Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçilir mi?

Peki abi 9. sınıfdan kalan bilişim derslerini öğrenmem şartmı sizce şart ise nasıl öğrenebilirim çok sordumda Python'dan bahsettiler onu da nereye kadar nasıl öğreneyim hiçbir fikrim yok.

9. sınıftan kalma ders olarak sadece Python kalmıyor maalesef, daha birçok bölüm dersi var 9. sınıfta hem zaten 10. sınıf olarak başka bir bölüme geçmek istediğinde 9. sınıftan başlıyorsun diye biliyorum başlamazsan da 10. sınıf bölüm derslerine çalışıp 9. sınıf bölüm derslerini arkadaşlarına ya da öğretmenlerine sorarak veya EBA'dan kendin bile bulabilirsin.

Kanka, ben şu an bilişim bölümünde okuyorum ve kanka, yazılım öğrenmesi kadar açık bir şey yok. En iyi üniversitelerde öğretilen yazılımı da YouTube’da bulabilirsin. Ama üniversiteler tabii sana yolu gösteriyor ama sıkıntı etme, o da dert değil. YouTube'dan ve ChatGPT gibi yardımcı araçlardan çok kolayca öğrenirsin. Yani kanka, her gün 4 saat çalışsan kavrarsın. Bir de Python, en kolay yazılım dillerinden biri ve en az o kadar çeşitli opsiyonlara sahip. Yani öğrenebileceğin en kolay dil.

Ve şunu da söyleyeyim; ben Remzi Bayraktar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyorum ve orada Erdem Hoca gibi bilgi bakımından sağlam bir hoca var. Bu okulda yanlış hatırlamıyorsam 10 yıl boyunca okumuş, onun gibi bir şey. Ve staja gidip oradan devam eden yaklaşık %1’lik bir kısım var. Kanka, bence değmez. Kendini verirsen her dersin altından kalkarsın. Gidip Anadolu’ya, evine yakınsa, oradan dersleri dinleyip evde tekrar yapıp iyice konuları kavrarsan ve test çözersen yapmayacağın şey yok.

YouTube’da akademik açıdan çok fazla kaynak var. Yani rahat ol. Senin PC’ye ve bilgisayara merakın varsa sen hem yazılımcı olursun hem de bilgisayar mühendisi olabilirsin. Dert etme, sadece o masaya oturup çalışmaya bak. Bizim okulda kötü. Ben şu an Anadolu’ya gitmeyi düşünüyorum. Bir de Erdem Hocam da böyle düşünüyor ve branşında çok uzman. Yani siz anladınız beni, bence hiçbir şey imkânsız değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı