Meslek lisesi ile yazılımcı olunur mu?

tanerkaya

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar meslek lisesine nakil olmak istiyorum ve bilişim teknoloji bölümünü seçeceğim. Liseden mezun olunca üniversite okumadan ne yapabilirim (iş olarak) veya parası güzel direkt iş bulursun üniversite okumana gerek yok dediğiniz bir alan var mı?

İnternetten de gayet güzel yazılımcı olmak için eğitimler alabilirsin, udemy gibi yerlerden kurslar satın alabilirsin. Ancak üniversite diploması olmadan seni ne özel sektör alır ne de kamu kuruluşları. Torpilin yoksa üniversite okumadan yazılımcı falan olamazsın. Olma ihtimalin var ama çok küçük bir ihtimal.

Merhaba arkadaşlar meslek lisesine nakil olmak istiyorum ve bilişim teknoloji bölümünü seçeceğim. Liseden mezun olunca üniversite okumadan ne yapabilirim (iş olarak) veya parası güzel direkt iş bulursun üniversite okumana gerek yok dediğiniz bir alan var mı?
Önü açık bir meslek bende bilişim okuyorum okulu ve üniversiteyi bitirdikten sonra isterseniz siber güvenlikçi olun isterseniz yazılımcı olun isterseniz yapay zeka uzmanı olun kod debugger olun vs. önü açık bir meslek yani öbür mesleklere göre.

Yaşadığın şehirdeki meslek lisesini bilmiyorum fakat kendini ortama kurban etmeyeceğini düşünüyorsan ve meslek derslerine odaklanırsan olabilirsin. Ben elektriik bölümündeyim fakat bilişim bölümünden dostlarımında söylediği kadarıyla sadece okulla olacak iş değil okul dışındada bu işlerle içli dışlı olmalısın böylelikle liseden mezun olunca bu işi çok rahat yaparsın.

Meslek lisesi bilişim bölümünde öğrenebileceğin şeyler kısıtlı gitmen senin için büyük bir şey olur ama kendi kendini geliştirmezsen işin sonu güzel bir yere çıkmaz. Sana tavsiyem okulda öğrenirken biyandan Udemy YouTube gibi açık kaynak yerlerden o dil üzerine geliştirmen çok iyi olur üniversite okumayıp direk işe gireceğim şu paraya çalışacağım gibi bir düşüncen varsa eğer aklından hemen sil eskiden üniversite olmasa da güzel yerlerde güzel paraya çalışabilirdin ama şu an örneğin bir yere başvurdun CVni verdin ön mülakatta üniversite okudunmu diye sorar hayır dersen CV ne bile bakmaz kapı dışarı kısaca oku bir 4 yıllık çıkart aradan sonra güzel bir şirkette işe başla.

Ayrıyeten İngilizce öğren İngilizce bilmezsende aç kalırsın :)

Burada dediklerime katılmayan varsa şüphe duyarım herkes hak verir o yüzden dediklerimden şaşma kendine yazık etme.

Meslek lisesinde bilişim teknolojileri bölümünü seçersen, mezun olduktan sonra üniversite okumadan da iş bulabileceğin birçok alan var. Özellikle bilişim sektörü, yetenek odaklı bir alan olduğu için diploma kadar bilgi ve deneyim de çok önemli.

Bilişim alanına geç sonra YKS sayısal alanından ilk 100 bine gir, güzel üniversitelerde bilgisayar mühendisliği okuyabilirsin. MTOK ile. İş bulman ve tecrübe edinmen daha kolay olacak, en önemlisi arkadaş çevren olacak, bölüme gelen insanların çoğuyla ileride aynı sektörde çalışacaksın iş imkanları için birbirinize destek olacaksınız. En beklemediğin anda en beklemediğin kişiden çok iyi bir iş teklifi alabilirsin, belki de o teklifle hayatın değişir.

Bilişim alanına geç sonra YKS sayısal alanından ilk 100 bine gir, güzel üniversitelerde bilgisayar mühendisliği okuyabilirsin. MTOK ile. İş bulman ve tecrübe edinmen daha kolay olacak, en önemlisi arkadaş çevren olacak, bölüme gelen insanların çoğuyla ileride aynı sektörde çalışacaksın iş imkanları için birbirinize destek olacaksınız. En beklemediğin anda en beklemediğin kişiden çok iyi bir iş teklifi alabilirsin, belki de o teklifle hayatın değişir.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı