Mesem'e geçmek yerine lisede devam edilmeli mi?

a_harfi

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bir 10.sınıf öğrencisiyim ve tesisat alanına ilgim var ve meslek lisesinde bulunduğum yıllar tesisat hocalarım beni hep överdi. Çünkü bu konuda yetenekliyim ama ailem bunu bir türlü kabullenemedi ve beni 9.sinifin sonlarında bir tane özel okula yazdirdilar (tamamen benim isteğimin dışında) sanayiye yönelip MESEM eğitimine geçmek istiyorum ama ailem sırf kendileri avukat olamami istedikleri için beni göndermiyor. Ben ne kadar MESEM eğitimine geçmek istesem de ailem izin vermiyor ve ben şu an bulunduğum özel okulda bu yeteneğimi kaybetmekten korkuyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Çok çaresiz bir durumdayım. Okuldaki hocalar sürekli mühendis ol diye tutturdu ama benim üniversiteye gitmem için önce notlarımın iyi olması lazım ama benim 10 sınav olduysam 8 tanesinden 10 puandan fazla alamadım. Ama ailem ve okulum halen yapabileceğimi iddia ediyor. Aileme yüzlerce kez okuma niyetimin olmadığını ve dersleri anlamadığımı belirttim ama ne fayda... Şimdi size sorum şu ne yapmalıyım?

Arkadaşlar ben bir 10.sınıf öğrencisiyim ve tesisat alanına ilgim var ve meslek lisesinde bulunduğum yıllar tesisat hocalarım beni hep överdi. Çünkü bu konuda yetenekliyim ama ailem bunu bir türlü kabullenemedi ve beni 9.sinifin sonlarında bir tane özel okula yazdirdilar (tamamen benim isteğimin dışında) sanayiye yönelip MESEM eğitimine geçmek istiyorum ama ailem sırf kendileri avukat olamami istedikleri için beni göndermiyor. Ben ne kadar MESEM eğitimine geçmek istesem de ailem izin vermiyor ve ben şu an bulunduğum özel okulda bu yeteneğimi kaybetmekten korkuyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Çok çaresiz bir durumdayım. Okuldaki hocalar sürekli mühendis ol diye tutturdu ama benim üniversiteye gitmem için önce notlarımın iyi olması lazım ama benim 10 sınav olduysam 8 tanesinden 10 puandan fazla alamadım. Ama ailem ve okulum halen yapabileceğimi iddia ediyor. Aileme yüzlerce kez okuma niyetimin olmadığını ve dersleri anlamadığımı belirttim ama ne fayda... Şimdi size sorum şu ne yapmalıyım?

Sınavlardan hep kötü al ve sınıfda kal belki anlarlar veya MESEM'e geçersin.

Ticaret lisesi okuyup 2 yıl staj yapan bu konularda deneyimli birisi olarak şunları söylemek istiyorum.
Öncelikle 2 yıllık staj dönemi geçirdim bu 2 yılımı aynı iş yerinde bitirdim çok şey öğrendim fakat kendim için doğru bulduğum maaşı alamadığım için işyerimden ayrıldım bu 2 yılda 20 stajyer gelip kaçtı ama sorun şu ki mesem öğrencileri için aynı şey geçerli değil (mesem öğrencisi değilim) mesemde okuyan öğrenciler iş yerlerinden çıkamaz eğer ki çıktıklarını varsayalım 1 dönem boyunca herhangi bir maaş alamıyorlar. Benim o.ə patronum mesem öğrencilerini arıyordu hep bana şunu sorardı
- "yok mu böyle çevrende mesem öğrencisi gelsinler de onları süründürelim zaten isteseler bile çıkamazlar onlara her işi yaptırırız"
Yani sana şunu söylim umarım anlattıklarımdan ufacık ders almışsındır. Benim ailem beni değil özel okula yazdırmak bana okul harçlığı bile vermiyordu ben gidip okuldan sonra orda burda çalışarak Ufak tefek harçlık alıyordum ama şuan kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum

Ticaret lisesi okuyup 2 yıl staj yapan bu konularda deneyimli birisi olarak şunları söylemek istiyorum.
Öncelikle 2 yıllık staj dönemi geçirdim bu 2 yılımı aynı iş yerinde bitirdim çok şey öğrendim fakat kendim için doğru bulduğum maaşı alamadığım için iş yerimden ayrıldım bu 2 yılda 20 stajyer gelip kaçtı ama sorun şu ki MESEM öğrencileri için aynı şey geçerli değil (MESEM öğrencisi değilim) MESEM'de okuyan öğrenciler iş yerlerinden çıkamaz eğer ki çıktıklarını varsayalım 1 dönem boyunca herhangi bir maaş alamıyorlar. Benim o. Ə patronum MESEM öğrencilerini arıyordu hep bana şunu sorardı.
- "Yok mu böyle çevrende MESEM öğrencisi gelsinler de onları süründürelim zaten isteseler bile çıkamazlar onlara her işi yaptırırız"
Yani sana şunu söyleyeyim umarım anlattıklarımdan ufacık ders almışsındır. Benim ailem beni değil özel okula yazdırmak bana okul harçlığı bile vermiyordu ben gidip okuldan sonra orada burada çalışarak ufak tefek harçlık alıyordum ama şu an kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum.

Yaşadıkların adına gerçekten üzüldüm maalesef insanlar birbirlerini kullanma peşinde ve gine maalesef hayat ne kadar acımasız olursa olsun ders anlamında gine kötüyüm ve maalesef bir dönemde olsa senin dediğin gibi kullanilicam ve maalesef sürüne sürüne ağır sanayi işlerinde çalişmam gerekecek yani şu an gittiğim okulu bir şekilde bitirsem bile liseden sonra üniversite okumak zorunda kalacağım ve ben üniversite okuyacak kapasite yok yani MESEM benim tek çıkış yolum.

İnata karşılık inat et sende ben bu sınıfı geçmiyeçem de.

Ateşe ateş diyorsun yani zaten istesem de istemesem de olacak sonuç o ama benim için sıkıntı olan tesisata karşı olan yeteneklerinin kaybolması yani eskisi kadar iyi tesisat işleri ile ilgilenemezsem diye korkuyorum maalesef ama sanırım senin dediğin gibi yapacağım.

Yaşadıkların adına gerçekten üzüldüm maalesef insanlar birbirlerini kullanma peşinde ve gine maalesef hayat ne kadar acımasız olursa olsun ders anlamında gine kötüyüm ve maalesef bir dönemde olsa senin dediğin gibi kullanilicam ve maalesef sürüne sürüne ağır sanayi işlerinde çalişmam gerekecek yani şu an gittiğim okulu bir şekilde bitirsem bile liseden sonra üniversite okumak zorunda kalacağım ve ben üniversite okuyacak kapasite yok yani MESEM benim tek çıkış yolum.

Ateşe ateş diyorsun yani zaten istesem de istemesem de olacak sonuç o ama benim için sıkıntı olan tesisata karşı olan yeteneklerinin kaybolması yani eskisi kadar iyi tesisat işleri ile ilgilenemezsem diye korkuyorum maalesef ama sanırım senin dediğin gibi yapacağım.

Evde bir yerde kendini geliştir eğer açık liseye geçersen çırak tamircisi olarak bir tesisat yerine gir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı