Meslek konusunda kararsız biri hangi mesleği seçmeli?

Pc_Uzmanı

Picopat
Katılım
20 Aralık 2023
Mesajlar
626
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek konusunda çok kararsızım. Yazılım düşünüyordum ama matematiği sevmiyorum yani bilgisayarı seviyorum ama matematiği sevmiyorum. Öğretmenlik düşündüm. Tatili bol çocuklarla uğraşmayı da severim. Maaşı az mı? Ne düşünüyorsunuz? Başka hukuk da düşündüm avukatlık savcılık falan ama onların tatili var mı onu da söylerseniz iyi olur. Yani toparlarsam beklentilerim şöyle: Parası güzel olsun, tatili olsun, haftada 1 gün bile. Yeter akşam geldiğimde rahat rahat evimde oturayım ailemle. Akşam kaçta evde olmam konusunda yani çok geç saatler olmadığı sürece hiç sorun değil o konu. Yol gösterir misiniz? Matematiği sevmiyorum ama üniversitede okuyabilirim. Yani şimdi yazılımda üniversiteden sonra bile matematik var. Yine de sevmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kriterlere bakış açını biraz değiştirmen lazım. Parası güzel olsun derken kastınız nedir? Memurluk Türkiye şartlarında eşinizin de çalıştığı durumda aile hayatınızın belli bir seviyenin üstünde olacağını varsayabilirsin. Fakat durum şu maddi açıdan baktığında memur olduğunuz durumda ekstra bir yatırım, ticaret veya atılım yapmadığınız sürece hayattaki finansal seviyeniz belli bir seviyenin üzerine muhtemelen hiç çıkmayacak. Mühendislik, finans, iş hayatı, ticaret gibi özel sektöre dayalı işlere girdiğiniz zaman ihtimal olarak daha üstleri görme durumunuz olabilir. Yani kısaca demek istediğim ileride daha hırslı olup, daha doğru kararlar verip kendimi ilerleterek zengin olabilirim ihtimalini memurluk durumunda kaybediyorsunuz. Tabii ki bunun ters durumları da var. Özel sektör genelde daha rekabetçi, stresli ve farklı bir ortamdır. Memurluk düşündüğün durumda muhtemelen kafan daha rahat ve daha stabil bir hayatın olacaktır.

Bana insanlar katılmayabilir ama matematik sevmeyen ve yapamayan kişi mühendis olmamalı. Mutlu da olmayacaktır. Düzenli belli bir seviyenin üstünde ama muhtemelen çok üstlere hiç çıkamayacak huzurlu bir hayat istiyorsanız öğretmenlik, memurluk doğru karar gibi duruyor.

Avukatlık, savcılık ile ilgili bilgim yok o yüzden bir şey diyemeyeceğim.
 
Yurtdışına kapağı atmak istemiyorsanız eğitim hayatı ile vaktinizi boşa harcamayın.. Ticaret yapmak için sermaye peşinde koşun..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı