Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi farkları nelerdir?

Gaming 7

Femtopat
Selam.
Arkadaşlar ben bu sene 9.sınıfa geçtim. OBP 70 bu nedenle bir Anadolu lisesine yerleşemedim. Ama bir meslek lisesinde okuyacağım. Bana meslek lisesi çıktı.
Size sorularım:
1- 9.sınıf meslek lisesinde hangi dersler var?
Ve Anadolu ile farkları ne?

2- 9.sınıf meslek lisesinde seçmeli dersler ne?

3- Ben nasıl ve ne zaman Anadolu lisesine geçebilirim?
Şimdiden teşekkürler 👍

Benim bildiğim meslek liselerinin iş hayatına, Anadolu liselerinin ise ünviersite hayatına hazırlamasıdır. Aralarında ki en belirgin fark budur.

Ya meslek lisesi dersleri ne peki?
Ve seçmeli dersleri ne?
Benim bildiğim meslek liselerinin iş hayatına, Anadolu liselerinin ise ünviersite hayatına hazırlamasıdır. Aralarında ki en belirgin fark budur.
@Emin587 yanlış bir şey mi söyledim?

Ya meslek dersleri ve seçmeli dersleri ne?

Son düzenleme:
Selam.
Arkadaşlar ben bu sene 9.sınıfa geçtim. OBP 70 bu nedenle bir Anadolu lisesine yerleşemedim. Ama bir meslek lisesinde okuyacağım. Bana meslek lisesi çıktı.
Size sorularım:
1- 9.sınıf meslek lisesinde hangi dersler var?
Ve Anadolu ile farkları ne?

2- 9.sınıf meslek lisesinde seçmeli dersler ne?

3- Ben nasıl ve ne zaman Anadolu lisesine geçebilirim?
Şimdiden teşekkürler 👍

Benim gibi kırılgan ve narin biriysen hiç mesleğe gitme ya da yüksek puanlı meslek teknik atp gidebilirsin ama ben kaç meslek okul değiştim hep zorbalığa uğradım o yüzden önermem sigara içip küfür edeceksen o ayrı ama ben önermiyorum hastalıklarım olduğu için mecbur meslekte kalabiliyorum.
Ya meslek lisesi dersleri ne peki?
Ve seçmeli dersleri ne?

Ya meslek dersleri ve seçmeli dersleri ne?
Meslek dersi o alanda bilgiler edindiğin ileriki o meslek hayatında bilgi edinmek sahada çalışmak için gerekli seçmeli dersler de işte seçmeli müzik ders olarak biliyorum sadece.

@Emin587 yanlış bir şey mi söyledim?

Hayır meslek lisesinde hazırlanabilirsin üniversiteye bir normal sınıf var yani düşük puanla giren bir de ATP var yazın staj görüyorsun lise sonda normal dersleri görüyorsun ünüversiteye yönelik

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı