde 8 saate endeksli ama kanuna uyan yok.

Son düzenleme:
Bence beden işçisi için 6-7 saat yeterli, uzun süreli çalışmada performans kaybı oluyor.
Uzun zamandır iş arıyordum vazgeçtim artık.
Yetenek sahibi değilsen düzgün iş bulunmuyor.
2 gün markette manavlık yaptım çıktım, alacağım 700 küsür liranın 1/3 gibi miktarı sigorta borcuna gidecek. 😂

Şaka maka yurtdışında 9-5 ile dalga geçiyorlar bizde ya 8-8 ya 8-6 ya 8-12. 16 saat çalıştıran bile var. Bizde şans yok.
9-5 gerçekten berbat bir düzen. Sabah yola 8 de çıksan 7-30 da kalkmış olman gerekli. 5 de çıkıp 6'da eve varsan zaten yemek ye üstünü değiş bir duş al, markete gideceksen git saat 7 -8 oluyor zaten. Gerisini de biraz tv izleyip yatıyor çoğu insan. Bu hayat değil alışılmış robotluk. Fazla çalışanlara da Allah sabır versin umarım bir gün şartlarımız iyileşir.

9-5 gerçekten berbat bir düzen. Sabah yola 8 de çıksan 7-30 da kalkmış olman gerekli. 5 de çıkıp 6'da eve varsan zaten yemek ye üstünü değiş bir duş al, markete gideceksen git saat 7 -8 oluyor zaten. Gerisini de biraz tv izleyip yatıyor çoğu insan. Bu hayat değil alışılmış robotluk. Fazla çalışanlara da Allah sabır versin umarım bir gün şartlarımız iyileşir.
Bir de İstanbul'daki şartları düşünürsek durum daha da fena. 2 saat yol+12 saat çalışma+2 saat dönüş+asgari ücret.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı