Mesleğime karar veremedim

10.sınıftayken bunları düşünmek yerine derslerinize ve üniversite sınavına çalışmanız daha iyi olur. 12.sınıfta düşünürsünüz. İlgili olduğunuz alanlarla ilgili kitap okursanız hangi mesleği seçmek istediğinizi ortaya çıkarırsınız. Mesela hukuk alanına uygun olup olmadığınızı düşünüyorsanız kütüphaneye veya kitapçılara giderek hukuk ile ilgili ders kitaplarını inceleyin.

Size tek tercihim mutlu olacağınız mesleği yapın.
Çünkü 45-46 sene aynı mesleği yapacaksın parası çok diye sevmediğin bir mesleği yapmak çok saçma.
Hobi alanlarından bul istediğin mesleği

9. sınıfta favori oyunum olan Team Fortress 2 animasyonlarına özenerek hobi olarak 3D animasyon yapmaya başladım.

İlk Animasyonum (2018):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

11. sınıfta görsel zekamın en güçlü tarafım olması ve çocuk animasyonları gibi içerikler üreterek iyi para kazanabileceğimi düşündüğümden 3D Animatörlüğü meslek olarak hedeflemeye karar verdim. Şuan 12. sınıfım ve üniversite için "Çizgi Film ve Animasyon" bölümü hedefliyorum.

Şuanki durumum (2021): 3 yıl içerisinde hobi olarak gördüğüm için kendimi pek geliştirmedim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
10.sınıfım hala mesleğime karar vermedim. Doktorluk, zor iş. Yargıçlık, Türkiye'de? Avukatlık, hızlı düşünüp karar verebilen birisi değilim. Mühendislik, iş yok ayrıca yaratıcı değilim. Ben ne olacağım?
Havacılık alanına yönelmeni öneririm eğer ki uçaklarla ilgilenmek,bakımını yapmak istiyorsan.

dost acı söyler

kişisel bir şey de yok burda
Dost acı söylemez, dost doğruyu söyler. Fakat siz doğruyu söylemiyorsunuz, bu ülkede çalışan çoğu kişi güzel bir iş sahibi oluyor. Çalışmak yeterli, fakat öğretmen olmak istiyor iseniz ya atama bekleyeceksiniz ya da dershane gibi yerlerde çalışacaksınız.

Dost acı söylemez, dost doğruyu söyler. Fakat siz doğruyu söylemiyorsunuz, bu ülkede çalışan çoğu kişi güzel bir iş sahibi oluyor. Çalışmak yeterli, fakat öğretmen olmak istiyor iseniz ya atama bekleyeceksiniz ya da dershane gibi yerlerde çalışacaksınız.
Çoğu kişi güzel bir iş sahibi oluyo ? bir insan mühendis olup 3200tl maaşla çalışmaya başlaması komik değil mi? 3200tl ile ne yapabilirsin mesela okuduğun verdiğin emeğe değiyor mu

10.sınıfım hala mesleğime karar vermedim. Doktorluk, zor iş. Yargıçlık, Türkiye'de? Avukatlık, hızlı düşünüp karar verebilen birisi değilim. Mühendislik, iş yok ayrıca yaratıcı değilim. Ben ne olacağım?

Dublajcı, oyuncu (dizi-film oyuncusu), dijital oyun tasarımcısı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı