Meslek lisesine geçmek mantıklı mı?

Makaleler
5
Daha fazla  
Derslerim beter, zaten hayalimdeki meslek okula gidilerek olunmuyor. En azindan meslek ogreneyim diyorum. Sizce gecmek mantikli mi? Bir arkadasim meslek lisesinde 11. ve 12. sınıfta aylik maas gibi bir şey verilecegini soylemisti, bu dogru mu?

Dediklerinizi göz önüne alırsak geçebilirsiniz fakat türkiyede meslek liselerinin ortamı insanları %90 çok kötü. Bunu bilerek gidin.

Son sınıfta staj oluyor ondan bahsetmiş olabilir ben staj yapıyorum ve aylık 3400 alıyorum. Bu miktar işletmeye veya şehre bağlı olarak değişebilir.

12. sınıfta staj var evet, fakat asgari ücretin üçte biri kadar maaş alınıyor sadece. 12. sınıfta para alıyoruz diye meslek lisesinde okursanız hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Üniversite hayaliniz varsa kesinlikle bir anadolu lisesi daha iyi olur YKS'ye yönelik çalışma açısından. Ama üniversite hedefiniz yoksa geçilebilir.

Degil alışmak güç 12.sınıfta staj görüyosun asgari ücretin 3/1'ni alıyosun diye hatırlıyorum Anadolu'dan devam et sen Anadolu iyidir.

Aylık maaş dediğiniz staj diye biliyorum. Belirli kurumlara gidip çalışıyorlar. Daha sonra da ondan not alıyorlardı sanırım. Ama parası fazla değil.

Derslerim kötü diyorsun zaten ailen önünü kapatmıyorsa geç elektronik falan okursun. Maaş olayıda yalnış bilmiyosam düzeltirsiniz staj yapıyosunuz belli bir para veriyolar sanırsam.

Yorumlardaki çoğu kişi meslek lisesinde bile değil en doğru fikri sana sunayım meslek lisesinde olarak. Eğer bölümünü seveceksen git eğer sevmezsen sana zulüm gibi geçer. Stajda ise çok rahat geçiyor çok zorlamıyorlar. Bölüm seçme de önü açık elektrik, motor, ve aşçılık öneririm. Aşçılık da stajı Antalya da yapabilirsin ve 9.500 lira maaş alıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…