Meslek lisesi mi Anadolu lisesi mi?

Ara eleman bayağı az meslek bence daha mantıklı herkes üniversite falan gidiyor amele sayısı azılıyor herkes patron olmaya çalışıyor kimse işci olmak istemiyor kısacası ileride bir tesisatcılık elektiricilik belgesi vb. ve işi bilmek bayağı değerlenecek.

Antalya'da oturuyorum usta yok 10000 TL'lik iş için 20000 TL kazanıyorlar.

OBP puanı 70 olan birisi Anadolu'da başarılı olamaz büyük ihtimal okulda kalırsın meslek senin için daha uygun.
Katılıyorum

Antalya'da oturuyorum usta yok 10000 TL'lik iş için 20000 TL kazanıyorlar.

Ben Antalya'da elektrikciyim acayip rahat çalışıp hiç kasmadan 1 ay içinde deli paralar kazanılıyor. Kasarsan daha manyak ben 1 haftalık iş için 80k para alan gördüm.

Eğer gerçekten bahsettiğin meslek lisesi her gün önünde kavga çıkan türden değil de adam gibi bir liseyse gidilir, şu an ben dahil sınıfımdaki çoğu kişi keşke meslek lisesine gitseydik diyoruz.

Ben meslek okuyorum 11 geçtim sınıfta okuyacak 5-6 adam var diğerleri aile zoruyla geliyor artık kavga olayı bitti bıcaklama adam yaralama işleri fln var acayip rahat 1 gün boyu atoyle vardı 9.da 10.sınıfta 2 gün atöyle vardı 11. geçtim matematik biyoloji kimya VB. yok sosyalleşme dersi gibi saçma dersler var 3 günde atöyle var zaten 12.sınıf staj zaten not: Elektrik okuyorum.

Meslek Lise'si le alakalı tek ön yargım zaten şu kavga olayları yoksa direkt gideceğim mesleğe Anandolu'larda pek işim olmazda Meslek'te kendini kollaman çok lazım.

Meslek Lise'si le alakalı tek ön yargım zaten şu kavga olayları yoksa direkt gideceğim mesleğe Anandolu'larda pek işim olmazda Meslek'te kendini kollaman çok lazım.

Kimseye bulaşmazsan hiçbir şey olmaz. Kimsenin umurunda değil okul. Meslek liselerinde.

Askerde ne anlamda rahat ederiz hocam?

Nöbetin olmaz, mesleğin ile alakalı işte çalışırsın silah görmezsin rahat bir vatani görev olur. Meslek lisesinden mezun olursan ustalık belgesi ve iş yeri açma belgesi veriliyor. Arkadaşım tesisatçı bir musluğu 500₺ ye değişiyor ben priz başına 100 TL kablonun metre başın 15TL ustalık ücreti alıyordum. 1 M.2 kalebodur işçiliği 300₺, 3+1 ev boyama işi 3 günde yapsan 12bin TL mesela ben memur olmadan önce bu işleri yapıyordum. Ekmek yersin yani.

Anadolu ve teknik sınıflarında sıkıntı olmuyor endüstri meslek kısmındakiler sıkınıtlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı