Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçiş yapılmalı mı?

Relyh

Femtopat
Daha fazla  
Meslek lisesinde 10. sınıf öğrencisiyim. Biliyorsunuz ki 11 ve 12. sınıfta dersler eksiliyor 12. sınıfta 3 gün staj var benim hedefimse tıp fakültesi. Daha şu andan okul dönüşü 4-5 saat masa başındayım (meslek dersleri olduğundan az geliyor bu süre). Yani sizce Anadolu'ya geçiş yapmalı mıyım yoksa kendime güvenip bu süreç içerisinde tıp kazanabilir miyim? Eğer meslek lisesinde kalırsam OBP yüksek tutarım sadece çünkü hocalar çok iyi burada 90'dan aşağıda olmaz.

Hocam şimdi şöyle birşey var eğer tıp fakültesi hedefliyorsanız obp den korkmanıza gerek yok hedefinizden dolayı fazlasıyla çalışacağınızı tahmin ediyorum. Geçebilirsin yani daha mantıklı olur üniversite için

Dostum ben lisede hem meslekte hem çok programlı da hem anadolu da hem de özelde okumuş biriyim. Ayrıca son sene de açığa geçmiştim. :D Bu nasıl hayat dersen pek rahat duran bir çocuk değildim. Sana tavsiyem lisede 9. ve 10. Sınıf hiçbir şeydir. Tıp fakültesi isteyen biri için en önemlisi 11. ve 12. Sınıf. Bu yıllarda özellikle eğitim sisteminin de kötülüğünden üniversite sınavına hazırlanman gereken yaşlar. Staj senin önüne geçecektir. Bu yüzden üniversiteye geçiş anlamında seçilebilecek en iyisi anadolu lisesidir. Bana sorarsan hiçbirisi üniversite sınavına hazırlamıyor. Bu tavsiyeyi de sana staj yüzünden veriyorum. Sınava daha iyi hazırlanmak için kesinlikle anadolu lisesine geçmen gerekiyor.

Hocam şimdi şöyle bir şey var eğer tıp fakültesi hedefliyorsanız OBP'den korkmanıza gerek yok hedefinizden dolayı fazlasıyla çalışacağınızı tahmin ediyorum. Geçebilirsin yani daha mantıklı olur üniversite için

Dostum ben lisede hem meslekte hem çok programlı da hem Anadolu da hem de özelde okumuş biriyim. Ayrıca son sene de açığa geçmiştim. :D Bu nasıl hayat dersen pek rahat duran bir çocuk değildim. Sana tavsiyem lisede 9. ve 10. Sınıf hiçbir şeydir. Tıp fakültesi isteyen biri için en önemlisi 11. ve 12. Sınıf. Bu yıllarda özellikle eğitim sisteminin de kötülüğünden üniversite sınavına hazırlanman gereken yaşlar. Staj senin önüne geçecektir. Bu yüzden üniversiteye geçiş anlamında seçilebilecek en iyisi Anadolu lisesidir. Bana sorarsan hiçbirisi üniversite sınavına hazırlamıyor. Bu tavsiyeyi de sana staj yüzünden veriyorum. Sınava daha iyi hazırlanmak için kesinlikle Anadolu lisesine geçmen gerekiyor.

Fikirleriniz için çok teşekkür ederim ailemi ikna konusunda zorlanma aşamasındayım şu an :D

Yüksek hedeflerinin olması çok güzel hayallerine ailenden bahsedersen çok da sıkıntı çıkarmayacaklardır diye düşünüyorum.

Ailemde biliyor reddediyorlar halen daha. Beni de Anadolu'ya alacaklarından emin değilim en son aldıkları kişinin OBP 92 benim 78 :d

Ailemde biliyor reddediyorlar halen daha. Beni de Anadolu'ya alacaklarından emin değilim en son aldıkları kişinin OBP 92 benim 78 :d

Ben kendimde anadoludayım kimleri kimleri alıyorlar aklın hayalin durur çok bir ağırlığı kalmadı o puanın sen bu saatten sonra asıl Anadolu zaten şart değil sana avantaj sağlar o kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı