Meslek Lisesi mi? Anadolu Lisesi mi?

Makaleler
4
Yer
İstanbul
Merhaba, bu yıl liseye geçeceğim. İlçemde 2 tane OBP'me yeten düzgün Anadolu Lisesi var. Diğer seçeneğimde: Meslek Lisesi okumak. Meslek okursam bölüme ait bildiğim kadarıyla Üniversite geliyor. Ve o iş elinde oluyor. Babam Meslek Lisesinde çok çalışırsan, Polis olursun, Mühendis olursun dedi. Ama Anadoluya gidip düzgün bir lise okuyup sonra YKS girip, düzgün bir puan alıp Üniversiteye gidip. Eğitim almak gibi birşey dedi. Yani okumak istiyorsan, Anadolu Lisesi. Yoksa Meslek Lisesi gibi birşey. Sizce ne yapmalıyım?

Birde KPSS gibi bir sınavdan bahsetti. O nedir?

Merhaba, bu yıl liseye geçeceğim. İlçemde 2 tane OBP'me yeten düzgün Anadolu Lisesi var. Diğer seçeneğimde: Meslek Lisesi okumak. Meslek okursam bölüme ait bildiğim kadarıyla Üniversite geliyor. Ve o iş elinde oluyor. Babam Meslek Lisesinde çok çalışırsan, Polis olursun, Mühendis olursun dedi. Ama Anadoluya gidip düzgün bir lise okuyup sonra YKS girip, düzgün bir puan alıp Üniversiteye gidip. Eğitim almak gibi birşey dedi. Yani okumak istiyorsan, Anadolu Lisesi. Yoksa Meslek Lisesi gibi birşey. Sizce ne yapmalıyım?

Meslek lisesi okursan ve eğer düzenli olarak çalışmayıp tembelliğe vurursan üniversite kazanamazsın çünkü Meslek lisesinde meslek ağırlıklı oluyor bir süre sonra bundan dolayı Anadolu lisesine gidersen üniversite sınavı için daha iyi olur.

KPSS memur olabilmen için yapılan bir tür sınav türüdür (YKS, LGS gibi) Eğitim düzeyine göre o sınava girip belli bir puanın üstünü alman gerekebiliyor. (Kazanman için) Bazı bölümlerde 2 yılda 1 bazılarında yılda 1 kez giriliyor. Bence Anadolu Lisesi daha mantıklı oluyor. Ben Meslek lisesinde kolay kolay istediği bölümü okuyupta memnun olan adamı görmedim. (Bende Meslek çıkışlıyım Muhasebeden Bilgisayar Teknolojisine geçtim)

En kötü Anadolu en iyi meslekten iyidir eğitim anlamında. Bence kesinlikle Anadolu.

O iş eskiden öyleydi artık güzel meslekler var ama çok belirli yerlerde yüksek puan ile alıyorlar dolayısıyla fen lisesi ile arada kalıyorsun, Anadolu liseleri birkaç istisna harici daha çok sosyal bilimler liselerine yakın puan olarak.

Meslek lisesi de Anadolu lisesi de benzerdir sadece çoğu genç üniversite okumamak için mesleğe gider ve hangi liseye gidersen git o lisede de yks sınavına gireceksin benim tercihim Anadolu lisesine gidin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı