Meslek lisesinden hukuk kazanılır mı?

Ne zaman böyle konu olsa yazarım ben meslek lisesi mezunuyum bak geçen yıl çalışmadan girdim staj yüzünden onu boş ver 3. mezuna falan kalabilme ihtimalin var kazanamazsın doğru bir şey değil kazanırsın ama çok geç olabilir. Anadolu ve fen lisesi öneriyorum ha ama dersin ben atıyorum lojistik okudum meslek lisesinde ben 2 yıllık lojistikten gideceğim dersen okursun ek puan verir bu olay aslında ben pişmanım çünkü lojistikten gitmeyeceğim. Ve artı marif modeli denen bir eğitim gelecek bak YKS 2025 de döküldük ve ben ekstra döküldüm temeller sağlam atılmıyor meslek lisesinde

Tamamen sizin çalışma düzeninize bağlı. Gerekli azim ve istikrarı gösterirseniz tabii ki de neden olmasın. Tabii ki normal bir liseye kıyasla daha geriden başlamış olacaksınız maalesef ki ders saatlerindeki değişiklikler ve ağırlık verilen kısmın farklı olmasından dolayı ama hiçbir zaman bir engel veya bahane değildir.

Tamamen sizin çalışma düzeninize bağlı. Gerekli azim ve istikrarı gösterirseniz tabii ki de neden olmasın. Tabii ki normal bir liseye kıyasla daha geriden başlamış olacaksınız maalesef ki ders saatlerindeki değişiklikler ve ağırlık verilen kısmın farklı olmasından dolayı ama hiçbir zaman bir engel veya bahane değildir.

Evet hocam dediğiniz gibi ama biraz daha geç olacak mesela Anadolu da olsa bu ihtimal gecikme az olur

Bu arada ekstra ekleyeyim 11.sınıfsın nakil olmaz galiba bu saatten sonra sana tavsıyem 12'den önce derslere asıl ve asla taviz vermeden matematik falan çalış dershane tutma sağlam oturt programını çalış

Evet hocam dediğiniz gibi ama biraz daha geç olacak mesela Anadolu da olsa bu ihtimal gecikme az olur
Kesinlikle çünkü özellikle 12. sınıfta dersler daha da fazla okuduğunuz bölüme göre düzenleniyor ve matematik, edebiyat vb temel dersler bir anda yok denecek kadar azalıyor. Zaten meslek lisesi mezunuymuşsunuz. Siz daha da iyi bilirsiniz. Konu sahibi hocamın da hedefi eğer dediği gibi kesin olarak hukuk ya da şu anda okuduğu bölüm dışında bir yer ise ders ağırlığı daha eşit olan bir sisteme geçmesi daha iyi olur kendisi için.

Kesinlikle çünkü özellikle 12. sınıfta dersler daha da fazla okuduğunuz bölüme göre düzenleniyor ve matematik, edebiyat vb temel dersler bir anda yok denecek kadar azalıyor. Zaten meslek lisesi mezunuymuşsunuz. Siz daha da iyi bilirsiniz. Konu sahibi hocamın da hedefi eğer dediği gibi kesin olarak hukuk ya da şu anda okuduğu bölüm dışında bir yer ise ders ağırlığı daha eşit olan bir sisteme geçmesi daha iyi olur kendisi için.

Geçebilirse geçsin ben özele bile geçmeyi denedim olmadı 12 de ama neyse sağlam çalışmalı aksi takdirde 3. giriş falana kalabilir. Sınav 11 de kazanılır dıyorlar ya meslek lısesı ıcın ıse 10 da kazanılır dıyorum bende

Maalesef çok zor çünkü meslek lisesindeki eğitim işleyişi çok daha farklı meslek odaklı adı üstünde ama çok fazla çalışman lazım ve bence dershaneye gitmen lazım olabilir.

Dershane gittim ben verimsiz sadece denemelere girse ve YouTube'dan kamplarla ilerlese süper olur ben temeli 0'dan paragrafla attım mesela paragraf çözemiyordum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı