Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçmek mantıklı mı?

Eğer derslerin çok iyi ve üniversite sınavında çok iyi şeyler yaparım dersen geç. Yok yapamam ne olacağı belli olmaz dersen geçme. Ortam konusunda seni çok iyi anlıyorum, dişini sıkacaksın, bir bakmışsın bitmiş. Ben o beğenmediğim meslek lisesi sayesinde iyi bir fabrikada çalışıyorum. Okurken nefret ederdim aynı senin gibi.
Bilemiyorum, elektrik okuyorum mesleğe geleli 3 ay oldu daha devreleri yapamıyorum, yapsam bile ileride bu işi severek mi yaparım bilmiyorum. Ortamıda değişik kültür derslerini hocalar anlatmıyor bize başarısız çocuklar gibi bakıyorlar. Çok kararsızım.

Ben anadolu liseli okudum ve pişmanım bence geçmesen daha iyi olur, meslek öğrenmek anadoludan daha avantajlı durumda zaten MTOK bölümlerde var üniversitelerde.

Bilemiyorum, elektrik okuyorum mesleğe geleli 3 ay oldu daha devreleri yapamıyorum, yapsam bile ileride bu işi severek mi yaparım bilmiyorum. Ortamıda değişik kültür derslerini hocalar anlatmıyor bize başarısız çocuklar gibi bakıyorlar. Çok kararsızım.
dersleri sevmiyorsan ayrı o sana işkence gibi gelir ama hocalardan dolayı ise pek kafaya takma kapabildiğini kapmaya çalış

Ben Anadolu liseli okudum ve pişmanım bence geçmesen daha iyi olur, meslek öğrenmek Anadolu'dan daha avantajlı durumda zaten MTOK bölümlerde var üniversitelerde.

Dersleri sevmiyorsan ayrı o sana işkence gibi gelir ama hocalardan dolayı ise pek kafaya takma kapabildiğini kapmaya çalış

Bir hevesle gitmiştim mesleğe, ileride bir meslek sahibi olayım rahat ederim gibi düşüncüler ile gittim ama bu iş olmayacak gibi. Anadolu'ya geçsem kesin üniversite kazanırım ama atanır mıyım? Ne kadar maaş alırım orası ayrı.

Biliyorum. Kimsenin meslek lisesinde bir şey öğrendiği yok zaten, öyle bir beklenti içine girme. Tek avantajı yarın bir gün x firmada, y devlet kurumunda meslek lisesi mezunu alımı olur, keşke bitirseydim dersin. Yoksa bir avantajı kesinlikle yok. Kim ne derse desin meslek liseleri serseri yuvası. Kendini kollayacaksın.

Biliyorum. Kimsenin meslek lisesinde bir şey öğrendiği yok zaten, öyle bir beklenti içine girme. Tek avantajı yarın bir gün x firmada, y devlet kurumunda meslek lisesi mezunu alımı olur, keşke bitirseydim dersin. Yoksa bir avantajı kesinlikle yok. Kim ne derse desin meslek liseleri serseri yuvası. Kendini kollayacak hocam tavsiyeni
Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ben ailem ile bu konuyu konuşcam umarım anadolu lisesi nakilimi kabul eder.

Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ben ailem ile bu konuyu konuşcam umarım anadolu lisesi nakilimi kabul eder.
Eğer meslek sahibi olmak istiyorsan sanayiye git. Boya, kaporta, motor, mekanik, oto elektrik çok güzel meslekler bana göre. İşsizim diyen gençlere tavsiyemdir, eğer aileniz geçiminizi sağlıyorsa böyle işletmelere gidin meslek öğrenin, kılçıksız bugün 30-40 bin lira+ aylık para cebinize koyarsınız eğer işinizin ehli olur kendinize dükkan açarsanız.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı