Meslek lisesinden çıkıp mühendis olmak imkansız mı ?

alisamed

Hectopat
Daha fazla  
Önümüzdeki sene meslek lisesi 11.sınıf olacağım. Elektirik - Elektronik, haberleşme sistemleri okuyorum. İleride hep mühendis olma hayalim vardı ve hala var. Elektronik devreler dikkatimi çekiyor ve onlarla uğraşırken eğleniyorum. İnternette 'MTOK' diye bir bölüm duydum. Bu bölüme sadece meslek lise öğrencileri giriyor ve ilk sene hazırlık olmak üzere 5 yıl mühendislik okunuyormuş. Hazırlık senesinde öğrencilerin matematik, fizik ve kimya gibi eksik olduğu dersleri görüyormuşuz. Puan hesaplaması ise YGS + LYS1 +LYS2 olarak hesaplanıyormuş. Puanlar düşük fakat bizler 11. sınıfta zaten MF dersleri görmüyoruz. Bu sınav nasıl bir şey olacak? Bilgisi olanlar yazabilir mi ? İnternette yeterli kaynak bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin girdiği gibi YGS + LYS(Matematif,Fen) sınavlarına giriyorsunuz. Herkes gibi puanınız kategorilere(MF1,TM1,TS) göre hesaplanıyor. Barajı geçtiğin kategorilerde Mezun olduğun diploma puanına göre ek puan geliyor maksimum 80(okul 1.'si) puan. MTOK dediğin bir bölüm değil meslek liselerinden mezun olanlara ayrılmış olan bir kontejyandır. Ben de meslek lisesi çıkışlıyım ve 2 Yıllık bölüme geçiş yaptım şuanda denizcilik firmasında yazılımcıyım. 4'e tamamlamaya çalışıyorum ülkede diploma önemli! Askerlikten de kaçarsın.
Aklını kullan gençliğimi yaşayacağım diye geleceğini mahvetme, olabildiğince konu tekrarı yap. Sosyal hayatına ve derslerine aynı anda vakit ayırabilirsin.
İnternette bulamadığın kaynak nedir?

Kendimden örnek vereyim.
Bölümüm esit ağırlıktı ve 11, 12 de fen dersleri görmedim ama son sene gaza geldim ve yazilim yada bilgisayar mühendisliği hedefi koydum. Ygs'ye kadar takviye almadan tek başıma youtube'daki kanallardan videolar izleyerek konulari bitirdim fenden 23 net yaptım (Ygs siralamam 89 bin).
Sonra lys de fizik kimya çalışmak zor geldi sadece biyoloji-matematik(matematik özel ders) çalıştım. Sonuçlar daha açıklanmadı ama hesaplarima gore sıralamam 100 bin ila 125 bin arasi gelcek ve bu aralıkta birçok bilgisayar mühendisligi var. Yani inşAllah üniversiteyi kazanacağım. Başlangıçta bana bile inandırıcı gelmeyen fen görmeden mühendislik kazanmak nerdeyse gerçek oldu. Farkettimki çalışınca oluyor yani meslek lisesi okuyor olman engel değil hatta benim durumuma gore avantaj çünkü mtok kontejanından yerleşeceksin ve puan ve sıralama baya aşağı iniyor. Bu avantajı kullan ve etrafındaki insanların yorumlarını fazla dikkate alma. Biraz uzattım ama hiçbir öğretmenim beni ciddiye almamıştı birde lisemin normal başarı oranı bile çok düşükken hic inandırıcı gelmedi tm okuyan bir öğrencinin mf den başarılı olması onlara ama ygs de okul birincisi olmuştum.(89 bin bile bizim okulda biricilik demek sen dusun artık okulu)
Başarılar dilerim umarım hedeflerine ulaşırsın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı