Meslek lisesi YKS için ne yapmalı?

TheOrder_1453

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Ben meslek lisesi bilişim teknolojileri bölümünde okuyan son sınıf öğrencisiyim. Yazılım alanında kendimi geliştirdim ve geliştirmeye de devam ediyorum. C#, Java, HTML vb. programlama dillerine hâkimim. Daha önce PS Cafe'ye web sitesi, stok takip otomasyonu gibi projeler yaptım.

Bize 9. ve 10. sınıfta sayısal derslerin konularını az çok öğrettiler ama 11. ve 12. sınıfta bu dersleri tamamen kaldırdılar. AYT adına sıfırım; hiçbir şey bilmiyorum. TYT'de ise az çok bir şeyler yapabiliyorum. MTOK bölümlerini araştırdım. Yazılım mühendisliği için 300 bin sıralama gerekiyor. TYT'de 50-55, AYT'de 15-18 net yapmam yeterli olur gibi duruyor. OBP'm yaklaşık 87 civarında.

Şu an final dershanesi'ne yazıldım. Yaz kursu + normal dönem için kayıt yaptırdım. Bu sene bir şey yapmadım çünkü staj, okul, staj defteri, beceri sınavı vs. gibi çok fazla işle uğraştım. Seneye mezuna kalıp ciddi şekilde çalışmayı düşünüyorum.

Dershanede konular çok hızlı işleniyor. Genellikle yaz kursuna Anadolu lisesi öğrencileri geliyor. Normal dönemde meslek lisesinden gelenler olur diye düşünüyorum. Ancak şu ana kadar dershaneden pek verim alamadım. Sadece iki gün gittim. Matematik çok hızlı anlatılıyor, üstünden geçiliyor.

Dershane 85-90 bin TL civarında bir ücret istiyor. Bu parayı verip vermemek konusunda kararsızım. Evimin sadece 30 adım ilerisinde bir kütüphane var. YouTube'dan çalışarak ve belki matematik için özel hoca tutarak daha az maliyetle bu işi halledebilirim diye düşünüyorum. Hedefim 300 bin sıralama ve yazılım mühendisliği bölümü.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Öncelikle HTML bir programlama dili değil, bir işaretleme dilidir.
300k sayısal gibi bir sıralama dershaneye gitmeden düzenli bir çabayla rahatlıkla yapılacak bir sıralama olduğuna emin olabilirsin. Ancak şunu unutmaman gerekiyor, ülkede çok fazla mühendis var. Üstelik bunların büyük çoğunluğu zart zurt üniversitesi mezunu. O yüzden madem böyle bir kararın var piyasada tutunabilmek adına kendini bir yandan durmadan geliştirmelisin.

Eğer 1 sene yoğun tempoyu kaldırabilirim mentalim de buna yeter diyorsan ytden video izlemek en iyisi. Ama diyorsan ki biri beni dürtmeden ders çalışamam o zaman işler değişir. Maddi olarak kurtarıyorsa ve en önemlisi düzenli giderim diyorsan dershane işini düşün derim. Çünkü mezun senesinde 12 senelik eğitim sonrası rehaveti çöker bugün yarın diye sallarken sınav zamanı gelmiş olur ne olduğunu anlayamazsın.

Ayrıca mühendislik okuyacaksın, ayt derslerini sırf şu kadar net yapayım diye düşünme, bugün günü kurtarırsın ama yarın fizik 1-2, lineer cebir ve daha birçok ders geldiğinde patlarsın.

300k sıralamayı kalemi kağıda bıraksan veya şu son 1 ay kala çalışmaya başlasan yaparsın.
Eğer dershaneye gitmek istemiyorsan Youtubedan götürmek senin için daha faydalı olabilir.

300k sıralamayı kalemi kağıda bıraksan veya şu son 1 ay kala çalışmaya başlasan yaparsın.
Eğer dershaneye gitmek istemiyorsan Youtubedan götürmek senin için daha faydalı olabilir.
Teşekkürler yazdığınız için bana da o sıralamalar için youtube yeterli gelicek gibi geliyor

Merhaba. Öncelikle HTML bir programlama dili değil, bir işaretleme dilidir.
300k sayısal gibi bir sıralama dershaneye gitmeden düzenli bir çabayla rahatlıkla yapılacak bir sıralama olduğuna emin olabilirsin. Ancak şunu unutmaman gerekiyor, ülkede çok fazla mühendis var. Üstelik bunların büyük çoğunluğu zart zurt üniversitesi mezunu. O yüzden madem böyle bir kararın var piyasada tutunabilmek adına kendini bir yandan durmadan geliştirmelisin.

Doğrudur boş zamanlarımda zaten yazılımla uğraşmaya devam ederim zaten üniversiteye girdikten sonra benim için iyi olacak meslek lisesinde kültür derslerini almamış olsam da bölüm derslerini aldığım için normalden biraz daha rahat geçiririm üniversiteyi, bir de daha çok öğrenme değil de geliştirme odaklı olacağım üniversite de bakacağız artık kazanırsak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı