Meslek lisesi bilişim bölümünün veri tabanı dalından bu sene mezun oldum. Anadolu teknik programındaydım. Gerek bölüm hocalarım gerek diğer ders hocalarım harika insanlardı fakat ben bunlara rağmen gitmenizi önermiyorum. Teknik programdakiler 11. sınıf yazında 40 iş günü meslek programındakiler 12. sınıfın tüm yılı haftada 3 gün staja gidiyor fakat bu staj alanında çalışıp bir şeyler öğreneceğin staj olmayacak çünkü bu iş yerlerinin sayısı ciddi derecede az. Üniversite okumak istiyorsun diyelim haftada 45 saat ders seni yorgun bırakıyor saat 16:20'de okuldan çıkıyorsun halin kalmıyor. Meslek programındaysan zaten 12. sınıf matematiğinde logaritma falanmış filanmış öğrenmiyorsun sana Antrenmanlarla Matematik 1-2 kitabının konularını öğretiyorlar biyoloji yok bile(bu her iki program için geçerli). Giden insanların bir çoğu tembel, küfürbaz ve kaba. Sınav senesinde dahi adam akıllı oturup susmuyorlar. Çalışacak insan hep çalışır diyenlere sesleniyorum körle yatan şaşı kalkar birde bunu 4 yıla yaydığınızı düşünün. Ayrıca eğitim modülleri çok eski hocalarım dahi beğenmiyordu. Bu dediklerimin hepsi kendi tecrübelerimdir diğer bölümler için konuşmayacağım.