Meslek lisesinde bilişim bölümü seçilmeli mi?

Nesi zor? 10.sınıflara hesap makinesi, 11. sınıflara scratch öğretiyorlar. Berbat bir alan ama kör topal birisi bile yapar o kadar basit ki.
Bilginiz olmayan konulara lütfen cevap vermeyiniz. 10. Sınıf 1. dönemde CSS ve photoshop öğretildi 10. Sınıf 2. Dönemde kendi sitemi yaptım ve hocaya sundum.

2016 yılında benim zamanımda 10.sınıfta 10.sınıfta bölüme geçiliyordu. 10.Sınıfta C# Console application, bilgisayar parçaları, ofis programları, 11. sınıfta HTML, CSS, flash, fireworks, SQL. 12.sınıfta PHP göstermişlerdi. Şu an nasıl bilmiyorum. İlginizi çekiyorsa tercih etmek daha iyi olur.

2016 yılında 10.sınıfta C# Console application, bilgisayar parçaları, ofis programları, 11. sınıfta HTML, CSS, flash, fireworks, SQL. 12.sınıfta PHP göstermişlerdi. Şu an nasıl bilmiyorum. İlginizi çekiyorsa tercih etmek daha iyi olur.
Bugün bilişim sınıfıdaydık programlama temelleri dersimiz vardı. Klasörlere felan baktım 10.sınıf C# Windows Form felan vardı proje için. 10.sınıfta Form.exe felan yaptırıyorlar.

Bugün bilişim sınıfıdaydık programlama temelleri dersimiz vardı. Klasörlere falan baktım 10.sınıf C# Windows form falan vardı proje için. 10.sınıfta Form.exe falan yaptırıyorlar.

Windows form application gösteriliyor herhalde artık. 10. Sınıf PRT dersinde C# hiç sevmem ama Console application kodu yazmak daha eğlenceli oluyordu.

Bilginiz olmayan konulara lütfen cevap vermeyiniz. 10. Sınıf 1. dönemde CSS ve photoshop öğretildi 10. Sınıf 2. Dönemde kendi sitemi yaptım ve hocaya sundum.
Bilişim bolumundeyim, bilgim yokmuş :D istediğin kişiye sor aynı şeyi söyleyecek. Photoshop bizdede var ve gösterdikleri Max şey proje açma istersen en üst düzey konu müfredatta olsun göstermedikten sonra ne işe yarar :D

Koskoca 6 ayda sana tek CSS öğretmisler, alan bilişim, süre 6 ay ve sana 6 ayda tek öğrettikleri CSS ve html başka bişey yok. Bomboş bir bölüm.

Bilişim bolumundeyim, bilgim yokmuş :D istediğin kişiye sor aynı şeyi söyleyecek. Photoshop bizdede var ve gösterdikleri Max şey proje açma istersen en üst düzey konu müfredatta olsun göstermedikten sonra ne işe yarar :D

Koskoca 6 ayda sana tek CSS öğretmisler, alan bilişim, süre 6 ay ve sana 6 ayda tek öğrettikleri CSS ve html başka bişey yok. Bomboş bir bölüm.
6 ayda ne olmasını bekliyorsun ve kendi başına çalışmazsan bir şey olmasını bekleme. Anlamadığım şey sana direk python falan mı göstermelerini bekliyorsun o bölümde daha önce visual studio code açmayan insanlar veya photoshop uygulamasını indirmeyi bilmeyen insanlar var

Visual Studio Code açmayan insanlar veya Photoshop uygulamasını indirmeyi bilmeyen insanlar var.

Hayatında hiç VS Code açmamış, onu geçtim daha temelleri bilmeyen daha önce hiç ugrasmamis kişiler zaten bu alana girmemeli bu bir.

Senin beklentin çok azmis demek ki ben bu sene geçtim mesleğe ve beklentim yüksekti işte Unity, UE 4 donanım erişimi falan gösterirler diye düşündüm ama "programlama" diye geçen derste Scratch yazıp "mobil programlama" dersinde appinventor gösteriyorlar. Sence de bu büyük bir sıkıntı değil mi? 6 ayda hesap hakinesi öğreten okulun sana ne yarari olur? İleride hiçbir şey olamazsın işte. Türkiye'deki eğitim rezilliğini bir kere daha görmüş oldum.

Bölüm sana uyuyorsa ve mezun olduktan sonra devam ettirmeyi düşünüyorsan güzel bir opsiyon. Ancak şunu da bil, her şey bizim bildiğimiz SSD ve anakart gibi donanımlarla kalmıyor o tarz bölümlerde. İşin içine yazılım, programlama da giriyor. Bunun temeline sahip değilsen staj yılında torpilin yoksa acıyla kıvranabilirsin. Ki şunu da düşünmek gerek, bu bölümün iş imkanı nasıl? bu bölümün sağladığı puan ile üniversiteye gidecek misin ? kendi dükkanını açsan ne kadar kazanırsın ? bunların hesabını yap. Sevdiğim meslek olsun, az kazanayım diyorsan Türkiyede işlerin öyle yürümediğini tekrar belirteyim hocam. Tabii sana ''sevmediğin mesleği para için yap'' demiyorum, gerçekçi olun yeter.

Hocam kendim meslek lisesinde bilişim okudum dal olarak ise veri tabanı idi. Aldığımız eğitim rezaletten başka bir şey değildi. Aynı gün içerisinde 3 tane farklı daldan dil öğreniyorduk (şaka değil gerçek) Front-End = HTML, CSS. Backend = C#. Veri tabanı = adını unuttum. Düşünün haftada sadece 2 gün bilişim dersi var 20 saat toplam ve her 3 Saat'de bir alan değiştiriyoruz. 4 yıl bilişim okuyacağınıza okulu bırakın 1 yıl adamakıllı yazılım eğitimi alın çok daha iyi yerlere gelirsiniz kendimden örnek veriyorum. Bize 3 yıl boyunca bir divi ortalamayı bile öğretemediler. Şimdi bana diyecekler ki sen niye öğrenmedin evet haklısınız ama benim açımdan da bakın lisedeyim ve okuldan soğuğum zaten en sevdiğim şeyden bilgisayardan bile soğuttular kafa kalmıyordu. 3 yılda bir şey yapamadık ama ben 2022 Mart ayından beri yazılım ile uğraşıyorum GitHub linkim imza da var. Buyurun bakın. Türkiye'de lise de bilişim okumak saçma. Üniversite konusunda ise sayılı üniversitelerden birine gitmeyecekseniz boşuna üniversite okumayın dediğimi yapın.

(Tabii ki bunlar benim fikirlerim)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı