Meslek hayatı çok zor görünüyor

Selam dost ben 2 yılda 13 iş değiştirdim o kadar basit gözükmesine rağmen insanı inanılmaz yoran işler var mesela garsonluk diyorsun giriş seviyesi mekanlarda bile garson olamazsın komi olarak başlarsın sigortanı tam yatırmazlar yemek yoktur mutfaktan çıkan iğrenç yemekleri verirler yiyemezsin tuvaletleri sen temizlersin hadi iğrenen biri değilsin diyelim çeşit çeşit kimyasal kullanırsın ama tek bir koruyucu bile yoktur. Tepsi taşımktan kolların kopacak gibi olur gider tuvalette kollunu ovarsın içerde sipariş şişer hadi hadi hadi derler yani uzun lafın kısası mümkünse oku mümkün değilse yurt dışına çıkmayı dene o da olmadı peynircide işe gir azıcık paraya çalışırsın ama kafan rahat olur.

hocam dediğim gibi endişelendiğim konu para değil ben o işi yapabilecekmiyim
Ben paradan bahsetmedim zaten dostum mesajımı iyi okudun mu ? Bir işte kendine özgüvenin olması için o işte kendinden emin olman ve kendine güvenmen gerekir, peki bu nasıl olur ? Tabiki o işi bilerek. Bir üniversite okudun diyelim atıyorum yazılım, sen okul bitene kadar yazılım öğrenmiş oluyorsun sonra yazılım ile alakalı bir şirkette işe başlıyorsun bir korkun olmaz çünkü işi biliyorsun. Tecrübe gibi etkenlerde var tabi. Fakat senin bahsettiğin garsonluk gibi işlerin bir üniversitesi yok, bunu görerek deneyimleyerek öğreneceksin.

Alışmamak diye bir şey yok zamanla olur hemen olmaz belki aylar yıllar sonra olur.

Avrupa'da insanlar bedava yaşıyor değil mi?

Hocam burada da canını vergisine katıp yaşıyorlar. 😀
Gerçekten bir çözümü olsa eyvallah, ama kalifiye eleman olmak dışında normal bir çalışan olmak yaşam standartınızı 0'a çeker mevcut durumda.

Hocam dediğim gibi endişelendiğim konu para değil ben o işi yapabilecek miyim?

Hocam öyle diyorsanız her işi yaparsınız. Zor gelmesi normal keza çalışma süreleri uzun ve iş esnasında üst taraftan biraz baskı geliyor. Düzgün bir iş ile işveren bulursanız rahatlıkla çalışırsınız eğer istekliyseniz.

Yine de benim tavsiyem hammalık tarzı işlerden olabildiğince uzak durun. Fiziksel olarak çok yorucu işler.

Kendinize güvenin sadece. Piyasa hiçbir niteliği olmamasına rağmen sırf kendini çok iyi pazarladığı için hak etmediği yerlere gelen insanlarla dolu. Kendinizi geri plana atarsanız en iyi okulu bitirseniz de veya en iyi tecrübe ve donanımlara sahip olsanız bile dikkat çekmiyorsunuz ülkemizde işler böyle maalesef. Alttan alırsanız, korkarsanız ve kaçarsanız tepenize çıkarlar.

Okulu okusanız da okumasanız da değişen bir şey olmaz ancak yine de iyi bir donanım kullanmasını bilirseniz her zaman daha avantajınıza olacaktır. Tercihlerinize bağlı olarak karar verin.

Alışmamak diye bir şey yok zamanla olur hemen olmaz belki aylar yıllar sonra olur.

Avrupa'da insanlar bedava yaşıyor değil mi?

Yurt dışında alım gücü yüksek araba, elektronik aletler burada vergisi dahil çok pahalıya geliyor asgari ücrete kıyasla çok pahalıya alıyoruz her şeyi oranında zorlukları var ama Türkiye'deki gibi değil.

Yurt dışında alım gücü yüksek araba, elektronik aletler burada vergisi dahil çok pahalıya geliyor asgari ücrete kıyasla çok pahalıya alıyoruz her şeyi oranında zorlukları var ama Türkiye'deki gibi değil.
Kral yurt dışını kötülemek için demiyorum yanlış anlama ama Türkiye'de tek başına yaşayan gayet rahat yaşar maddi anlamda. Ama konu yaşam standartları ise burada malesef can güvenliğimiz bile yok.

Ben 10. sınıfa gidiyorum ve planımda mezun olup üniversite okumamak var. Meslek olarak büyük hayallerim yok garsonlukta yaparım. Yaşımdan mıdır bilmiyorum ama en basit meslekler bile aşırı zor ve değişik geliyor. Sanki bana hiç uygun değilmiş gibi. Bazen kendimi birine iş başvurusu yaparken hayal ediyorum ama kimsenin beni işe almak isteyeceğini düşünmüyorum. Sanki o işi yapamayacakmsım gibi. Acaba gerçekten mi yapamam yoksa şu anki özgüvensizliğim yüzünden mi böyle düşünüyorum? Bu konu yüzünden bayağı boşluktayım.

Mesela gorsonsun zorlanman normal 2 3 ay sonra alışıyorsun ama şöyle bir şeyde var istediğin meslek seçmende daha iyi olur.

Kral yurt dışını kötülemek için demiyorum yanlış anlama ama Türkiye'de tek başına yaşayan gayet rahat yaşar maddi anlamda. Ama konu yaşam standartları ise burada maalesef can güvenliğimiz bile yok.

Aile kurmak istese ev araba almak istese zaten Türkiye de çok zor 40 yıl boyunca asgari ücretle çalışmış olsa hiç harcamasa 8.160.960 TL yapıyor. Çocuk yapsa Almanya da devlet 18 yaşına kadar her ay çocuk maaşı veriyor kaç tane çocuk doğurursan kişi başı artıyor. Binilebilecek en ucuz araba 1 milyon TL'den bile pahalı altı külüstür ev konusunda eşyalarla beraber 5 milyon TL tutsa 2 milyon TL kalıyor 40 yıl boyun hiç mi para harcamayacaksın evlenme masrafı vesaire derken Türkiye de zor asgari ücretle çalışan kişiler için.

Aile kurmak istese ev araba almak istese zaten Türkiye de çok zor 40 yıl boyunca asgari ücretle çalışmış olsa hiç harcamasa 8.160.960 TL yapıyor. Çocuk yapsa Almanya da devlet 18 yaşına kadar her ay çocuk maaşı veriyor kaç tane çocuk doğurursan kişi başı artıyor. Binilebilecek en ucuz araba 1 milyon TL'den bile pahalı altı külüstür ev konusunda eşyalarla beraber 5 milyon TL tutsa 2 milyon TL kalıyor 40 yıl boyun hiç mi para harcamayacaksın evlenme masrafı vesaire derken Türkiye de zor asgari ücretle çalışan kişiler için.
Sonuna kadar haklısın zaten asgari ücret ile tek başına bile geçinemezsin. Ben asgari ücret üstü kazanıp aileye bakmayanlardan söz etmiştim ama Türkiye'dede fazla böyle insan yok. Durumumuz üzücü olsada sana katılıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı