Meslek lisesi mi Anadolu lisesi mi?

Büyüyünce PC tamiri falan yapmak istiyorum. Bu işlere çok meraklıyım. Sayısalım berbat.

PC tamiri yapmakta bir şey yok o kadar da bence. Bende sizin gibi bu mesleği istiyorum aslında bu yaz çalışıp bilgisayarcı da tamirci vb. bir meslek yaparım düşünüyorum. Burada önemli olan şey parçaların nasıl çalıştığını bilmektir. Aslında yani bunu da meslek lisesinden değil YouTube üzerinden daha kolay öğrenirsiniz. Anadolu lisesinde okuyup bilgisayar mühendisi olmayı tercih ederim.

PC tamiri yapmakta bir şey yok o kadar da bence. Bende sizin gibi bu mesleği istiyorum aslında bu yaz çalışıp bilgisayarcı da tamirci vb. bir meslek yaparım düşünüyorum. Burada önemli olan şey parçaların nasıl çalıştığını bilmektir. Aslında yani bunu da meslek lisesinden değil YouTube üzerinden daha kolay öğrenirsiniz. Anadolu lisesinde okuyup bilgisayar mühendisi olmayı tercih ederim.
Orda o bölüm varmı?

Bende Anadolu lisesi okudum arkadaşlarda gözünüzde meslek lisesini şeytanlaştırmayın, it kopuk tarzında insanlar bir o kadar da düz lisede var meslek lisesinde en azından elinize bir meslek geçtiği unutulmamalı.

Büyüyünce PC tamiri falan yapmak istiyorum. Bu işlere çok meraklıyım. Sayısalım berbat.
Teknik servisçi gibi bir şey istiyorsun anladığım kadarıyla ama artık çok para kazandıran bir iş değil. O tarz işleri artık herkes yapıyor.
Meslek liseleri genelde puansız aldığı için it, kopuk insanlar ile doludur ama mesleğini geliştirmek için iyidir. Keşke önem verilse ve puan ile alınsa meslek liseleri de. İt, kopuk tayfa da direkt açığa geçse bu yüzden meslek liselerinin statüsünü de düşürüyorlar. Halbuki Avrupa'da böyle teknik liselere baya önem verilir.

Bu zamanda okumak ne kadar mantıklı? Meslek her türlü daha karlı, çünkü meslekte atp(Anadolu teknik program(üniversite'ye gitmek için ayrılan sınıf yani mezun olana kadar Anadolu'daki dersleri görüyorsunuz)) gitmek daha mantıklı hem üniversiteye hazırlanırsan baktın olmadımı mesleğinle ilerlersin.

Bende Anadolu lisesi okudum arkadaşlarda gözünüzde meslek lisesini şeytanlaştırmayın, it kopuk tarzında insanlar bir o kadar da düz lisede var meslek lisesinde en azından elinize bir meslek geçtiği unutulmamalı.

Yani orası da doğru, insanın kendinde nitelik olmadığı sürece isterse Oxford'da okusun yine aynı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı