Mesajlaşma imkanımız olsun

Özel mesajlaşma forum kültürüne aykırıdır. Herkesin birbirine açık bir şekilde yardım etmesi gerek. Özel mesajlarda büyük bir korsan içerik akışı ve karaborsa oluşabilir. Denetlenmesi de zor olacaktır ve Technopat Sosyal'in genel imajını zedeleyecektir. Bu şekilde daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Mesajlar moderator kontrolünden geçebilir, zamanında yetkilisi olduğum bir platformda bu tarz bir denetleme sistemi mevcuttu. Takibi zor değil. Kurallara uymayanlar, özelden kendine yardım isteyenler de ceza alir.

Veya 2 kullanıcı birbirini takip ediyorsa mesaj gönderebilir, karsilikli takip yoksa mesajlaşma sistemi de açılmayabilir.
Yorumlara gelince, kişi ozel mesaj gönderiminde kendine özel muamele isteyebilmesi dışında herhangi bir sikayetiniz yok gibi görünüyor... Dediğim gibi böyle bir durum varsa da moderatorler cezasını keser, olur biter. Benim önerim bu şekilde.

Ne olacak özelden yardım istediyseler? O kişi isterse yardım eder istersen engeller yani sonuçta burası ''yardımlaşma'' platformu değil mi?
Yukarida önerisini verdiğim; yardım istenilen özel mesaj denetimden geçerken moderatorler tarafindan direkt konu olarak da açılabilir. Kişiye de ceza uygulanabilir. Tabii kurallardan bihaber yeni üyelere ceza uygulanabilmesi için de özel mesaj kuralları hatırlatma maksadıyla ufak bir pencere halinde açılabilir. Böylelikle "bilmiyordum, haberim yoktu" söylemlerinin de önüne geçilmiş olunur.

İletişim çağındayız ama özel mesaj kapalı. Hadi kapalı ama konu açıyorsunuz, sonrasında yönetici konuyu kapatıyor. Konuyu açan tatmin oldu mu, konu hakkın farklı bir sorusu daha var mı soran yok. Bu forumda gördüğüm kadarıyla bazı şeyleri kilitleme hevesi var.

Yaşadığımız ülkede ve pandemi yüzünden zaten yeterince yasak var. Bırakın gençleri biraz serbest.
Alınmaca gücenmece yok gördüğümü söylüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı