Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçen biri bocalar mı?

10. sınıfın başında geçsem bile mi?

Aileme dedim ama fazla sıcak bakmadı bunun yerine 12. sınıfta açığa geçsem olur mu?
Yani 11. sınıfa kadar meslekte kalıp son sene açığa geçmekten bahsediyorsanız pek mantıklı olmaz şu durumda. Çünkü çok kısıtlı bir zamanınız kalacak ve dershane, özel hoca gibi yollara başvurmadan, hiç ders görmeden çok zor bir durum. Onun yerine oturun ve ailenize hayalinizi ve gerçekten ne istediğinizi anlatın. O yoldan gitmek için böyle yapmam gerekiyor diyin ve açıklayın. Sonuçta sizin hayatınızı onlar yaşamayacak, siz ne istiyorsanız onu yapmalısınız. Ebeveynlerimiz hep bizim iyiliğimizi istesede bazen önümüzde durabiliyorlar ama onların görevi sizin hayatınızı seçmek değil, sizin istediğiniz hayat için size destek vermek olmalı.

Yani 11. sınıfa kadar meslekte kalıp son sene açığa geçmekten bahsediyorsanız pek mantıklı olmaz şu durumda. Çünkü çok kısıtlı bir zamanınız kalacak ve dershane, özel hoca gibi yollara başvurmadan, hiç ders görmeden çok zor bir durum. Onun yerine oturun ve ailenize hayalinizi ve gerçekten ne istediğinizi anlatın. O yoldan gitmek için böyle yapmam gerekiyor deyin ve açıklayın. Sonuçta sizin hayatınızı onlar yaşamayacak, siz ne istiyorsanız onu yapmalısınız. Ebeveynlerimiz hep bizim iyiliğimizi istesede bazen önümüzde durabiliyorlar ama onların görevi sizin hayatınızı seçmek değil, sizin istediğiniz hayat için size destek vermek olmalı.

O zaman en iyisi Anadolu'ya geçmek sadece bir korkum var oda bizim meslek lisesi o kadar kötü ki hocalarımız direkt sınav sorularını veriyor ve bu şartlarda kendimi geliştirmem neredeyse imkansız Anadolu'ya geçsem çok zorluk çekmem değil mi? İlk baş çeksem bile sonrasında alışabilir miyim?

10. sınıfın başında geçsem bile mi?

Evet. 9. sınıftan Almanca var, Almanca sorumlu ders olarak karşınıza kesin çıkar. Başka hangi dersin çıkacağını bilemiyorum.

O zaman en iyisi Anadolu'ya geçmek sadece bir korkum var oda bizim meslek lisesi o kadar kötü ki hocalarımız direkt sınav sorularını veriyor ve bu şartlarda kendimi geliştirmem neredeyse imkansız Anadolu'ya geçsem çok zorluk çekmem değil mi? İlk baş çeksem bile sonrasında alışabilir miyim?
Endişenizi anlıyorum ama okula girebilirseniz girdikten sonra neden bu kadar endişeliymişim diyeceksiniz. Sizinle birlikte herkese öğretilen dersler var. Eve gidip bunları tekrar etmek ve soru çözmekten başka bir şey yapmanıza gerek yok. Konu eksiğiniz illa ki olur onun içinde youtube’da yüzlerce hoca var, kanal tavsiyeside alabilirsiniz üstelik.

Ailem bu konuya çok karşı çıktı sanırım vazgeçeceğim.
Ne diyerek karşı çıktılar? Çok önemli bir sebepleri olduğunu sanmıyorum fakat ileride üniversiteyi de okuyup çalışacak olan sizsiniz. Onları ilgilendirmesi çok saçma ki verdiğiniz karar mantıklı bir karar bence.

Ne diyerek karşı çıktılar? Çok önemli bir sebepleri olduğunu sanmıyorum fakat ileride üniversiteyi de okuyup çalışacak olan sizsiniz. Onları ilgilendirmesi çok saçma ki verdiğiniz karar mantıklı bir karar bence.

Dedim ama burada ki hocalarına alıştın başka bir liseye geçersen hocaların seni dışlar ayrımcılık yapar falan dediler sonradan geldiğim için.

Dedim ama burada ki hocalarına alıştın başka bir liseye geçersen hocaların seni dışlar ayrımcılık yapar falan dediler sonradan geldiğim için.
Bana göre çok saçma bir argüman söylemişler, öyle yapacak bir tane bile hoca olduğunu düşünmüyorum. Kendim sonradan okul da değiştirdim hepsi gayet iyi karşılamıştı her yer aynı demiyorum fakat öyle bir şey daha önce hiç duymadım. Sende şöyle bir şey söyle buradaki hocalarımdan daha kötü olacaklarını nerden biliyorsunuz, daha iyi olacaklar belki falan de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı