Meslek lisesinde okunmalı mı?

Bölümü sizin için iyi olabilir ama bende meslek lisesi mezunu olan birisi olarak ders yapısının ve okul ortamının ileriki dönemde çok kötü etkilediğini düşünüyorum. Tabi ki son karar size ait ama OBP ve YKS adına en iyisini yaparım ve bu benim işim olmalı diyorsanız tamamız.

Şu an meslek lisesinde radyo ve televizyon programcılığı bölümünü okuyorum sizce okuduğum bölüm iyi mi?
Üniversite okuyacaksanız, meslek lisesi pek iyi tercih değil. Okumayacaksanız iyi bir tercih.

Üniversite okumak istiyorum.

Ben uçak bakım meslek lisesi öğrencisiyim. 2 yıl sonra mezun oluyorum. Eğer kaliteli ML'yse zaten o meslek dalında stajdan sonra garanti iş bulursun. Eğer atp (Anadolu teknik programı) öğrencisiysen zaten 2 yıllık üniversitelere giriş yapabiliyorsun ayrıca üniversiteye geçerken ekstradan puan alırsın. Ben 11-12. sınıfta staj göreceğim ama bir yandan da dershanede eğitime devam edeceğim.

Ben şu an meslek lisesinde radyo ve televizyon programcılığı bölümünü okuyorum okuduğum bölüm iyi mi?

Şu an meslek lisesinde radyo ve televizyon programcılığı bölümünü okuyorum sizce okuduğum bölüm iyi mi?

Üniversite okumak istiyorum.

Okumak istiyorsanız, Anadolu lisesine geçin hocam. Zorlayabilir ama üniversitede yaptığınız iş sorulmayacak önünüze kağıt koyulup çözmeniz istenilecek.

Üniversitede ne okumak istediğiniz ile ilgili bir durum. Aynı meslek üzerinden veya benzer alanda devam etmeyi düşünüyorsanız kalabilirsiniz, bunun yanında okul biriciliği için uğraşıp ek puanları toplayıp da iyi bir üniversiteye gidebilirsiniz.

Meslek lisesinde devam edecekseniz olabildiğince güzel projeler çıkartmaya çalışıp yarışmalara katılın, ilerisi için burs ve davet alma durumunuz da olabilir.

Nakil olayı hakkında tam bir bilgim yok, bulunduğunuz iledeki M.E.B'e gidip şikayetinizi belirtebilirsiniz.

Okumak istiyorsanız, Anadolu lisesine geçin hocam. Zorlayabilir ama üniversitede yaptığınız iş sorulmayacak önünüze kağıt koyulup çözmeniz istenilecek.

Anadolu lisesine gitmek istemiyorum meslek lisesinde kalmak istiyorum okuluma alışığım hem zaten liseyi bititmeme 2 yıl kaldı 2 yıl için okul değiştirmeye değmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı