Meslek Lisesinde Öğretmene Yapılan Saygısızlık

Eskiden okullarda beyefendilik/hanımefendilik vardı. Yazık ettiler sisteme. Disiplin olmayan okulda böyle olur. Yinede disiplinli okullarda da böyle şeyler oluyor ama iş aile terbiyesinde bitiyor. Acilen çok sağlam bir sisteme geçiş yapmaları gerekli. Küfür eden, dersin akışını bozan, konuşup, diğer öğrencilerinde öğrenmemesini sağlayan öğrencilere en fazla 1 defa şans verilmeli.

Liseye başlarken öğrenciler mülakata tabii tutulmalı. Milletimizin geçmişi ve geleceği hakkında, kişinin kendi geleceği hakkında ve son olarak genel kültür ve savaş tarihi ile ilgili sorular sorulmalı. Öğrencilerin konuşma tarzına bakılmalı. Bugün öğretmen ile düzgün bir şekilde konuşan 1 tane öğrenci bulamazsınız. Öğrenci olmak zor olsun artık, lütfen. Her önüne geleni öğrenci yapıyorlar. Okul içinde sürekli olarak veya üst üste küfür eden öğrenciler direkt atılmalı.

Saç/Sakal uzunluğu, kılık ve kıyafete önem verilmeli. Öğrenci değil, serseri yetişiyor sanki. Okul mu, mahalle mi belli değil. Herkeste sigara, çakı gibi şeyler var. Ciddi şekilde okullarda disiplin olmalı. Gerekirse her öğrenci dış görünüş açısından jilet gibi olmalı. Görüntü kirliliğine izin verilmemeli.

Öğretmen olmadan ülke olmaz.

Söylenecek sadece şunlardır;
  • Oğlunu/kızını dövmeyen dizini döver.
  • Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
  • Alimle sohbet et alırsın mertebe, cahille sohbet etme dönersin merkebe.
Öğretmene eskide olduğu gibi ailelerin eti senin kemiği benim sözü şuan işlemediği için tam tersine ders vermek için disiplin sağlayan öğretmen aile tarafından suçlanınca durum bu hale geliyor. Eğitim sistemi ile alakası yok durumun bununla alakası var. Çocukların lakayit olmasında sebepte budur. Bu gibi kişiliklerin Ailelerine saygı duyacaklarını ileride kendilerine bakabileceklerini mi zannediyorsunuz.

Bu tür kişiliklerin olacakları tek şey uyuşturucu bağımlısı, sokak serserisi, pezevenk, ayyaş, işsiz, karısını döven, kızlara laf atmak meziyet zanneden itin önde gideni tiplerden başka birşey olmayacaklar. Geleceğimiz bunlara özenen akılsız beyinlerden dolayı karanlıktır sorunu başka yerde aramayın bu yüzden.

Benim mezun olduğum lisede de kötü öğrenciler vardı. Okulda 1000-1200 kadar öğrenci vardı ve o kadar öğrenci arasında okula grand tuvalet gelen sadece bir kişi vardı, çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Ben ki okulu birincilikle bitirdim ama sadece ilk sene ceket ve gömlek giydim, sonraki 3 sene boyunca paso tişört giydim, çoğu insan benim gömlek-ceket-kravat giydiğim zamanı hatırlamaz. [emoji2]

Pazartesi mezun olduğum okula bu arkadaşım ile ziyarete gideceğim hocalarımızı. Öğrencilerin ne halde olduğunu buraya yazarım.

Büyük ihtimal endüstri meslek orası. Bu görüntüler gayet normal o pislik liseler de.
Akılsız her yerde akılsızdır. Lise duvarlardan oluşan bir oluşumdur, Mesleki veya diğerlerinin dört duvardan farkı yok.

Öğretmeni öğrenciye ezdiren sistemin eseri bu görüntüler. Üstüne ortada cezalandırılması gereken öğrenciler varken öğretmen için soruşturma başlatmak da nasıl bir zihniyetin ürünüdür anlamıyorum. Bizler bırakın hocaya el ile herhangi bir harekette bulunmayı, ters bir şey söylediğimiz anda karşılığı sert olurdu. CRT monitörlerin kullanıldığı o dönemde müdür yardımcısının sadece saçımı kestirmek istemediğim için kafamı monitöre vurduğu zaman dün gibi aklımda.

O zamanlar öğrenci gözüyle bakınca böyle bir sertliğe ne gerek var diyordum ama bizden sonrakilerin halini gördükçe ve kendimi o öğretmenlerin yerine koyunca öğretmenlere hak vermiyor değilim. Ben olsam ben de "benim gibi" öğrencilerin kafasını monitörden monitöre vururdum...

Öğretmenler eskiden de yeteri kadar iyi eğitilmiş kişiler değildi, bazıları kendinden 20-30 yaş küçük bir çocuğun hakkını yiyebilecek kadar küçülebiliyordu, bazıları da bu videoda olduğu gibi otorite kurmayı bilmiyordu. O öğretmenlerin şu anda eğitim sistemi tarafından da elleri kolları bağlanınca yetersizliklerinin daha çok ortaya çıktığını da oluşan bu görüntülerden görebiliyoruz.

Ben o konuda çok şanslıydım. İlkokul - orta okul rehber öğretmenlerimiz dünyanın en kaliteli öğretmenleriydi. Çok iyi yetiştirdiler bizleri. Onların bana kattığını para ile ölçemem, o kadar değerli bir şey ki. İzniniz olursa paylaşmak istiyorum kendilerini buradan. Öğretmen çok başka bir şey, hele hele ilköğretim dönemi. En az bir annem kadar en az bir babam kadar emekleri vardır. Çağlayan Demiray ve Hatice Demiray. Aranızda belki tanıyanınız vardır, hayatımda tanıdığım en mükemmel insanlar. Gece gece kanıma dokundu, kötü duygulandım 2000'den sonra harbiden bozdu bu gençlik.

İnsanlardaki kalite öyle sert düştü ki, diyecek bir şey bulamıyorum. Keşke zaman hiç ilerlemeseydi keşke hiç doğmasalardı, keşke babası dağ ile taş ile evleneydi de çocuk niyetine ağaç yetişseydi. Ağaçlar bile daha faydalı içerinde bulunduğumuz toplum için. Çağlayan Demiray - Hatice Demiray öğretmenlerime buradan yine teşekkür ediyorum Bana en büyük yardımı bu insanlar yaptı. Keşke öğrenim hayatım bitse, biraz para ayırabilsem de şu insanlara daha iyi bir hayat sunabilsem.

Son düzenleme:

Eminim çok tatlı insanlardır. Saygılarımı iletiyorum.

Benimde en iyi, en sevdiğim öğretmenlerim ortaokulda olmuştu. Hiçbirine doyasıya sarıldığımı hatırlayamıyorum. Ama şimdiki zamanda öğretmen-öğrenci ilişkilerini görünce, yinede şanslıymışım diyorum. Şimdikiler selam vermekten yoksun.

Büyük ihtimal endüstri meslek orası. Bu görüntüler gayet normal o pislik liseler de.

Okul pislik değil, öğrencileri pislik. Meslek lisesi boşa okunmaz. Böyle yazarak gençleri yanlış etkileyebilirsiniz. Meslek liselerindeki öğrencilerin çok iyi olduğunu söylenemez, ancak meslek liseleri boş liseler değildir.

Forumlara bakacak olursanız, meslek liselerine karşı çok büyük bir önyargı oluşmuştur. Bunun sebebi ise, insanların meslek liselerini kötü göstermeleridir. Bu yüzden, "Meslek lisesi okuyan, bir baltaya sap olamaz." efsanesi vardır. Ancak bu doğru değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…