Meslek lisesi okumanın faydaları nelerdir?

Fizik, kimya ve biyoloji görmen iyi, üniversite sınavında bunlar ne demezsin. :)

Lise mezunu olup makine bölümünden iş çok rahat bulabilirsin, hatta mühendislerden daha rahat bulursun. Genellikle yapılacak iş belli bir seviyede oluyor ve mühendislerin çoğu yapmak istemiyor. Firmalarda mühendise X rakamı vereceğime teknikere X rakam veririm diyor.

Yani özetle 1 mühendise ihtiyaç varken 100 teknikere ihtiyaç oluyor ve dolayısıyla teknikerler daha rahat iş bulabiliyor.

Alacağın maaş senin ve iş yerinin durumuna göre değişir. Benim birçok lise arkadaşım şu anda mühendislerden fazla maaş alıyor. Okuduğumuz okul çok iyi bir okuldu, dolayısıyla lisede öğrendiğimiz bilgiler, yaptığımız işler belli bir seviyedeydi. Örnek vermek gerekirse net 8000 TL alan arkadaşım var. Ama bu tamamen senin bilgine göre değişir. Ortalama bir tekniker 3.5-4 bin arasında başlangıç yapar, 10-12 bine kadar yolu var.

O konuda bilgim yok sistem değişmiş olabilir, dediğim gibi benim okuduğum dönemde şartlar başkaydı. Üniversite sınavından barajı geçip önlisans okuyabiliyorduk. Muhtemelen yine aynı olabilir ama araştırman gerek, yanlış bilgi vermek istemem.

Son olarak lise mezunu olarak rahat iş bulup çalışabileceğini düşünsem bile gerek ortamı için gerekse daha rahat iş bulabilmen, becerilerini geliştirebilmen için 2 yıllık bile olsa üniversite okumanı öneririm.

Bilgileriniz için teşekkürler.

Bir Fen lisesindeki ders ağırlığı ile Meslek lisesi aynı olmaz mesela. Sen 2 saat fizik görürsün Fen lisesinde olan 6 saat. Yine iş kişide bitiyor ama genel olarak Fen lisesi hocaları daha tecrübeli ve iyi hocalardan seçilir.

@458447 komik olan nedir?

Son düzenleme:
Meslek Lisesi mezunuyum lisede Lojistik bölümü okuyordum. Özellikle 11. Sınıfta kültür dersin neredeyse hiç olmuyor. Üniversite sınavına hazırlanmak açısından kötü oluyor meslek lisesi. Fakat meslek öğrenmek açısından çok güzel oluyor. İlk senemde 4 yıllık Lojistik Yönetimi tutturdum şimdi meslek lisesindeki bölüm derslerinden gelen birikimle üniversitede Lojistik dersleri çok kolay geliyor.

Bir fen lisesindeki ders ağırlığı ile meslek lisesi aynı olmaz mesela. Sen 2 saat fizik görürsün fen lisesinde olan 6 saat. Yine iş kişide bitiyor ama genel olarak fen lisesi hocaları daha tecrübeli ve iyi hocalardan seçilir.

Meslek lisesi mezunuyum lisede lojistik bölümü okuyordum. Özellikle 11. sınıfta kültür dersin neredeyse hiç olmuyor. Üniversite sınavına hazırlanmak açısından kötü oluyor meslek lisesi. Fakat meslek öğrenmek açısından çok güzel oluyor. İlk senemde 4 yıllık lojistik yönetimi tutturdum şimdi meslek lisesindeki bölüm derslerinden gelen birikimle üniversitede lojistik dersleri çok kolay geliyor.

Hangi işte çalışıyorsunuz ve ne kadar maaş alıyorsunuz.

Hangi işte çalışıyorsunuz ve ne kadar maaş alıyorsunuz.
Fen lisesinde okuyorum ve Front-End Dev. olarak çalışıyorum. Maaşımı açıklamak istemem ama günümüz sartlarina göre yüksek olduğunu söyleyebilirim, her zaman kazancım aynı olmaz. Anlamadığım maaş ne alaka şu an?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı