MESEM'de tatiller nasıl oluyor?

Benim tavsiyem direkt "1 gün tatil olur mu?" diye sormak yerine "hangi günüm tatil?" diye sorun. Sizde 16 saat çalışmazsınız bu arada, ustayla konuşup daha insancıl saatler belirleyip o şekilde çalışırsınız.
Bu daha mantıklı bence de çünkü diğer türlü olmaz deme şansı daha yüksek. Çalışma saati de babam sağolsun ceza olarak düşündüğü için çalışmayı ve okumamı istediği için hemen işten soğıyım okula gidiyim diye o kadar çalışan bir ustaya gönderiyor para olayı da ondan sıkıntı konuşup bişeyler yapıcak gibi, mobing olmazsa iyidir. Tekrardan teşekkürler hocam

Dediğiniz resmiyette doğru fakat biliyorsunuz ki Türkiye'de işler böyle ilerlemiyor. "rızan yoksa çalışmazsın" kısmı özellikle çoğu zaman pek mümkün değil. Çoğu yer stajyerlerini köle gibi kullanıyor. Aynı zamanda çoğu yer haftanın 1 günü izin, 1 günü okul diğer 5 günü iş olacak şekilde çalıştırıyor.

Genelde küçük fabrika ya da sanayiler de cumartesi günleri çalışıyorlar. Mümkün değil diye bir şey yoktur efendim eğer haksızlık varsa okula veya insan kaynaklarına şikayet edilmeli ha yok eğer tanıdık sa veya kendi rızası varsa çalışabilir. Bu arada bazı arkadaşlarım var ustam paramı alıyor diyor ama bana saçma geliyor sizin çevrenizde varsa böyle insanlar beni biraz aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Anladım çok sağ ol o zaman işe başlayınca babamla ve ustayla konuşurum 1 gün tatil olur mu diye sorarım 6gün gideceğim gibi duruyor ama bakalım en azından iş öğrenirim de 16saat de insan dayanamaz bence. Tekrardan teşekkürler hayırlı forumlar.

Ustana söyle tatil gününü belirlesin paranı da tam versin şu an yeni gelen zamla 6630 civarı maaşın var. Bu arada evet genelde akşam geldigin için spora ya da arkadaşınla cafeye falan gidersin onun dışında sosyal hayatın olmaz tabii ki bu da sana bağlı umarım yardimci olmuşuzdur kendine iyi bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde küçük fabrika ya da sanayiler de cumartesi günleri çalışıyorlar. Mümkün değil diye bir şey yoktur efendim eğer haksızlık varsa okula veya insan kaynaklarına şikayet edilmeli ha yok eğer tanıdık sa veya kendi rızası varsa çalışabilir. Bu arada bazı arkadaşlarım var ustam paramı alıyor diyor ama bana saçma geliyor sizin çevrenizde varsa böyle insanlar beni biraz aydınlatırsanız çok memnun olurum.
Yanlış anlaşılma olmasın, bir kesinlik oluşmaması için "kesinlikle mümkün değil" demedim "çoğu zaman pek mümkün değil" dedim. Elbette örnekler vardır, yasalara tam uyan iş yerleri vardır fakat bunlar maalesef azınlıkta kalıyor. Hakkını arayanı çoğu zaman kovuyorlar çünkü iş yerleri için stajyer bulmak çoğu zaman kolay oluyor. MESEM sistemindeki öğrencilerin büyük bir çoğunluğu bu şartları kabul ettiği için, kabul etmeyenler aykırı görünüyor.

Ustana söyle tatil gününü belirlesin paranı da tam versin şu an yeni gelen zamla 6630 civarı maaşın var. Bu arada evet genelde akşam geldigin için spora ya da arkadaşınla cafeye falan gidersin onun dışında sosyal hayatın olmaz tabii ki bu da sana bağlı umarım yardimci olmuşuzdur kendine iyi bak.
Spor salona akşam 10da kapanıyor işten 11 12 gibi gelicem ihtiyacım olan 8saat uykuyu bile 1 2saat eksikle tamamlayacağım sosyal kısım tatil dışı zor da, bir de para meselesinde birkaç kişiye sormuştum 5000küsür devletin verdiği zorunlu olarak verilen ama usta normal verdiği haftalığı veriyormuş, yani bir çırak haftalık 2k alıyorsa onu veriyor devlet de o belirli parayı veriyor olay böyle ama bizim ülkemiz insanı sağolsun zaten devlet veriyor diyip devletin verdiği parayı çırağa veriyor üstüne vermiyor.

Parayı karttan mı veriyorlar elden mi?
Devlet veya okul mu bize gönderiyor yoksa devlet ustaya usta bize şeklinde mi?
Benim kartım yok ondan sordum.

Spor salona akşam 10da kapanıyor işten 11 12 gibi gelicem ihtiyacım olan 8saat uykuyu bile 1 2saat eksikle tamamlayacağım sosyal kısım tatil dışı zor da, bir de para meselesinde birkaç kişiye sormuştum 5000küsür devletin verdiği zorunlu olarak verilen ama usta normal verdiği haftalığı veriyormuş, yani bir çırak haftalık 2k alıyorsa onu veriyor devlet de o belirli parayı veriyor olay böyle ama bizim ülkemiz insanı sağolsun zaten devlet veriyor diyip devletin verdiği parayı çırağa veriyor üstüne vermiyor.

Devlet iş yerine iş yeri çalışana. Para banka hesabınıza yatırılır. İş yeri fazladan para vermek isterse çoğu zaman elden verir.

Yanlış anlaşılma olmasın, bir kesinlik oluşmaması için "kesinlikle mümkün değil" demedim "çoğu zaman pek mümkün değil" dedim. Elbette örnekler vardır, yasalara tam uyan iş yerleri vardır fakat bunlar maalesef azınlıkta kalıyor. Hakkını arayanı çoğu zaman kovuyorlar çünkü iş yerleri için stajyer bulmak çoğu zaman kolay oluyor. MESEM sistemindeki öğrencilerin büyük birçoğunluğu bu şartları kabul ettiği için, kabul etmeyenler aykırı görünüyor.

Haklısınız sizde yanlış bir şey dediysem özür dilerim.

Spor salona akşam 10'da kapanıyor işten 11 12 gibi geleyeceğim ihtiyacım olan 8saat uykuyu bile 1 2saat eksikle tamamlayacağım sosyal kısım tatil dışı zor da, bir de para meselesinde birkaç kişiye sormuştum 5000KÜSUr devletin verdiği zorunlu olarak verilen ama usta normal verdiği haftalığı veriyormuş, yani bir çırak haftalık 2K alıyorsa onu veriyor devlet de o belirli parayı veriyor olay böyle ama bizim ülkemiz insanı sağ olsun zaten devlet veriyor deyip devletin verdiği parayı çırağa veriyor üstüne vermiyor.

Anlaşmalı olduğu bankanın kartını alıyorsunuz maaş gününde hesabınıza yatar diğer sorunuza arkadaş cevap vermiş iyi günler.

Yapı Kredi olur mu yoksa illa belirli bir kart mı var anlaşmalı demişsiniz ya hocam.

Hocam benimki Yapı Kredi bu arada değişiyor iş yerine göre. Babanla banka şubesine gidip çıkartıyorsun senin adına oluyor ve evine kartı yolluyorlar bu arada banka kartı kredi değil kendi IBAN'in ve kartın oluyor aslında süper bir şey fakat bana TROY verdiler yurt dışında kullanamıyorum oyun vs için kısacası kart maceran böyle yanin benimki böyle geçti.

Hocam benimki Yapı Kredi bu arada değişiyor iş yerine göre. Babanla banka şubesine gidip çıkartıyorsun senin adına oluyor ve evine kartı yolluyorlar bu arada banka kartı kredi değil kendi IBAN'in ve kartın oluyor aslında süper bir şey fakat bana TROY verdiler yurt dışında kullanamıyorum oyun vs için kısacası kart maceran böyle yanin benimki böyle geçti.
Eyvallah kral bakalım ben de yapı kredi çıkartırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı