Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçen biri bocalar mı?

Bana göre çok saçma bir argüman söylemişler, öyle yapacak bir tane bile hoca olduğunu düşünmüyorum. Kendim sonradan okul da değiştirdim hepsi gayet iyi karşılamıştı her yer aynı demiyorum fakat öyle bir şey daha önce hiç duymadım. Sende şöyle bir şey söyle buradaki hocalarımdan daha kötü olacaklarını nereden biliyorsunuz, daha iyi olacaklar belki falan de.

Artık demeye de çekiniyorum çünkü her dediğimde kızıyorlar.Annem olur diyor ama babam karşı

Artık demeye de çekiniyorum çünkü her dediğimde kızıyorlar.Annem olur diyor ama babam karşı
Annen ile konuşursan babanı ikna edebilir bu senin hayatın sonuçta üniversite hayalin varsa okul değiştirmelisin, bu konuyu devam ettir sürekli söyle biraz araştırmalar yap iyi yanlarını söyle ikna olur diye düşünüyorum.

Yüksek ihtimalle şu an söylemem çünkü konu daha yeni kapandı daha da karşı gelebilir.
Hocam yani biraz zorlasan daha iyi olur sanki çünkü en azından 10. sınıfta Anadolu lisesine geç daha sonra geçersen derslerde zorluk yaşarsın, çalışırsan yaparsın da zorlanmana gerek yok yani bu kararından vazgeçme dediğim gibi iyi özelliklerini araştırmışsındır zaten ya da araştır ve söyle hepsini üniversite hayalinin olduğunu kendi hayatının olduğunu söyle.

Meslek lisesinde oku daha iyi Anadolu lisesinden boş boş mezun olacagına en azından mesleğin olur.
Üniversite hayali var

Dedim ama burada ki hocalarına alıştın başka bir liseye geçersen hocaların seni dışlar ayrımcılık yapar falan dediler sonradan geldiğim için.
Hayır kesinlikle çok saçma. Babanız sizi kendi istediği yoldan götürmek istediği için bu ve bunun gibi türlü bahaneler uyduracaktır. Önce babanızın biraz sakinleşmesini bekleyin. Bu durumda altta kalıp her dediğini kabul etmeyin ve sakince bunu yapmak istemediğinizi kesin bir şekilde söyleyin. Anneniz üzerinden ilerlemeyi denediniz mi? Annenize durumu iyice izah edin ve bunu kabul ettikten sonra babanızla konuşmasını ve sizin için durumu anlatmasını söyleyin. Dediğim gibi sizin hayatınızı babanız yaşamayacak. Tam tersi istediğini yolda sizin arkanızda olmalı. Bunu da babanıza bu şekilde söyleyin.

Son düzenleme:
Üniversite hayali var.

Hayır kesinlikle çok saçma. Babanız sizi kendi istediği yoldan götürmek istediği için bu ve bunun gibi türlü bahaneler uyduracaktır. Önce babanızın biraz sakinleşmesini bekleyin. Bu durumda altta kalıp her dediğini kabul etmeyin ve sakince bunu yapmak istemediğinizi kesin bir şekilde söyleyin. Anneniz üzerinden ilerlemeyi denediniz mi? Annenize durumu iyice izah edin ve bunu kabul ettikten sonra babanızla konuşmasını ve sizin için durumu anlatmasını söyleyin. Dediğim gibi sizin hayatınızı babanız yaşamayacak. Tam tersi istediğini yolda sizin arkanızda olmalı. Bunu da babanıza bu şekilde söyleyin.

Aradan uzun zaman geçti ailemi ikna ettim ama hâlâ kararsızım buradaki öğretmenlerime vs alıştım iyi de anlaşıyoruz derslere katılıyorum ödevlerimin hepsini yapıyorum. Ama hala içimde aynı korku var Anadolu'ya geçip zorlanırsam derslerim çok düşer mi hatta kalır mıyım veya orada dışlanır mıyım hocalar alışamaz mıyım kafam çokkk karışık.

Endişenizi anlıyorum ama okula girebilirseniz girdikten sonra neden bu kadar endişeliymişim diyeceksiniz. Sizinle birlikte herkese öğretilen dersler var. Eve gidip bunları tekrar etmek ve soru çözmekten başka bir şey yapmanıza gerek yok. Konu eksiğiniz illaki olur onun içinde YouTube'da yüzlerce hoca var, kanal tavsiyeside alabilirsiniz üstelik.

Merhaba halen aktif misiniz soru sormak istiyorum.

Hocam yani biraz zorlasan daha iyi olur sanki çünkü en azından 10. sınıfta Anadolu lisesine geç daha sonra geçersen derslerde zorluk yaşarsın, çalışırsan yaparsın da zorlanmana gerek yok yani bu kararından vazgeçme dediğim gibi iyi özelliklerini araştırmışsındır zaten ya da araştır ve söyle hepsini üniversite hayalinin olduğunu kendi hayatının olduğunu söyle.

Son düzenleme:
Aradan uzun zaman geçti ailemi ikna ettim ama hâlâ kararsızım buradaki öğretmenlerime vs alıştım iyi de anlaşıyoruz derslere katılıyorum ödevlerimin hepsini yapıyorum. Ama hala içimde aynı korku var Anadolu'ya geçip zorlanırsam derslerim çok düşer mi hatta kalır mıyım veya orada dışlanır mıyım hocalar alışamaz mıyım kafam çokkk karışık.

Bak dostum, tüm anadoluya giden insanlar için aynı şey geçerli, bu kadar korkup panik yapman saçma. Unutma ki gerçekten istediğin yere gelmek istiyorsan herkesden daha fazla çalışmalısın. En başarılı kişi 6 saat çalışıyorsa sen 8 saat çalışmalısın. Tek bilmen gereken bu, gerisi sana bağlı. Takipi bırakıyorum, başarılar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı