Mesleğiniz Nedir?

Haber - Mağazin - Advertorial - Belgesel - Program kurgusu. Harici olarak ise Jenerikler, Packshotlar, Tanıtım vb...

Tamamen cahillikten soruyorum. Programin kurgusu nasil bir sey oluyor tam olarak?

Iste program X ile baslar, Y ile devam eder, sonra Z olur falan gibi mi? Yoksa konsepti ile ilgili bir calisma falan mi?

Mesela atiyorum, Fatih Altayli ile TekeTek'in kurgucusu ne yapiyor? "Once X uzerine muhabbet edin, sonra Y ye gecin" falan mi diyor? Nasil calisiyor bu is?

Öğrenciyim. KYK kredisi yatınca benden iyisi yok:)
Üniversite bitince erteleme efe tüfe faizi de eklersen göreceğim seni. 😄 Şimdiki aklım olsaydı almazdım, çalışır yada ayağımı yorganıma göre uzatarak geçinirdim. O kafada alırken geri ödemeyeceğimi ve o günlerin 100 sene sonra geleceğini zannediyordum. :)

Odtü Teknokent'te özel bir şirkette "Yazılım Destek Uzmanı" olarak görev yapıyorum. Sosyal haklar olsun, maaş olsun benim için yeterli. AÖF önce web tasarım sonra da yönetim bilişim sistemleri bölümünü bitirdim.

Tamamen cahillikten soruyorum. Programin kurgusu nasil bir sey oluyor tam olarak?

Iste program X ile baslar, Y ile devam eder, sonra Z olur falan gibi mi? Yoksa konsepti ile ilgili bir calisma falan mi?

Mesela atiyorum, Fatih Altayli ile TekeTek'in kurgucusu ne yapiyor? "Once X uzerine muhabbet edin, sonra Y ye gecin" falan mi diyor? Nasil calisiyor bu is?

Estagfurullah kısaca anlatmaya çalışıyım. O tarz haber tabanlı programlar genelde bant çekimi olmuyor canlı yayın oluyor. Reji yönetiyor yönetmen ile beraber ancak program kurgusu örnek veriyorum. survivor yaklaşık 10 kamera oluyor o görüntüleri eşleyip multicam kurgu yapıyorsunuz, yada bir belgesel geliyor örneğin ham görüntüleri size veriyorlar sizde editör varsa onun yönergesi ile programa duygu ve ritim katarak görüntüleri birleştiriyorsunuz, Tabi birleştirilen videoları efektler ile güçlendiriyorsunuz... Ritim, Müzikler, Efektler, Kurgu tarzları kurgucuya göre veya editörlere göre degişebilir...

Kurgucu vs Koordinatör 😀
images.jpeg.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı