Meslek lisesi makine mezunu olarak çalışmak mı yoksa iki yıl daha makine okumak mı mantıklı?

Ben Anadolu lisesi mezunuyum meslek lisesi hakkında fikrim yok fakat yüksek diploma iyidir, fabrikalarda vs çalışırken kıdem olarak da yüksek olursun maaş olarak etkileyebilir. Yanlış değilsem lise mezunu teknisyen, ön lisans mezunu tekniker oluyor ve daha geniş çaplı bir alanda çalışabiliyor. Çalışma şartı olarak tabii ki fark olur.

Selamlar sonuçta meslek elinde eğer iş imkanın varsa şu an bu şekilde devam edip deneyim kazanmak eğitimden daha önemli ha yoksa gidip okumak mantıklı olabilir yerinde olsaydım liseden sonra hemen işe başlar ondan sonra okumam gerekiyorsa okurdum çünkü ön lisans ve lise diplomasının maaş ve statü bakımından çok farkı olacağını düşünmüyorum.

Selamlar sonuçta meslek elinde eğer iş imkanın varsa şu an bu şekilde devam edip deneyim kazanmak eğitimden daha önemli ha yoksa gidip okumak mantıklı olabilir yerinde olsaydım liseden sonra hemen işe başlar ondan sonra okumam gerekiyorsa okurdum çünkü ön lisans ve lise diplomasının maaş ve statü bakımından çok farkı olacağını düşünmüyorum.

DGS ile endüstri mühendisliğine tamamlama hedefim var.

Meslek lisesinden hiçbir şey öğrenmedim ki.

Meslek lisesinden hiçbir şey öğrenmedim ki.

Zaten öğrensende öğrendiğin şeyi öğrendiğin gibi uygulayan firma zor bulursun şu an karar vermek gereken şey şu bence ben okumak mı istiyorum çalışmak mı eğer çalışmaksa şu an başlamalısın ve önlisansı duruma göre olmak suretiyle rafa kaldırmalısın eğer okumaksa YKS için bu seneni vermen daha mantıklı.

Zaten öğrensende öğrendiğin şeyi öğrendiğin gibi uygulayan firma zor bulursun şu an karar vermek gereken şey şu bence ben okumak mı istiyorum çalışmak mı eğer çalışmaksa şu an başlamalısın ve önlisansı duruma göre olmak suretiyle rafa kaldırmalısın eğer okumaksa YKS için bu seneni vermen daha mantıklı.

Söylemeyi unutmuşum 2 yıllık makine geldi tercihte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı