Meslek lisesinden Anadolu'ya geçmek mantıklı mı?

Wrath5

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 11. sınıfa geçtim ve şu anda meslek lisesinde bilişim teknolojileri yazılım geliştirme okuyorum. Ama okulda yalnızım ve hiç arkadaşım yok. Kimseyle konuşmuyorum, çünkü konuşulabilecek insan tipleri yok. Çoğu keko ve sürekli küfürlü konuşuyorlar. Kendimi buraya ait hissetmiyorum. Bilişimi de sevmiyorum geçen gün atelye hocamla konuştum buradan menzun olunca üniversite okumadan iyi bir yere gelir miyim dedim. PTT'ye falan girersin bir de buradan mezun olanlara iş yeri açma belgesi veriyorlar ama onu belediye herkese veriyor istersen geç dedi. Başkalarına danıştım ama sınıfta kalırsın sakın geçme dedi. Sizce geçmeli miyim? Sınıfta kalır mıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar 11. sınıfa geçtim ve şu anda meslek lisesinde bilişim teknolojileri yazılım geliştirme okuyorum. Ama okulda yalnızım ve hiç arkadaşım yok. Kimseyle konuşmuyorum, çünkü konuşulabilecek insan tipleri yok. Çoğu keko ve sürekli küfürlü konuşuyorlar. Kendimi buraya ait hissetmiyorum. Bilişimi de sevmiyorum geçen gün atelye hocamla konuştum buradan menzun olunca üniversite okumadan iyi bir yere gelir miyim dedim. PTT'ye falan girersin bir de buradan mezun olanlara iş yeri açma belgesi veriyorlar ama onu belediye herkese veriyor istersen geç dedi. Başkalarına danıştım ama sınıfta kalırsın sakın geçme dedi. Sizce geçmeli miyim? Sınıfta kalır mıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.

Sevmediğin bir işi yapma bu birincisi dostum, ikincisi ise bu senin hayatın nasıl rahat yaşamak istediğinde senin kararın. Senin planın nedir üniye gitmek mi?

Sevmediğin bir işi yapma bu birincisi dostum, ikincisi ise bu senin hayatın nasıl rahat yaşamak istediğinde senin kararın. Senin planın nedir üniversiteye gitmek mi?

Hocam bilemiyorum buradaki insanlardan fikir almak için bu konuyu açtım kararsızım ama öğretmenim ve arkadaşlarım üniversite okunmadan bir yere gelinmez dedi bu devirde kim lise diplomasıyla iş verir bilmiyorum.

Bende bu sene 11. sınıf meslekten anadoluya geçtim hayatımda aldığım en iyi karar.

Lise mezunu olarak asgari üzeri maaş alabileceğini sanmam. İstediğin mesleği yapman önemli.
Senin yerinde olsam geçerdim ben Anadolu'ya.

Bende bu sene 11. sınıf meslekten anadoluya geçtim hayatımda aldığım en iyi karar.
Kaç tane Sorumluluk sınavınız çıktı? Ve bana kesin sınıfta kalırsın geçme denildi sizce oradaki dersler zor mu mesleğe göre

Lise mezunu olarak asgari üzeri maaş alabileceğini sanmam. İstediğin mesleği yapman önemli.
Senin yerinde olsam geçerdim ben Anadolu'ya.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam ne yapacağımı bilmiyorum herkes farklı bir şey diyor kimisi Anadolu'ya geçip hayatının hatasını yaparsın diyor kimisi bilişimden ne iş bulacaksın diyor boşlukta hissediyorum sınavlar da yaklaştı zaten.

Kaç tane sorumluluk sınavınız çıktı? Ve bana kesin sınıfta kalırsın geçme denildi sizce oradaki dersler zor mu mesleğe göre.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam ne yapacağımı bilmiyorum herkes farklı bir şey diyor kimisi Anadolu'ya geçip hayatının hatasını yaparsın diyor kimisi bilişimden ne iş bulacaksın diyor boşlukta hissediyorum sınavlar da yaklaştı zaten.

Görsel, seçmeli peygamberimizin hayatını ve trafiği saymazsan 9-10 Almanca ve İngilizce sorumlu şu an.

Bence pek bir zorluğu yok eğer üniversite hedefin varsa geçmelisin sadece 9-10'da meslekteyken ders dinletmiyorlardı biraz matematikte zorlandım onu da geç başlamama rağmen hallettim gibi.

Senin arkadaşın yoksa olmasına da gerek yok iyi arkadaşlıklar üniversitede edinilir arkadaşın yok diye okul değiştirmek hayatında alınmış yanlış kararlardan biridir tabii yine sen bilirsin.
Hayatında bir yere koymadığın insanlar için hayatını değiştirme hata yapma abiciğim.
Demem o ki olduğun yerde kal sen ilerlerken onlar geride kalacak...

Bulunduğun bölgede fabrika vs iş çoksa meslekte kalmanı tavsiye ederdim fakat bilişim üzerine bölümünü seçmişsin. Bu bölümü okumak yerine Anadolu da üniversite sınavı kasıp bilişim sektörüne yönelmeni tavsiye ederim.

Senin arkadaşın yoksa olmasına da gerek yok iyi arkadaşlıklar üniversitede edinilir arkadaşın yok diye okul değiştirmek hayatında alınmış yanlış kararlardan biridir tabii yine sen bilirsin.
Hayatında bir yere koymadığın insanlar için hayatını değiştirme hata yapma abiciğim.
Demem o ki olduğun yerde kal sen ilerlerken onlar geride kalacak...

Hocam işsiz kalmaktan korkuyorum bir de meslek lisesinden üniversiteye gitmek çok zor ama üniversiteye de gitmek isterim herkes farklı bir şey söylüyor cevabınız için teşekkür ederim Allah hakkımızda hayırlısını versin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı