Meslek lisesi okumanın faydaları nelerdir?

😂 Sürünmeye hayat öğrenmek diyorsunuz ya.

Sürünmek mi? Çok komiksin.

Hocam adı adına meslek lisesi, orada sadece bir mesleğin eğitimini alacaksınız ve diğer derslere çok az ağırlık veriliyor ablamın dediğine göre.

Ben meslek lisesinde teknik elektrik elektronik okuyorum 10. sınıfım sadece haftanın 1 günü meslek dersi görüyorum onun dışnda sadece kültür dersi.

Ne gibi zarar mesela? Boş boş normal liseye gidip Türkçe vb. anaokulundan beri öğretilen dersleri mi görmek iyi? Yoksa meslek öğrenip, meslek lisesi diploması kazanıp, işe girip aç kalmamak mı iyi? Kızlara kötü görünmemek için meslek lisesi istemeyen tiplerden nefret ediyorum.

Sadece bi' matematik öğrensen yeter iş hayatında.
Meslek hayatında matematiği %100 bilmen çok önemli boş yapanlar. @ilkayzkn

Bilişim meslek liseliyim bölüm birincisiydim, eskiden artıları vardı fakat artık yok.
Lise diploması ile Türkiye'de adam akıllı iş bulamıyorsun asgari ücretle çalışırsın.
Bölümünde iyiysen OBP yüksek olur sadece başka bir artısı yok, üniversite kazanmaya bak.

O nasıl oluyor tam anlamadım ben bilmiyorum da.
Şimdi şöyle hocam Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 2 programı vardır Anadolu meslek ve Anadolu teknik. Anadolu teknik programı daha çok ders ağırlıklıdır ve mezunları sınavsız 2 yıllık üniversiteye geçebilmektedirAnadolu teknik programı merkezi sınavla öğrenci alır. Anadolu meslek programı ise mesleki eğitim ağırlıklıdır üniversiteye sınavsız geçiş yoktur. Öğrencilerini yerel yerleştirmeyle alır.
Şimdi şöyle hocam Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 2 programı vardır Anadolu meslek ve Anadolu teknik. Anadolu teknik programı daha çok ders ağırlıklıdır ve mezunları sınavsız 2 yıllık üniversiteye geçebilmektedirAnadolu teknik programı merkezi sınavla öğrenci alır. Anadolu meslek programı ise mesleki eğitim ağırlıklıdır üniversiteye sınavsız geçiş yoktur. Öğrencilerini yerel yerleştirmeyle alır.
O okulun hangi programına gireceğinizi sonradan seçemezsiniz lgs sonrası e- okuldan okul tercihi yaparken seçilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı