MESEM ve üniversite planı nasıl?

skeerr

Picopat
Daha fazla  
Merhaba hocam aklımda bir fikir var ama bu fikrin ne kadar mantıklı ne kadar mantıksız olduğunu bilmiyorum. O yüzden bunu size sormak istiyorum. Şimdi 8. sınıfım ve Anadolu lisesi ve MESEM arasında bir seçim yaptım ve MESEM'i seçtim planım da şu: 4 yıl boyunca MESEM'de çalış ay başına yana birkaç bin lira koy yatırım yap 12. sınıftayken de YKS'ye çalış bir üniversite kazan ve cebindeki parayla da üniversiteye git, üniversiteyi kazanamazsan da zaten ustalık belgen var yine bir meslek cepte her türlü siz ne diyorsunuz?

MESEM hiç ama hiçbir hoca tarafından önerilmiyor. Çevremde yapanlar var, ya aşırı güçlü bir mentaliteye sahip olman gerekir ya da 4 sene köle gibi çalışmaya hazır olman gerekir. MESEM önerim değildir ve hiç kimse de önermiyor. Verdikleri para da para değil.

Merhaba hocam aklımda bir fikir var ama bu fikrin ne kadar mantıklı ne kadar mantıksız olduğunu bilmiyorum. O yüzden bunu size sormak istiyorum. Şimdi 8. sınıfım ve Anadolu lisesi ve MESEM arasında bir seçim yaptım ve MESEM'i seçtim planım da şu: 4 yıl boyunca MESEM'de çalış ay başına yana birkaç bin lira koy yatırım yap 12. sınıftayken de YKS'ye çalış bir üniversite kazan ve cebindeki parayla da üniversiteye git, üniversiteyi kazanamazsan da zaten ustalık belgen var yine bir meslek cepte her türlü siz ne diyorsunuz?
sağlam psikoloji lazım

MESEM hiç ama hiçbir hoca tarafından önerilmiyor. Çevremde yapanlar var, ya aşırı güçlü bir mentaliteye sahip olman gerekir ya da 4 sene köle gibi çalışmaya hazır olman gerekir. MESEM önerim değildir ve hiç kimse de önermiyor. Verdikleri para da para değil.
anladım hocam peki benim ana fikirim mantıklımı? sonuçta 4 yıl boyunca para biriktirmiş olucam verilen para az olsa bile (yatırımda yaparım)

Mesem'i kesinlikle önermiyorum hele ki üniversite planın varsa hiç önermem. Meslek öğrenmek istiyorsan da önermem. Çok düşük ücrete adeta oradaki her işi yaptırıyor bazı işletmeler.

o bende var hocam ama benim ana fikrim ne kadar mantıklı ne kadar mantıksız
yani fiziksel olarak yorulursunuz bide güzel üniversite bölüm demişsiniz mesleğiniz elinizde olur para konusunda yatırım vb mantıklı olabilir ama çok yorar

o bende var hocam ama benim ana fikrim ne kadar mantıklı ne kadar mantıksız

her işletme öylemi peki? öyleyse anadoluduya gitcem sanırım
mesemde hangi bölüm

yani fiziksel olarak yorulursunuz bide güzel üniversite bölüm demişsiniz mesleğiniz elinizde olur para konusunda yatırım vb mantıklı olabilir ama çok yorar

mesemde hangi bölüm
daha karar veremedim hangisi en fazla parayı verir? daha doğrusu hangi bölümdeki ustalar kendi ceplerinden para verir

Üniversite okumak istiyorsan Anadolu daha iyi bir seçim. MESEM ile biriktireceğin para, para değildir.
hesap makinesinde hesapladım 360 bin liraya denk geliyor toplam

daha karar veremedim hangisi en fazla parayı verir? daha doğrusu hangi bölümdeki ustalar kendi ceplerinden para verir

çoğu üni masraflarını karşılar gibi

çoğu üni masraflarını karşılar gibi
en fazla para olayı yok hocam ustadan ustaya değişir nasip işi ama bu devirde devletin koyduğu sınırın üstüne çıkacak adamda zor bulunur

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı