Meslek lisesi için bölüm önerisi

ScaniaR440

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben şu an 16 yaşında 10.s ınıf öğrencisiyim ama berbat notlarım yüzünden ailem ve okul hocalarım meslek lisesine gitmem taraftarında (ben de gitmek istiyorum) ama ailem benim istemediğim bir bölümü şeçmemde ısrar ediyor. Okuldaki bölümler şöyle:

-Bilişim teknolojileri (ailemin istediği bölüm)
-Elektrik-elektronik
-Makine ve tasarım.
-Metal teknolojisi.
-Mobilya ve iç mekân.
-Motorlu araçlar teknolojisi (benim istediğim bölüm)

Ben motorlu araçlar bölümünü istiyorum (çok uzun zamandır istiyordum) ama ailem el becerimin olmadığı için bilişim bölümünü seçmemi söylüyor, ne yapmalıyım?

Bilişim dediğiniz alan yazılım üstüne ise 4 yıllık diplomaya takılan çok fazlaca şirket var, elektrik bölümü bence güzel veya makine. İleride tekniker olarak iş yapabileceğiniz her bölüm güzeldir hocam kısaca.

Hangisini seçersen seç, sertifikanı eline aldığında yurtdışına işçi olarak başvurursan çıkma olasılığı yüksek. Özellikle makine ve marangozlukta baya işçi açıkları var.

Bilişim işinde 4 yıllık bitirmeden iş bulmak çok daha zor. Asgari ücretle bile zor iş bulunuyor.

Merhaba arkadaşlar ben şu an 16 yaşında 10.s ınıf öğrencisiyim ama berbat notlarım yüzünden ailem ve okul hocalarım meslek lisesine gitmem taraftarında (ben de gitmek istiyorum) ama ailem benim istemediğim bir bölümü şeçmemde ısrar ediyor. Okuldaki bölümler şöyle:

-Elektrik-elektronik
-Makine ve tasarım.
-Metal teknolojisi.
-Mobilya ve iç mekân.

Ben motorlu araçlar bölümünü istiyorum (çok uzun zamandır istiyordum) ama ailem el becerimin olmadığı için bilişim bölümünü seçmemi söylüyor, ne yapmalıyım?
Bilişim git

-Elektrik-elektronik
-Makine ve tasarım.
-Metal teknolojisi.
-Mobilya ve iç mekân.

Makine ve tasarım güzel bir bölüm arkadaşım oraya gidiyor ve baya memnun bölümünden.

El becerisi gerektiren bir bölüme el becerin olmadan gidersen sıkıntı çekebilirsin ama bir dene bence.

Ayrıca 10. sınıfta mesleğe geçiş oluyor mu ki ben hayır diye biliyorum.

Bilişim dediğiniz alan yazılım üstüne ise 4 yıllık diplomaya takılan çok fazlaca şirket var, elektrik bölümü bence güzel veya makine. İleride tekniker olarak iş yapabileceğiniz her bölüm güzeldir hocam kısaca.

Motorlu araçlar teknolojisi kötü mü? Arabalarla ilgilenmeyi çok severim.

Makine ve tasarım güzel bir bölüm arkadaşım oraya gidiyor ve bayağı memnun bölümünden.

El becerisi gerektiren bir bölüme el becerin olmadan gidersen sıkıntı çekebilirsin ama bir dene bence.

Ayrıca 10. sınıfta mesleğe geçiş oluyor mu ki ben hayır diye biliyorum.

Oluyormuş ama yazın telafi eğitim almam lazımmış.

Ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum hocam, hem bilgisayarcı hem de makineci tanıdıklarım var o yüzden o bölümleri söyledim ama motorlu araçlar teknolojisi hakkında pek bilgim yok açıkcası.

Oluyormuş ama yazın telafi eğitim almam lazımmış.
İlgi alanınız hep ön planda olsun ama yeteneklerinizin de farkına varın.

Sen kendi kendine benim el becerim cidden kötü başaramam diyorsan gitme. Ama sakın ha motivasyonunu düşürme ben böyle dedim diye. Ben olsam senin yerinde gidip bir denerdim ya da okuyan öğrencilere sorardım neler oluyor, ne yapıyorsunuz diye.

İlgi alanınız hep ön planda olsun ama yeteneklerinizin de farkına varın.

Sen kendi kendine benim el becerim cidden kötü başaramam diyorsan gitme. Ama sakın ha motivasyonunu düşürme ben böyle dedim diye. Ben olsam senin yerinde gidip bir denerdim ya da okuyan öğrencilere sorardım neler oluyor, ne yapıyorsunuz diye.

Motorlu araçlar teknolojisi alanıyla ilgili hiçbir çalışmam yok el beceri işi bile yapmadım o yüzden yapabilir miyim bilmiyorum ama ailem el becerimin olmadığını söylüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı