Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçen biri bocalar mı?

Emir Yahya

Centipat
Merhaba! Ben 9. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim ve üniversite hayallerim var. Ancak meslek lisesinde bu hayalimi gerçekleştiremeyeceğimi fark ettim. Anadolu lisesine geçmeyi düşünüyorum çünkü çalışırsam başarılı olabileceğime inanıyorum. Fakat Anadolu liselerinde derslerin daha yoğun ve zor olduğunu duyduğum için, acaba yetişemeyip sınıfta kalır mıyım diye korkuyorum. Anadolu liselerindeki dersler gerçekten meslek liselerine göre çok mu daha ağır? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hiç ümidinizi kesmeyin siz çok çalıştıktan sonra hiçbir şey önünüzde duramayacak zaten :) Ben 12. sınıf öğrencisiyim ve anadolu lisesinde okudum. Anadolu lisesinde öyle aşırı bir zorluk durumu yok. Tabi 12. sınıfta matematik ve kimyadan bir tokat yiyoruz orası ayrı :D Bence zamanınız erkenken üniversite hayaliniz varsa direkt puanınızın yettiği en yüksek anadolu lisesine yerleşin. Hiçbir şey için geç değil merak etmeyin. Her gün kendinizi bir önceki günden daha iyi olmak için zorlayın, her gün matematiğe zaman ayırın ve her zaman planlı olun bu gerçekten önemli. İyi çalışmalar.

Anadolu lisesinin herhangi bir zorlugu yok düz lise abartılacak bir şey yok ortalama bir insan rahatlıkla geçer.

Teşekkür ederim.

Hayır hiç ümidinizi kesmeyin siz çok çalıştıktan sonra hiçbir şey önünüzde duramayacak zaten :) Ben 12. sınıf öğrencisiyim ve Anadolu lisesinde okudum. Anadolu lisesinde öyle aşırı bir zorluk durumu yok. Tabii 12. sınıfta matematik ve kimyadan bir tokat yiyoruz orası ayrı :D Bence zamanınız erkenken üniversite hayaliniz varsa direkt puanınızın yettiği en yüksek Anadolu lisesine yerleşin. Hiçbir şey için geç değil merak etmeyin. Her gün kendinizi bir önceki günden daha iyi olmak için zorlayın, her gün matematiğe zaman ayırın ve her zaman planlı olun bu gerçekten önemli. İyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim peki Almanca'yı ilk defa göreceğim için Zorluk çeker miyim?

Anadolu lisesinin herhangi bir zorlugu yok düz lise abartılacak bir şey yok ortalama bir insan rahatlıkla geçer.
Evet, sınıfta kalma durumu için ya toplam devamsızlığınızın 30 günü geçmesi ya da neredeyse her dersten ortalamanızın 50’nin altında olması gerekir ki bunun için neredeyse sene boyu hiç kitap kapağı açmamanız lazım.

Teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim peki Almanca'yı ilk defa göreceğim için Zorluk çeker miyim?
Hayır sınavdan bir gün önce hocanızın söylediği yerlere çalışsanız yeterli. Fazla bir çalışma istemiyor.

Son düzenleme:
Bir sorum olacaktı Anadolu lisesinde günlük mesela kaç saat çalışma gerekir.
Aslında benim tavsiyem o gün işlenen derslerin konularıyla ilgili tekrar yapmak ve soru çözmek. 50 soruda olsa. Belli bir saatle kendini sınırlandırmana gerek yok :) Sadece planlı ol ve her gün çalış. Bir süre sonra bir kaynağın bitince yeni bir kaynak aldığın zaman sene başındaki konularıda bir daha çözeceğin için iyice oturmuş olacak. Saat olarak ne kadar olabiliyorsa o kadar iyi ;)

Aslında benim tavsiyem o gün işlenen derslerin konularıyla ilgili tekrar yapmak ve soru çözmek. 50 soruda olsa. Belli bir saatle kendini sınırlandırmana gerek yok :) sadece planlı ol ve her gün çalış. Bir süre sonra bir kaynağın bitince yeni bir kaynak aldığın zaman sene başındaki konuları da bir daha çözeceğin için iyice oturmuş olacak. Saat olarak ne kadar olabiliyorsa o kadar iyi ;)

Umarım nakil aldırabilirim geleceğime dair tüm umudumu meslek lisesinde olduğum için kaybetmiştim senin sayende yeniden geldi çok teşekkür ederim.

Gözde bu kadar büyütmenize gerek yok. Çalışan adam, her zaman için başarılı olur. :) Bu arada 10. sınıfta Anadolu lisesine geçerseniz, Anadolu lisesinin zorunlu dersleri varsa o dersleri sorumlu olarak alırsınız. Haberiniz olsun.

Gözde bu kadar büyütmenize gerek yok. Çalışan adam, her zaman için başarılı olur. :) bu arada 10. sınıfta Anadolu lisesine geçerseniz, Anadolu lisesinin zorunlu dersleri varsa o dersleri sorumlu olarak alırsınız. Haberiniz olsun.

10. sınıfın başında geçsem bile mi?

Aslında benim tavsiyem o gün işlenen derslerin konularıyla ilgili tekrar yapmak ve soru çözmek. 50 soruda olsa. Belli bir saatle kendini sınırlandırmana gerek yok :) sadece planlı ol ve her gün çalış. Bir süre sonra bir kaynağın bitince yeni bir kaynak aldığın zaman sene başındaki konuları da bir daha çözeceğin için iyice oturmuş olacak. Saat olarak ne kadar olabiliyorsa o kadar iyi ;)

Aileme dedim ama fazla sıcak bakmadı bunun yerine 12. sınıfta açığa geçsem olur mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı