Meslek lisesine gidlir mi?

Abi okudum forumlarda genel olarak öyle mesajlar cok gördüm arastırırken vs. 4 gün iş 1 gün ders diyenlerde cok ondan cok sasırmıstım ünide vs. ne yapacaklar diye lise hakkında gram fikrim yok genel olarak
4 gün iş 1 gün ders MESEM, 3 gün iş 2 gün okul zaten 12. sınıfta staj.

Mühendislik ve Teknisyen gibi meslekler için meslek lisesi çok çok önemlidir hem üniversitedeki anadolu girişlilerden de daha çok bilgiye sahip olursun , ben mekatronik mühendisiyim meslek çıkışlıyım diğer yandan da hedefin bu değilse gitmene gerek yok. Adana şehir olarak bu tarz tabirimizle keko dediğimiz kesimin çok çok fazla olduğu bir bölge gidersen bunlarla karşılacaksın bunun kaçışı yok sosyal ortamı da göz önüne kat sözün özü hedefin teknik alanda değilse gelmemen.
Abi mühendisligi istiyordum bir aralar ablamda İnşaat Mühendisligini bitirdi üniversite Kayseri Erciyese gitti okudu bende onun gibi mühendis olmak istiyordum sonra bilişim daha güzel gelmeye başladı bilmiyorum

Merhaba ben daha liseye geçmedim 8. sınıf öğrencisiyim. Liseye geçmemede az kaldı denebilir bu yaz sınava gireceğim. Notlarım ortalama diyebilirim Türkçe 90 matematik 80 civarları fakat ben Anadolu lisesi değil de daha cok meslek lisesi istiyorum. Adana Seyhan'da yaşıyorum burada ki okullara çok aşina değilim fakat kişiligimden dolayı zorbalama olaylarından korkuyorum. Ben genel olarak arkadaş ortamında aktif şaka yapan biriyim fakat gözlüklü sakin bir çocugum keko tipli değilim. Ondan genel olarak kekolar kavgaya karışıyor çevrem yüzünden bir şey yapamıyorlardı ortaokulda ben utangaç bir çocugum hiçbir meslek bilgim yok hızlı öğrenir miyim bilmiyorum hayatımda işe vs. girmedim öğrenmek istiyorum yapabilir miyim ustaların önünde utanır mıyım deneyimleriniz nedir yardım edin kardeşinize.

Hocam sahsen okuldan okula değişir bence. Ben burs ile özel meslekde okuyorum ve o kadar yüksek bir şey almamış olmama rağmen Türkiye'deki genel olarak çoğu Anadolu'dan kat kat daha zevkli ve gelecek açısından imkanlı. Şahsen soracak olursan okuldan okula değişir.

Şuan meslek lisesinde okuyorum 11.sınıfım eğer üniversite planın var ise gitmeni tavsiye etmem çünkü 11.sınıfta ayt görmeyeceksin ,meslek liseleri ara eleman yetiştirmeyi odaklandığı için tyt ağırlık bir sistem var ,12.sınıfa geldiğinde ise staj göreceksin ben de seneye staj göreceğim haftada 3 gün staj 2 gün ders olacak o yüzden üniversite sınavına çalışmak için çok enerjin kalmayacak zaten çoğu arkadaşım pişman bu yüzden. Zorba insanlar ise her yerde var bunlara karşı dış görünüşün sert durmalı zaten bu tip insanlar zayıf , sessiz tiplere bulaşıp aklınca dalga geçip eğlenirler dış görünüşün güçlü , tehlikeli gözükürse sana çekinirler eğer bunu beceremiyorsan o zaman sessiz durma ortama ayak uydur tuhaf durma eğer seninle uğraşıyorlarsa o zaman öğretmene söyle baktın olmuyor kavga et ,kavga etmekten çekinme burnun kırılsa bile onurun kırılmaz kendine iyi bak hayatta başarılar..

Şu an meslek lisesinde okuyorum 11.sınıfım eğer üniversite planın var ise gitmeni tavsiye etmem çünkü 11.sınıfta AYT görmeyeceksin, meslek liseleri ara eleman yetiştirmeyi odaklandığı için TYT ağırlık bir sistem var,12.sınıfa geldiğinde ise staj göreceksin ben de seneye staj göreceğim haftada 3 gün staj 2 gün ders olacak o yüzden üniversite sınavına çalışmak için çok enerjin kalmayacak zaten çoğu arkadaşım pişman bu yüzden. Zorba insanlar ise her yerde var bunlara karşı dış görünüşün sert durmalı zaten bu tip insanlar zayıf, sessiz tiplere bulaşıp aklınca dalga geçip eğlenirler dış görünüşün güçlü, tehlikeli gözükürse sana çekinirler eğer bunu beceremiyorsan o zaman sessiz durma ortama ayak uydur tuhaf durma eğer seninle uğraşıyorlarsa o zaman öğretmene söyle baktın olmuyor kavga et, kavga etmekten çekinme burnun kırılsa bile onurun kırılmaz kendine iyi bak hayatta başarılar.

Hocam benim okulumda 12'de meslek yok, kurslar açılıyor okul tarafından. AYT TYT'ye hazırlık var, üniversite kazandırmayı hedefliyorlar.

Hocam benim okulumda 12'de meslek yok, kurslar açılıyor okul tarafından. AYT TYT'ye hazırlık var, üniversite kazandırmayı hedefliyorlar.

Meslek lisesindeyim ben de aynı şekilde. Fakat burslu olarak özel lisedeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı